Köpvillkor


1. Allmänt

Snusbolaget Norden AB, org.nr. 556801-3683 ("Snusbolaget") driver hemsidan snusbolaget.se ("Webbsidan"). Via Webbsidan kan du handla varor från Snusbolaget.

Dessa allmänna villkor (”Villkoren”) gäller när du som kund (”Kund”) gör en beställning via Webbsidan. I samband med att Kunden genomför ett köp via Webbsidan godkänner Kunden därmed Villkoren inklusive Snusbolagets Sekretess- och integritetspolicy (se www.snusbolaget.se/integritetspolicy).

Genom att godkänna Snusbolagets Villkor bekräftar Kunden att han/hon har fyllt 18 år och är myndig och har full juridisk rätt att ingå avtal med annan part. Personer under 18 år får inte handla på Webbsidan. Beställning som görs i annan persons namn (urkundsförfalskning), eller på annat sätt som medför att Snusbolaget riskerar lida ekonomisk skada, polisanmäls. Varje beställning och Kund granskas även manuellt för högsta säkerhet, eftersom tobak är en vuxenprodukt. Snusbolaget tillåter inte heller beställningar eller köp på Webbsidan från personer utanför Sveriges gränser. Snusbolagets ordermottagning är helt anpassad för svenska lagmässiga förhållanden och vi kommer inte behandla beställningar som Snusbolaget upptäcker kommer från person utanför Sverige. Snusbolagets tjänst får endast nyttjas av privatpersoner. Snusbolaget förbehåller sig rätten att neka en beställning vid misstanke om att beställningen inte avser Kundens privata bruk. Vid misstanke om att Kunden eller Kundens order inte uppfyller Snusbolagets villkor, eller vid misstanke om andra typer av oegentligheter eller missbruk av tjänsten, förbehåller sig Snusbolaget rätten att neka eller ändra en Kunds beställning.

Snusbolaget strävar efter att informationen på Webbsidan alltid ska vara så korrekt som möjligt, men reserverar sig dock för slutförsäljning samt eventuella bild- och skrivfel på Webbsidan, såsom exempelvis fel i produktbeskrivning, innehållsförteckning, felaktiga priser, och/eller felaktig information angående om en vara finns i lager. Snusbolaget har rätt att korrigera sådana eventuella fel och att ändra eller uppdatera informationen när som helst. Snusbolaget ansvarar inte för information inklusive bilder på Webbsidan som kommer från tredje part.

Webbsidan ägs av Snusbolaget. Innehållet på Webbsidan ägs av Snusbolaget eller dess licensgivare. Informationen är skyddad genom bland annat immaterialrättsliga och marknadsrättsliga lagar. Detta innebär att varumärken, firmanamn, produktnamn, bilder och grafik, design, layout samt information om varor, tjänster och annat innehåll inte får kopieras eller användas utan skriftligt godkännande från Snusbolaget.


2. Beställning och avtal

För att kunna göra ett köp via Webbsidan måste Kunden acceptera Villkoren. Genom att acceptera Villkoren förbinder sig Kunden att följa Villkoren i sin helhet, samt godkänner att den tagit del av informationen om personuppgifter och samtyckt till användningen av personuppgifter och cookies enligt Snusbolagets Sekretess- och integritetspolicy.

När Kunden slutfört en beställning av Snusbolaget kommer Snusbolaget att skicka en preliminär orderbekräftelse per e-post till Kunden. Denna preliminära orderbekräftelse genereras automatiskt av Snusbolaget utan manuell översyn. Ett avtal om köp ingås först när Snusbolaget slutligt bekräftat Kundens beställning, vilket sker per e-post efter det att Snusbolaget kontrollerat Kundens ålder samt korrigerat eventuella felaktigheter av t.ex. angivet pris, leveranstid etc.


3. Kunduppgifter

Kunden måste skapa ett användarkonto för att kunna handla av Snusbolaget på Webbsidan. När Kunden registrerar sitt användarkonto kommer Kunden att bli ombedd att uppge vissa personuppgifter. Kunden bekräftar att de uppgifter som Kunden fyller i är korrekta och fullständiga samt ansvarar för felaktigt ifyllda uppgifter. Information om Snusbolagets behandling av personuppgifter finns i Snusbolagets Sekretess- och integritetspolicy.

Kunden åtar sig att se till att ingen annan än Kunden kan använda Kundens inloggningsuppgifter. Kunden får inte avslöja användarnamn och lösenord för någon obehörig och ska se till att handling med uppgift om användarnamn och lösenord förvaras på ett sådant sätt att obehörig inte kan få tillgång till informationen. Kunden ska omgående anmäla till Snusbolaget om det kan misstänkas att obehörig fått tillgång till Kundens lösenord. Underlåter Kunden att göra en sådan anmälan ansvarar den för alla köp som gjorts med dennes inloggningsuppgifter.

Om Snusbolaget misstänker att Kunden missbrukar sitt användarkonto eller sina inloggningsuppgifter eller annars bryter mot Villkoren har Snusbolaget rätt att stänga av Kunden. Snusbolaget har även rätt att tilldela Kunden nya inloggningsuppgifter. 


4. Pris och betalning

Alla köp på Webbsidan sker i svenska kronor (SEK). Priserna inkluderar skatt och moms om inte annat anges. Priserna inkluderar inte avgifter avseende frakt, fakturabetalning etc. vilka anges separat i kassan. Det slutliga priset bekräftas av Snusbolaget i samband med att den slutliga bekräftelsen skickas till Kunden. I händelse av förändrade skatte- eller momsförhållanden eller annan sådan omständighet inträffar som Snusbolaget inte råder över, har Snusbolaget rätt att justera priset fram till dagen före leverans.

Kunden kan betala på sätt som anges på Webbsidan, inkluderande fakturabetalning, delbetalning, kontokortsbetalning samt direktbetalning. Alla typer av betalningssätt sker via Snusbolagets samarbetspartner Klarna (klarna.se) och dess betallösning Klarna Checkout. Genom att lämna information i kassan godkänner Kunden även Klarnas villkor. Klarna Checkout presenterar viss information för Kunden så snart Kunden är identifierad. Vilken information som behöver anges för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Checkout utan vid behov beroende på det betalningsalternativ Kunden har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte Kundens kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning, t.ex. banker. Sedan Kunden har identifierats uppvisar Klarna Checkout vilka alternativ som är tillgängliga. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men Kunden kan välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ Kunden erbjuds kan växla från tid till annan. Kunden kan själv välja om den vill skydda användningen av Klarna Checkout med en PIN-kod.

Vid fakturabetalning gäller alltid minst 14 dagars betalningstid (se fullständiga villkor från Klarna här)

Snusbolaget förbehåller sig rätten att inte alltid erbjuda alla betalsätt samt att ändra betalsätt om det som Kunden valt av någon anledning inte fungerar vid tillfället för köpet eller Kunden inte godkänns för det valda betalsättet.


5. Prenumerera

Snusbolaget erbjuder en möjlighet att prenumerera på snus. En prenumeration kan innehålla minst 15 dosor och max 60 dosor. Kunden väljer själv om man vill ha leverans varannan vecka eller en gång i månaden. Kunden får produkten levererad omgående och sedan med samma intervall tills dess Kunden väljer att avsluta prenumerationen.

Snusbolaget har en separat prislista för prenumeranter som justeras årligen. Eftersom prisjusteringar endast görs årligen innebär det i praktiken att prishöjningar kan påverka befintliga prenumeranter långt efter att de genomförts för icke-prenumeranter. Vidare innebär det att de prisbilder som Snusbolaget presenterar under ”Erbjudanden” inte alltid är tillämpliga för prenumeranter.

På Mina sidor kan Kunden se när sin nästa leverans skickas och kan där även ändra leveransdag samt pausa sin prenumeration. För att säga upp prenumerationen behöver Kunden maila info@snusbolaget.se eller ringa 020-075 34 64. Om Kunden önskar pausa eller säga upp sin prenumeration behöver Kunden meddela Snusbolaget senast kl. 17 vardagen före leveransen skickas. Om Kunden meddelar Snusbolaget för sent och ändå vill ångra leveransen, så har Kunden rätt att utnyttja 14 dagars ångerrätt, se punkt 8 i Köpevillkoren.

Betalning för varorna sker på sätt som Kunden väljer vid uppstart av prenumerationen. De betallösningar som erbjuds är Klarna faktura samt kortbetalning. Beloppet faktureras alternativt dras från Kundens registrerade betalkort i samband med att varje leverans av Kundens prenumeration verkställs. Om kortköp valts initialt men inte går att genomföra vid nästkommande utskick kommer Kunden att bli informerad om att nästa leverans inte kan verkställas. Om Kunden önskar byta betalsätt eller uppdatera registrerat betalkort är det bästa tillvägagångssättet att Kunden avslutar prenumerationen och påbörjar en ny.

Alla leveranser inom prenumerationer är avgiftsfria och sker med Postnord varubrev. Om försändelsen inte får plats i Kundens brevlåda, läggs den utanför Kundens dörr.


6. Erbjudanden

Snusbolaget kan från tid till annan erbjuda olika typer av kampanjer och erbjudanden på Webbsidan. Specifika villkor kan gälla för dessa kampanjer vad avser exempelvis tid då kampanjen gäller och vilka varor som omfattas av kampanjen. Snusbolaget förbehåller sig rätten att när som helst återkalla sådana kampanjer varvid dessa Villkor gäller utan ändringar. Snusbolaget förbehåller sig rätten att neka eller ändra en Kunds beställning vid misstanke om oegentligheter i samband med Kundens utnyttjande av kampanjen eller erbjudandet.


7. Leverans och transport

Leveransen av Kundens varor sker, om inte annat anges, till den adress Kunden angivit. Normal leveranstid är 1-3 arbetsdagar från bekräftad beställning, beroende på valt fraktsätt. I kassan presenteras olika leveransalternativ och Kunden väljer själv vilket fraktbolag Snusbolaget ska använda sig av för den aktuella beställningen.

Skulle någon av de beställda varorna ha en betydligt längre leveranstid än övriga varor förbehåller sig Snusbolaget att dela upp ordern. Kunden kommer i en sådan situation inte debiteras några extra avgifter för efterföljande leveranser.

Skulle Snusbolaget av någon anledning inte kunna leverera Kundens beställning innan utlovad leveranstid meddelas Kunden detta genom e-post eller telefon. Om varorna är försenade mer än fem arbetsdagar har Kunden rätt att häva köpet genom att kontakta kundtjänst på info@snusbolaget.se eller telefon 08-588 849 80. Om Kunden redan betalat för varorna återförs beloppet till det konto som belastades vid köptillfället. Annan ersättning än återbetalning utgår dock inte vid en leveransförsening.

Kostnaden för leverans beror på val av fraktalternativ, vilka presenteras för Kunden i kassan, (läs vidare om våra fraktalternativ på www.snusbolaget.se/frakt-leveranstid/

Om Kunden har valt att varorna ska levereras med postförskott förbehåller Snusbolaget sig rätten att debitera Kunden kostnaderna för returfrakt och expediering vid outlösta postförskott. Snusbolaget debiterar en avgift på 100 kr inkl. moms vid outlösta postförskott oavsett beställningens storlek. Försändelsen ligger på uthämtningsstället i 14 dagar innan den automatiskt returneras tillbaka till Snusbolaget. Det åligger Kunden att informera Snusbolaget om Kunden saknar möjlighet att hämta beställningen inom denna tid.

Risken för varan övergår till Kunden när den mottagit sin beställning från Snusbolaget. Kunden åtar sig att direkt vid mottagandet undersöka varan för att verifiera att denna är riktig och felfri.


8. Ångerrätt

Kunden har i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning rätt att ångra eller returnera sin beställning inom 14 dagar från den dag då Kunden tog emot beställd vara.  Ångerrätten gäller under förutsättning att varan är i väsentligen oförändrat skick och att ingen försegling eller förpackning brutits. En bruten förpackning är exempelvis ett fem- eller tiopack av snusdosor där det förslutna plasthöljet brutits eller tagits bort. Vid Kundens utnyttjande av ångerrätt står Kunden eventuell kostnad för returfrakt och ansvarar även för varans skick efter det att Kunden mottagit varan samt under returfrakten. Varan ska skickas i retur inom 14 dagar från tidpunkten för Kundens meddelande till Snusbolaget om att Kunden önskar utnyttja sin ångerrätt.

Vill Kund utnyttja sin ångerrätt ska Kunden kontakta Snusbolaget via e-post på info@snusbolaget.se eller telefon 08-588 849 80 för erhållande av ett returnummer (RN) samt fraktetikett. Kunden kan även använda Konsumentverkets ångerblankett, se vidare Konsumentverkets hemsida; https://publikationer.konsumentverket.se/kontrakt-och-mallar/angerblankett

Om Kunden redan betalat för varorna, och förutsatt att parterna inte överenskommer om annat, görs en återbetalning till det konto som belastades vid köptillfället. Sådan återbetalning görs normalt sett inom 14 dagar. På det belopp som ska återbetalas har Snusbolaget rätt att dra av en summa motsvarande varans värdeminskning jämfört med varans ursprungliga värde, om och i den mån sådan värdeminskning beror på att Kunden har hanterat varan i större utsträckning än vad som är nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion.


9. Reklamation

Reklamationsrätten omfattar varor som är felaktiga enligt gällande konsumentskyddslagstiftning. Är det fel på någon vara eller om en vara saknas måste Kunden kontakta Snusbolagets kundservice på info@snusbolaget.se eller telefon 08-588 849 80 så snart som möjligt efter att felet upptäckts. I samband med reklamation ska beställningsnummer samt orsak till reklamationen uppges. Kunden ska begära ett s.k. RN (returnummer) och en fraktetikett som sedan är giltig i 14 dagar. Reklamation som görs inom två månader från det att Kunden upptäckt felet anses alltid ha lämnats i rätt tid. Kunden har 3 års reklamationsrätt på varor inköpta på Webbsidan.

Defekta varor som returernas till Snusbolaget bör behandlas som om de vore felfria. Det är vid alla typer av returer ytterst viktigt att varan förpackas på ett sådant sätt att den inte riskerar att skadas.

Snusbolaget står alltid för returfrakt när det gäller skadat eller felaktigt gods, dvs. för godkända reklamationer. När reklamerad vara returnerats och Snusbolaget godkänt reklamationen kompenseras Kunden. Snusbolagets ansvar är dock begränsat till varans värde samt eventuella returkostnader. Om Kunden redan betalat för varorna, och förutsatt att parterna inte överenskommer om annat, görs en återbetalning till det konto som belastades vid köptillfället. Sådan återbetalning görs normalt sett inom 14 dagar.

Snusbolaget förbehåller sig rätten att neka en reklamation om det visar sig att varan inte är felaktig enligt gällande konsumentskyddslagstiftning.  I de fall returanledningen är reklamation och fel inte kan påvisas utgår en avgift om 299 kr inkl. moms för kostnader hänförliga till Snusbolagets administration, frakt, returfrakt och hantering av ärendet. Försändelser som saknar RN återsänds till avsändaren och fraktkostnaden debiteras. Avgiften faktureras med betalningsvillkor 10 dagar netto. Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med 50 kr samt dröjsmålsränta.


10. Länkar på Webbsidan 

Snusbolaget kan länka från Webbsidan till andra webbplatser som ligger utanför Snusbolagets kontroll. Snusbolaget försöker säkerställa att Snusbolaget enbart länkar till webbplatser som delar Snusbolagets personuppgifts- och säkerhetsföreskrifter enligt Sekretess- och integritetspolicyn. Snusbolaget är dock inte ansvarigt för skydd eller sekretess av information eller personuppgifter som Kunden tillhandahåller på andra webbplatser.


11. Force Majeure

Snusbolaget ansvarar inte för förseningar orsakade av omständigheter som Snusbolaget inte kunnat råda över, såsom exempelvis allmän arbetskonflikt, krig, eldsvåda, blixtnedslag, terroristattack, ändrad lagstiftning eller myndighetsbestämmelser, tekniska problem, fel i el-/tele-/dataförbindelser eller annan kommunikation samt fel eller försening i tjänster från underleverantörer på grund av omständighet som här angivits. Dessa omständigheter ska utgöra befrielsegrund som medför befrielse från skadestånd och andra påföljder. Om någon sådan situation skulle uppstå informerar Snusbolaget Kunden om sådan händelse. Har omständigheten varat längre än 2 månader har både Kunden och Snusbolaget rätt att häva köpet med omedelbar verkan.


12. Villkorsändringar

Snusbolaget förbehåller sig rätten att göra ändringar i Villkoren när som helst i tiden och utan Kundens föregående godkännande. Varje sådan ändring publiceras på Webbsidan. Ändringar gäller från det att Kunden har accepterat Villkoren genom nytt köp eller besök på Webbsidan alternativt 10 dagar efter det att Snusbolaget informerat Kunden om ändringarna.


13. Bestämmelsers giltighet

Om en eller flera bestämmelser i dessa Villkor är ogiltiga eller döms ut som verkningslösa av någon domstol eller tillsynsmyndighet ska detta inte påverka återstående bestämmelsers giltighet.


14. Överlåtelse

Snusbolaget äger rätt att, utan Kundens medgivande, helt eller delvis överlåta sina rättigheter och skyldigheter hänförliga till Villkoren.


15. Tvist

Snusbolagets målsättning är alltid att Kunden ska vara så nöjd som möjligt. Skulle parterna inte komma överens utan tvist uppstår, åtar sig Snusbolaget att följa beslut från Allmänna Reklamationsnämnden.

Eventuell tvist ska lösas av antingen Allmänna reklamationsnämnden (ARN) i Sverige eller European Commission Online Dispute Resolution (EU ODR).

ARN: https://www.arn.se/
Allmänna Reklamationsnämnden
Box 174
101 23 Stockholm
EU ODR: https://ec.europa.eu/odr


16. Bolagsinformation

Snusbolaget Norden AB
Östgötagatan 12 116 25 STOCKHOLM

Org.nr. 556801-3683
Momsregistreringsnummer: SE556801368301
Kontaktinformation: Snusbolagets kundservice
E-post: info@snusbolaget.se
Telefon: 020-0753464

Dessa villkor har senast uppdaterats 2022-11-23


In the US? This website only ships to Sweden. Visit Nicokick.com for US offers and shipping!