Ring oss020-0753464 Idag: 09.00-17:00

British American Tobacco

British American Tobacco

British American Tobacco (BAT), grundat 1902 genom en fusion mellan Imperial Tobacco Company i Storbritannien och American Tobacco Company i USA, har utvecklats till världens näst största tobaksbolag med en marknadsledande position i över 50 länder och verksamhet i omkring 180 länder. BAT arbetar med produktion och försäljning av en mångsidig portfölj av tobaksprodukter och nikotinprodukter som inkluderar allt från traditionella cigaretter, rulltobak, e-cigaretter och upphettade tobaksprodukter, till snus, nikotinpåsar och nikotinfritt snus.

Deras portfolio inkluderar bland annat igenkända cigarettmärken som Lucky Strike, Prince, och Kent, vapemärket Vuse och flera olika snusmärken. BAT har en betydande närvaro inom snusproduktion genom förvärvet av Fiedler & Lundgren. Bland deras framstående snusmärken återfinns VELO, ett ledande varumärke inom segmentet för vitt snus och nikotinpåsar, som symboliserar BAT:s förmåga att anpassa sig till konsumenternas föränderliga preferenser. Utöver VELO erbjuder BAT också traditionella snusmärken som Lundgrens, Granit, och Mocca.

Om British american tobacco varumärke

Handla BATs sortiment på Snusbolaget

British American Tobacco (BAT), en global pionjär inom tobaksindustrin, har cementerat sin position som en av världens största tillverkare av tobaksprodukter samt nikotinprodukter utan tobak. På Snusbolaget kan du utforska och handla från ett omfattande utbud av produkter. Utbudet sträcker sig över ett brett spektrum av varumärken och produkter, utformade för att tillgodose en mångfald av smakpreferenser och användningsbehov.
På Snusbolaget erbjuder vi flera av deras välkända namn, inklusive VELO, Lundgrens och Granit. Dessa varumärken representerar tradition, innovation och kvalitet och erbjuder en unik upplevelse för varje användare. Från traditionellt svenskt snus till moderna, tobaksfria och nikotinfria alternativ. Läs även vår studie om att Velo är en minskad rosk jämfört med cigaretter

Ett varierat utbud av olika varumärken

Snusbolaget presenterar en varierad kollektion varumärken från BAT, inklusive innovativa och traditionella alternativ. Bland dessa hittar kunderna namn som Velo, Lundgrens, Lyft LAB, AMP, Lyft, och KickUp, var och en med sina egenskaper och produktutbud. Nedan listar vi samtliga varumärken från BAT i vårt sortiment.

VELO

Ett modernt och ledande varumärke för nikotinpåsar i varierande smak, format och styrkor. Velo snus erbjuder nu även nikotinfritt snus i sitt sortiment.

NYA ICE COOL
VELO Crispy Peppermint
VELO Crispy Peppermint VELO (77) Läs mer (35,99 kr/st) 359,90 kr Köp
NYA Easy Mint Mini
VELO Spiffy Spearmint Mini
VELO Spiffy Spearmint Mini VELO (57) Läs mer (35,99 kr/st) 359,90 kr Köp
NYA VELO MINT
VELO Witty Spearmint
VELO Witty Spearmint VELO (20) Läs mer (35,99 kr/st) 359,90 kr Köp
NYA Freeze X-Strong
VELO Mighty Peppermint
VELO Mighty Peppermint VELO (28) Läs mer (35,99 kr/st) 359,90 kr Köp

LYFT

Ett premiumvarumärke av vitt snus från BAT som kontinuerligt utvecklas för att erbjuda nya innovativa smaker.

LYFT Cool Air Slim X-strong LYFT Cool Air Slim X-strong LYFT (7) Läs mer (39,99 kr/st) 399,90 kr Köp
LYFT Cool Air Slim Ultra Strong LYFT Cool Air Slim Ultra Strong LYFT (2) Läs mer (39,99 kr/st) 399,90 kr Köp
LYFT Eucalyptus & Honey Slim Strong LYFT Eucalyptus & Honey Slim Strong LYFT (3) Läs mer (39,99 kr/st) 399,90 kr Köp
LYFT Citrus & Mint Mini LYFT Citrus & Mint Mini LYFT (4) Läs mer (39,99 kr/st) 399,90 kr Köp

LYFT/LAB

Ett modernt varumärke av nikotinpåsar. Varumärket är känt för sitt engagemang i produktutveckling, vilket inkluderar introduktionen av nya smaker och förbättrade förpackningslösningar.

AMP

En serie nikotinfritt koffeinsnus i en mängd olika smaker som istället för nikotin och tobak fokuserar på att leverera koffein genom välsmakande portioner.

AMP Mango & Passionfruit 60mg Koffein påsar AMP Mango & Passionfruit 60mg Koffein påsar AMP (1) Läs mer (19,99 kr/st) 199,90 kr Köp
AMP Honey & Eucalyptus 100mg Koffein påsar AMP Honey & Eucalyptus 100mg Koffein påsar AMP (1) Läs mer (19,99 kr/st) 199,90 kr Köp
AMP Peppermint 100mg Koffein påsar AMP Peppermint 100mg Koffein påsar AMP Läs mer (19,99 kr/st) 199,90 kr Köp

KickUp

KickUp är ett varumärke som erbjuder tobaks- och nikotinfria påsar. Dessa produkter innehåller vitaminer, mineraler och ginseng, utan att använda sig av tobak eller nikotin.

KickUp Strong KickUp Strong KickUp (23) Läs mer (34,99 kr/st) 349,90 kr Köp
KickUp Real White Soft Mint Slim KickUp Real White Soft Mint Slim KickUp (16) Läs mer (34,99 kr/st) 349,90 kr Köp
KickUp Original KickUp Original KickUp (18) Läs mer (34,99 kr/st) 349,90 kr Köp
Kickup Real White Original Nikotinfritt Snus Kickup Real White Original Nikotinfritt Snus KickUp (13) Läs mer (34,99 kr/st) 349,90 kr Köp

Lundgrens

Lundgrens erbjuder både traditionellt tobakssnus och vitt snus i ett utbud av smaker som inspireras av den svenska naturen, i olika styrkor och format.

Lundgrens Mörk All White Lundgrens Mörk All White Lundgrens (16) Läs mer (25,99 kr/st) 259,90 kr Köp
Lundgrens Skåne Lundgrens Skåne Lundgrens Läs mer (31,99 kr/st) 319,90 kr Köp
Lundgrens Skåne Stark Lundgrens Skåne Stark Lundgrens Läs mer (31,99 kr/st) 319,90 kr Köp
Lundgrens Rimfrost All White Lundgrens Rimfrost All White Lundgrens (25) Läs mer (29,99 kr/st) 299,90 kr Köp

Granit

 En traditionell snusupplevelse med fokus på kvalitet och smaker.

Granit Strong White Portion Large Granit Strong White Portion Large Granit Läs mer (35,99 kr/st) 359,90 kr Köp
Granit Original White Portion Large Granit Original White Portion Large Granit Läs mer (35,99 kr/st) 359,90 kr Köp
Granit Original Portion Large Granit Original Portion Large Granit Läs mer (35,99 kr/st) 359,90 kr Köp
Granit Original Lös Granit Original Lös Granit Läs mer (53,99 kr/st) 539,90 kr Köp

Olika snussorter

På Snusbolaget kan du utforska en rad olika snussorter från BAT, från traditionellt snus till nikotinpåsar och nikotinfritt koffeinsnus. Dessa produkter är utformade för att möta de skiftande behoven hos dagens snusanvändare, oavsett om de söker nikotinfria alternativ eller produkter med specifika funktionella tillägg som koffein. Med ett fokus på både traditionella och moderna snusupplevelser, erbjuds något för varje typ av snusanvändare.

BAT olika egenskaper

Välja bland olika egenskaper (smak, format, styrka)

På Snusbolaget kan du enkelt att navigera i produktutbudet baserat på specifika egenskaper som smak, format och styrka. Kunder kan välja mellan olika smaker, från fruktiga och mintiga till mer traditionella tobakssmaker. Formatet på produkterna varierar också, med allt från slim och mini till standardstorlekar, vilket möjliggör en anpassad användarupplevelse. Dessutom kan kunderna anpassa sitt val efter önskad styrka, från helt nikotinfritt till extra starka alternativ.

 • Välj bland smaker som traditionell, mint, citrus, kaffe, bär och frukt
 • Välj bland styrkor från nikotinfri till extra stark
 • Välj bland format som normal, slim och mini

Tidiga år och expansion

British American Tobacco (BAT) grundades 1902 genom en fusion mellan Imperial Tobacco Company i Storbritannien och American Tobacco Company i USA. Företagen som tidigare varit konkurrenter, gick då in i en överenskommelse om att inte delta i handel på respektive lokala territorium, att tillämpa egna varumärken, samt exportera all verksamhet och dotterbolag till det nya gemensamma bolaget. 

Med James 'Buck' Duke vid rodret som företagets första styrelseordförande, antog BAT en strategi som inriktade sig på att skapa kvalitativa tobaksprodukter genom att anställa de mest kvalificerade individerna, sätta konkurrenskraftiga priser och framförallt, mekanisera produktionen. Denna strategi möjliggjorde en snabb global expansion och utveckling av marknader i diverse regioner, inklusive Västindien, Sydostasien, Indien, Ceylon, Egypten, Holland, Belgien, Sverige, Norge, Finland, Indonesien, Östafrika och Malaya, vilket cementerade BAT:s status som en global spelare inom tobaksindustrin.

BAT fortsätter att utvecklas under 2000-talet

Sedan 2000-talets början har British American Tobacco (BAT) genomgått en omfattande förändring med fokus på utveckling och diversifiering av sin produktportfölj. Detta inkluderar investeringar i alternativa nikotinprodukter som e-cigaretter, värme-utan-bränning-teknik och nikotinpåsar som en del av företagets ambition att minska negativ hälsopåverkan från tobaksprodukter. Genom att bredda sin produktportfölj har BAT inte bara förstärkt sin position inom traditionella tobaksprodukter utan också gjort betydande framsteg inom utvecklingen av snus och nikotinpåsar. 

BAT har aktivt expanderat sin globala närvaro genom strategiska förvärv, exempelvis köpet av Reynolds American Inc. 2017, vilket stärkte dess position på den amerikanska marknaden.En viktig milstolpe i BAT:s historia var förvärvet av det svenska företaget Fiedler & Lundgren, en etablerad aktör inom snusindustrin. Detta förvärv markerade en strategisk expansion in i den nordiska snusmarknaden och underströk åtagande att diversifiera sina nikotinprodukter. Med ett rikt arv av historia, kvalitet och innovation har Fiedler & Lundgren bidragit till att stärka utbudet av snusprodukter, med märken som Lundgrens och Granit som bär på traditionella smaker och moderna tekniker. BAT har även satsat på utvecklingen av tobaksfria nikotinpåsar, som VELO, som svar på den ökande efterfrågan på rökfria alternativ bland en ny generation nikotinanvändare.

Snusproduktion och svenska rötter

British American Tobacco (BAT) har cementerat sin ställning som ett ledande multinationellt tobaksföretag inte bara genom dess traditionella tobaksprodukter men också genom att starkt engagera sig i snusmarknaden, särskilt efter förvärvet av Fiedler & Lundgren, en historisk snustillverkare med rötter som går tillbaka till 1783. Detta svenska företag, med sin långa tradition av snusproduktion, blev en del av BAT 2008 och har sedan dess spelat en central roll i företagets strategi för att tillgodose efterfrågan på rökfria alternativ. 

Idag fortsätter BAT att utveckla sina snusprodukter med en stark inriktning på kvalitet, innovation och konsumentpreferenser. Med varumärken som VELO, Lundgrens, Granit och Mocca, erbjuder BAT ett brett spektrum av snusprodukter som tilltalar både traditionella snusare och de som söker moderna alternativ. VELO, i synnerhet, står ut som ett flaggskeppsvarumärke inom BAT:s portfölj av tobaksfria nikotinpåsar och nikotinfritt snus, vilket speglar företagets satsning på innovation och sitt åtagande att erbjuda alternativ som möter dagens konsumentbehov.

Framtidsutsikterna för BAT inom snus och nikotinpåsar ser lovande ut, med ett fortsatt fokus på innovation och marknadsutvidgning. Genom att kombinera vetenskaplig forskning med konsumentinsikter, strävar BAT efter att utveckla produkter som möter förväntningar på kvalitet, smak och funktionalitet. Denna strategi är central för BAT:s ambition att leda omvandlingen mot en mer hållbar och ansvarsfull tobaks- och nikotinanvändning, vilket reflekterar företagets övergripande mål att bygga en bättre framtid för sina konsumenter och samhället i stort.

Tidslinje genom BAT historia

Viktiga årtal i British American Tobacco's historia

 • 1902: Bildandet av British American Tobacco genom en fusion mellan Imperial Tobacco Company i Storbritannien och American Tobacco Company i USA.
 • 1904–1911: En period av snabb global expansion och utveckling av marknader världen över.
 • 1905: Förvärvet av en majoritetsandel i den Kairo-baserade cigaretttillverkaren Maspero Freres Company.
 • 1910: Cigarettsförsäljningen överstiger 10 miljarder per år.
 • 1912: American Tobacco Company säljer sina andelar i joint venture-företaget och BAT noteras på Londonbörsen för första gången.
 • 1921–1940: Expansion genom förvärv i Syd- och Mellanamerika samt etablering av oberoende distributionsnätverk.
 • 1939: Andra världskriget börjar, vilket allvarligt stör BAT:s globala verksamhet.
 • 1960: Global försäljning överstiger 280 miljarder cigaretter.
 • 1961–1980: Diversifiering inom papper, kosmetika och livsmedelsindustrin.
 • 1976: Formationen av BAT Industries, vilket snabbt blir Storbritanniens tredje största företag.
 • 1981–2000: Tobaksverksamhetens handelsvinster tredubblas jämfört med föregående årtionde.
 • 1999: Global fusion med Rothmans International.
 • 2001: Nya investeringar i länder som Turkiet och Sydkorea.
 • 2008: Förvärv av Fiedler & Lundgren, en svensk snustillverkare med anor från 1783.
 • 2011: Stort förvärv av Protabaco i Colombia och etablering av Nicoventures Limited.
 • 2013: Lansering av e-cigaretten Vype i Storbritannien.
 • 2017: BAT slutför förvärvet av Reynolds American Inc.
 • 2018: BAT erkänns som en Global Top Employer.
 • 2019: Jack Bowles tar över som verkställande direktör.
 • 2020: BAT presenterar en uppdaterad strategi med fokus på att skapa En Bättre Morgondag genom ett skifte mot rökfria alternativ.
 • 2021: BAT:s Vuse blir världens första globalt koldioxidneutrala vape-märke.

Om British American Tobacco

British American Tobacco (BAT) är ett ledande multinationellt tobaksföretag med en global närvaro som sträcker sig över sex kontinenter och cirka 50 000 anställda. Med ett tydligt fokus på att navigera i en föränderlig värld, har BAT åtagit sig att skapa en bättre framtid genom att omvandla tobaksindustrin. Företaget strävar efter att minska hälsoriskerna associerade med tobaksanvändning genom en strategisk omställning till rökfria alternativ, med målet att locka 50 miljoner konsumenter till sina icke-brännbara produkter till 2030. Dessutom är BAT djupt engagerat i innovation och hållbarhet, med betydande investeringar i forskning och utveckling samt ett starkt fokus på socialt ansvar och miljömässig hållbarhet.

Läs vidare för att utforska hur BAT:s globala närvaro och diversifiering, innovativa framsteg och dedikation till socialt ansvar och hållbarhet formar framtiden för tobaksindustrin och bidrar till att bygga en rökfri värld. Denna inblick i BAT:s värdegrunder belyser företagets omfattande åtaganden.

Global närvaro och diversifiering

BAT:s globala närvaro sträcker sig över sex kontinenter med cirka 50 000 anställda, vilket understryker företagets storlek och räckvidd. Trots sitt arv inom cigarettproduktionen, erkänner BAT att världen förändras och har en tydlig företagsmål att skapa En Bättre Morgondag™ genom att bygga en rökfri värld. Detta innebär en omställning från cigaretter till rökfria alternativ, där BAT siktar på att ha 50 miljoner konsumenter av sina icke-brännbara produkter till 2030 och att accelerera tillväxten av sina nya kategorier.

Innovation och framtid

BAT investerar miljarder i forskning och utveckling av nya kategorier av rökfria produkter, inklusive vapes/e-cigaretter, uppvärmda tobaksprodukter och moderna orala nikotinportioner. Dessa insatser är centrala för BAT:s mål att bli en övervägande rökfri verksamhet till 2035. 
BAT siktar även på att bli koldioxidneutralt och säkerställa att alla förpackningar är återanvändbara, återvinningsbara eller komposterbara till 2025. Genom dessa och andra initiativ visar BAT sitt långsiktiga åtagande för att minska sin miljöpåverkan, främja social rättvisa och bidra till en hållbar framtid.

Socialt ansvar och hållbarhet

British American Tobacco (BAT) förbinder sig till att driva sin globala verksamhet med högsta möjliga standarder för företagsföring och transparens. Genom att integrera socialt ansvar och hållbarhet i kärnan av sin strategi, arbetar BAT för att skapa en mer hållbar och ansvarsfull tobaksindustri. Detta åtagande manifesteras genom flera initiativ och praktiker som rör allt från ansvarig marknadsföring till hållbarhet och socialt ansvar.

Hållbart Jordbruk

Ett centralt område för BAT:s hållbarhetsarbete är att göra tobaksjordbruket mer hållbart. Företaget arbetar nära med sina leverantörer och odlare för att främja bästa praxis inom vatten- och jordhantering, minska användningen av kemikalier och förbättra arbetsförhållandena. Genom att stödja småskaliga tobaksodlare hjälper BAT till att öka deras ekonomiska välbefinnande samtidigt som miljöpåverkan minskas.