Ring oss020-0753464 Idag: 09:00-17.00

General snus

General snus är ett historiskt snusmärke från Swedish Match i en variation av smaker, format och styrkor. Märkets traditionella snus kännetecknas av en blandning av 22 olika tobakssorter som kompletteras av en droppe bergamottolja. I juni 2024 lanserade General sin nya produktserie General Voyage, ett white portionssnus med inspiration från Sicilien, Kapstaden och Brooklyn.

Läs mer om General snus
Hos Snusbolaget kan du utforska hela sortimentet av General snus och upptäcka varumärkets varierande smaker, format och styrkor. Här finns även svar på återkommande frågor. Fortsätt läsa för att fördjupa din kunskap om General snus.
Filter:
Snustyp
 • lössnus (3)
 • original portion (3)
 • white portion (6)
Styrka
 • extra stark (2)
 • mixad (1)
 • normal (8)
 • stark (1)
Sök:
General Voyage Mixpack 3-pack
General Voyage Mixpack 3-pack General Läs mer Mixpack från General med 3 olika smaker, följande dosor medföljer:
General Voyage Brooklyn, General Voyage Cape Town & General Voyage Sicily
(44,97 kr/st) 134,90 kr Läs mer Köp
General Voyage Sicily
General Voyage Sicily General Läs mer

General Voyage Sicily från General har en smak som inkluderar tobak, bitter apelsin, örter och limoncello. Med en normal styrka och en normal storlek på portionen innehåller varje dosa 22 prillor av vit portionssnus.

(39,99 kr/st) 399,90 kr Köp
General Voyage Brooklyn
General Voyage Brooklyn General Läs mer (39,99 kr/st) 399,90 kr Köp
50-PACK
General Original Portion
General Original Portion General Läs mer (45,49 kr/st) 2.274,50 kr Köp
General Voyage Cape Town Strong
General Voyage Cape Town Strong General Läs mer (39,99 kr/st) 399,90 kr Köp
General White Portionssnus General White Portionssnus General Läs mer (49,99 kr/st) 499,90 kr Köp
General Extra Stark Portionssnus General Extra Stark Portionssnus General Läs mer (49,99 kr/st) 499,90 kr Köp
General Lös General Lös General Läs mer (60,99 kr/st) 609,90 kr Köp
General White Minisnus General White Minisnus General Läs mer (42,99 kr/st) 429,90 kr Köp
General Minisnus General Minisnus General Läs mer (42,99 kr/st) 429,90 kr Köp
General Extra Stark Lössnus General Extra Stark Lössnus General Läs mer (60,99 kr/st) 609,90 kr Köp
Just nu visas 12 av 12 produkter
General snus med snabb leverans

Tobakssnus från General

General snus, producerat av Swedish Match, är ett traditionellt snusmärke med över 150 års historia. General finns som Portionssnus, Vit Portion, Minisnus, Lös, General Negroni, och General Mackmyra. Denna mångsidighet gör snusmärket till ett val för varierande preferenser. Läs vidare för att upptäcka mer om General snus och dess egenskaper.

Lös - Detta representerar en traditionell snusupplevelse, där användaren formar prillan. Detta format är tillgängligt i både normal och extra stark styrka. Lös har en tydlig tobakssmak med inslag av citrus, bergamott, torkat gräs och läder.

Portionssnus - Portionssnus är en ytterligare traditionell variant av snus, fast förpackad i små påsar. Varumärkets portionssnus finns i olika styrkor, format och smaker, inklusive Original Portion och White Portionssnus. Samtliga tillverkas av en bas på 22 tobakssorter, som kompletteras av olika toner, inklusive bergamott, körsbär, te, hö, pomerans och läder.

Vit portion - Vit Portion är en senare variant av det traditionella snuset, med en torrare vit yta och ett fuktigt tobaksinnehåll. Denna produktlinje inkluderar White Portionssnus och White Minisnus.

Senaste nyheterna

General snus fortsätter att utveckla nya produkter. Ett exempel på detta är Negroni, som kombinerar smak av tobak med enbär, körsbär, pomerans, grapefrukt och malört. Detta för att erbjuda smaker och format för varierande preferenser. General har tagit fram en ny produktserie, General Voyage. Med smaker inspirerade av Kapstaden, Sicilien, och Brooklyn. Här kan du ta del av de senaste uppdateringarna från snusmärket.

Om varumärket General

General snus, med en historia som sträcker sig över 150 år, är ett av de äldsta snusmärkena i Sverige. Varumärkets snus kännetecknas av en bas på 22 tobakssorter, som kompletteras av varierande toner, inklusive bergamott, frukt, ceder, grapefrukt, hö och läder. Utforska varierande smaker, styrkor och format, från Original Portion till Lös, finns det en produkt för varierande smakpreferenser. Läs vidare för att utforska mer om varumärket.

General snus med olika smaker

Olika smaker hos General

General snus erbjuder varierande smaker, alla med en tydlig tobakssmak som kompletteras med ytterligare toner. Varumärkets traditionella snus kännetecknas dock av användningen av en droppe bergamottolja, exempelvis med portionssnuset.

 • Portionssnus och Lössnus - Kryddig tobakssmak, bergamott, hö, läder och te.
 • Mackmyra - Smak av kryddig tobak, bergamott, hö, läder, te, frukt, ceder och ek.
 • Negroni - Smak av kryddig tobak, enbär, körsbär, pomerans, grapefrukt och malört.

Styrka och nikotinhalt

General snus finns även i varierande styrkor med en nikotinhalt som varierar från 7,5 mg/g och upp till 14 mg/g i de starkare produkterna.

 • Normal - Från snusmärket hittar du flera produkter med normal styrka för de som föredrar en standard nikotinhalt. Nikotinhalten i dessa varierar mellan 7,5 till 8,5 mg/g. Hitta produkter som Portionssnus, Mackmyra samt White Minisnus.
 • Extra Stark - För de som önskar en högre styrka hittar du General snus med extra stark nikotinhalt. Här kan du välja mellan produkterna Extra Stark Portionssnus med en nikotinhalt på 14 mg/g, samt Extra Stark Lössnus med en nikotinhalt på 12 mg/g.
General snus i olika format

Välj mellan flera Format

General snus finns i två format; normal och mini. Dessa format ger användarna möjlighet att välja en produkt som passar deras preferenser.

 • Mini - Minisnus är det minsta formatet med kompakta, mer fyrkantiga prillor.
 • Normal - Normal är ett standardformat inom traditionella snusmärken med en rektangulär form.

Köp General Snus Online

Köp General snus online hos oss på Snusbolaget och välj bland ett varierat utbud, inklusive portionssnus, Lössnus, och minisnus. På Snusbolaget kan du välja mellan varierande förpackningsstorlekar för köp online, från enskilda dosor till större pack med 5-pack, 10-pack eller 30-pack dosor.

Vi erbjuder flera fraktalternativ, inklusive Early Bird, CityMail, Best, Postnord och Instabox, för att säkerställa att din beställning av General snus kommer fram till dig. Fri frakt från 399 kr.

Historien bakom General snus

General snus, med en historia som sträcker sig över 150 år, började sin resa 1861 när Johan A Boman beslutade sig för att utveckla snuset. Efter fem års utvecklingsarbete och globala resor för att utforska olika tobakssorter, lanserades Generalsnus 1866. Boman skapade en blandning med 22 olika tobakssorter och en tillsats av bergamottolja, vilket gav upphov till namnet "Generalsnus" – ett snus för alla.

Trots förändringar i tiden och övertagandet av Tobaksmonopolet 1915, har General snus bevarat sitt ursprungliga recept. Från det första lössnuset har snusmärket utvecklats till att inkludera olika format, inklusive portionssnus som lanserades på 1980-talet. Idag finns snuset i olika varianter, från Mini Portion till White Portion. Snusmärket har även introducerat G.3 och G.4, två ytterligare snusvarianter som kombinerar tradition med nya preferenser.

Tillverkningsprocessen

Tillverkningsprocessen är en kontrollerad och övervakad process. Varje steg, från det initiala urvalet av tobaken till den slutliga förpackningen, genomförs med kvalitet. Denna metodik säkerställer att varje dosa uppfyller deras standarderna för kvalitet och konsekvens.

Varje parti av General snus genomgår även flera tester för att verifiera att det uppfyller de etablerade kvalitets- och säkerhetskraven. Detta innebär att konsumenter som köper General snus kan vara säkra på att de får en produkt som är konsekvent i både smak och kvalitet.

Kvalitet

Kvaliteten på General snus är konsekvent, med noggrant utvalda ingredienser och en kontrollerad tillverkningsprocess där varje produkt testas noggrant.

köp general snus

Vanliga frågor om General

Vill du lära dig mer om snusmärket? Nedan besvarar vi återkommande frågor om snusmärket.