Ring oss020-0753464 Idag: 09.00-17.00

General snus

General, tidigare kallat Generalsnus, framställs av Swedish Match. Se hela utbudet av General snus och få snabb leverans!

Läs mer om General snus
Filter:
Snustyp
  • lössnus (3)
  • original portion (5)
  • white portion (3)
Styrka
  • extra stark (2)
  • normal (9)
Sök:
General Original Portion General Original Portion General Läs mer

General Original Portion är ett portionssnus med kraftig och kryddig tobakssmak. Smaken har peppriga övertoner med toner av bergamott, hö, läder och lite te.

(48,99 kr/st) 489,90 kr Köp
General Lös General Lös General Läs mer

General Lös är ett lössnus med en kryddig tobakssmak. Smaken har peppriga övertoner och en antydan av citrus. Det här snuset har funnits sedan 1866.

(59,49 kr/st) 594,90 kr Köp
General White Portionssnus General White Portionssnus General Läs mer (48,99 kr/st) 489,90 kr Köp
General Extra Stark Portionssnus General Extra Stark Portionssnus General Läs mer (48,99 kr/st) 489,90 kr Köp
General Mackmyra Original Portionssnus General Mackmyra Original Portionssnus General Läs mer (52,99 kr/st) 529,90 kr Köp
General Mackmyra Lössnus General Mackmyra Lössnus General Läs mer (62,49 kr/st) 624,90 kr Köp
General Extra Stark Lössnus General Extra Stark Lössnus General Läs mer (59,49 kr/st) 594,90 kr Köp
General White Minisnus General White Minisnus General Läs mer (41,99 kr/st) 419,90 kr Köp
General Negroni Original Portion General Negroni Original Portion General Läs mer (48,99 kr/st) 489,90 kr Köp
General Minisnus General Minisnus General Läs mer (41,99 kr/st) 419,90 kr Köp
Just nu visas 11 av 11 produkter

Komplett utbud av General snus

General, tidigare kallat Generalsnus, framställs av Swedish Match. Det är en av Sveriges genom tiderna största titlar med långa och anor. Generals snus görs på en blandning av över 20 olika tobakssorter som kompletteras med bergamottolja. Smakerna i sortimentet innehåller även peppar och en antydan av citrus. General finns i alla möjliga former; General Lös, General Portion, General Mini, General White, General XR och även som stark snus.

Läs mer och se hela utbudet från snustillverkaren Swedish Match här!

  • Format: Original Portion, Vit Portion & Lössnus

  • Smaken: Traditionell kryddig tobakskaraktär med smak av bergamott, hö, läder och te.

  • Styrka: Normal till extra stark

General snus – Ett historiskt snusvarumärke

General Snus är ett av Sveriges äldsta snusvarumärken, vars historia som sträcker sig hela 200 år bakåt i tiden. Snuset tillverkas idag av Swedish match, och finns i format som lössnus, portionssnus och vit portion. Läs mer för att lära dig allt om General snus, från utveckling och historia, till olika smaker, format och styrkor.


Historien om General snus

Under slutet av 1800-talet ville Johan A Boman, en entreprenör, utveckla det befintliga snuset på marknaden. Med det som mål utvecklade han en process för att behandla tobaken. Efter flera tester, lanserades General Snus under 1866. Snuset bestod av en bas på 22 olika tobakssorter, och till detta tillsattes även en droppe bergamottolja.

Visste du att namnet General snus kommer från begreppet ”generalsnus”, dvs: ”allmänt snus”. Begreppet tingades av tobakshandlare under 1800-talet som använde det som uttryck för sitt standardsnus.


General snus – Olika format och sorter

General snus finns i tre olika format att välja mellan; lössnus, portionssnus och vit portion. Nedan kan du läsa mer om de olika formaten:

General lös
Lössnuset General lös var det första formatet att utvecklas och är det som kanske bäst förknippas med varumärket. Lössnuset finns även i starkare format, som General Extra Stark Lössnus. Inom kategorin lössnus finns även General Mackmyra Lössnus, som utöver tobak och bergamott, även har toner av whiskey.

General portion
Portionssnuset från General snus finns i tre olika varianter. Den första är General Original Portion som är ett portionerat format av General Lös. Produkten finns även i miniformat som General Minisnus.

General Mackmyra Portion har utöver smak av tobak och bergamott, även toner av whiskey. 

General vit portion
General snus finns även som vit portion, i tre olika format. Det första formatet är General White Portionssnus som smakmässigt motsvarar Generalsnus portion och lös. Även denna finns i miniformat som General White Minisnus


General snus – Styrka och nikotinhalt

General snus finns i flera olika styrkor att välja mellan, och nikotinhalten varierar mellan 7,5 – 15 mg/g. Nikotinhalten kan dock variera något mellan olika format. Exempelvis har minisnuset i original och vit portion samma nikotinhalt på 8 mg/g. Däremot har General Harvest i originalportion en nikotinhalt på 8,5 mg/g, medan samma snus i vit portion har en nikotinhalt på 8mg.

  • Normal

Från varumärket hittar du flera produkter med normal styrka för de som föredrar en standard nikotinhalt. Nikotinhalten i dessa varierar mellan 7,5 till 9,5 mg/g. Hitta produkter som Original Portionssnus, Mackmyra Original Portionssnus samt White Minisnus.

  • Extra Stark

För de som önskar en högre styrka hittar du General snus med extra stark nikotinhalt. Här kan du välja mellan produkterna Extra Stark Portionssnus med en nikotinhalt på 14 mg/g, samt General Extra Stark Lössnus med en nikotinhalt på 12 mg/g.


Köp General snus online

Köp General snus online från oss på Snusbolaget och välj bland ett komplett utbud av olika snussorter från varumärket. Oavsett om du söker Original Portion, eller General Mackmyra, hittar du flera tillgängliga produkter att välja mellan med snabb leverans hem. Hos oss kan du välja packstorlek, från enskilda dosor till 10-pack och 30-pack. Original Portion finns även att köpa i 50-pack.

General snus – Smaker och toner

General snus har som standard smak av tobak och bergamott, en citrushybrid mellan pomerans och suckacitron. Tobakssmaken är och kryddig, och har även toner av hö, te och läder. Utöver detta finns även lössnuset och portionssnuset General Mackmyra som har toner av whiskey.


köp general snus

Vanliga frågor om General

In the US? This website only ships to Sweden. Visit Nicokick.com for US offers and shipping!