Ring oss020-0753464 Idag: 09:00-17.00

Om Snusbolaget

För oss har det alltid handlat om snus helt enkelt

Liksom många andra bolag startade Snusbolaget i ett garage. Skillnaden var bara att vårt garage inte var fullt av sladdar och datorer, utan av snus och kartonger av olika storlekar. Redan från första start valde vi att fokusera på enkelhet, stort utbud och bra service. Mycket har förändrats sedan dess, men inte det.


  • Vi har bytt lager tre gånger
  • Vi har flyttat kontoret fyra gånger
  • Oktober 2015 fick Snusbolaget.se en välbehövlig ansiktslyftning
  • Juni 2017 lanserade vi Snusjournalen
  • September 2017 lanserade vi prenumeration på snus
  • Januari 2018 lanserade vi Snushjem i Norge.
  • Maj 2018 öppnade vi Snusmarkt i Schweiz.

Vårt erbjudande

Hos oss köper du alltid färskt snus. Utöver dosor och stock-pris har vi också 30- och 50-pack. För dig som vill testa en nyhet hittar du dessa under Erbjudanden.

Störst utbud
Vi har allt i lager, både din favorit och de senaste nyheterna. Tillsammans med tillverkarna har vi också tagit fram snussorter du bara kan köpa på Snusbolaget. 

Information och kunskap
Oavsett om du söker svaret på hur mycket snus du kan ta med dig på resan eller vilket som är världens starkaste snus så har vi svaret. Snusjournalen publicerar två nya spännande artiklar varje vecka. Vill du verkligen lära dig allt om snus rekommenderar vi Allt om snus. Svar från gänget på kundservice får du varje dag 09.00 till 17.00 via telefon, chatt eller e-post.

Enklare shopping
När du handlar med oss väljer du själv om du vill få ditt snus levererat till ditt närmsta utlämningsställe, direkt till dörren med bud eller helt enkelt rätt ner i brevlådan med vår prenumeration. Med Klarna som betalpartner kan vi också erbjuda direktbetalning, fakturabetalning eller delbetalning med Klarna konto.


Om snus från ett hälsoperspektiv 

Vi som arbetar på Snusbolaget är inga folkhälsoforskare. Vi är teamet bakom Sveriges bästa återförsäljare av snus. Vi följer dock forskningen om snusets hälsoeffekter noggrant och delar med oss av både de bra och dåliga nyheterna vi kommer över till våra kunder.

Snus är enligt oss på Snusbolaget ett umbärligt njutningsmedel, inget annat. De senaste 40 årens forskning har dock entydigt visat att tidigare farhågor om snusets negativa hälsoeffekter varit överdrivna. Snus är liksom alla andra nikotinprodukter inklusive nikotinläkemedel, potentiellt beroendeframkallande. Om detta kan vi självklart ha olika åsikter om.

Snus är enligt forskningen förenat med en ökad risk för negativa graviditetsutfall hos den minoritet kvinnor som fortsätter använda snus efter graviditetens första del.

Rökning är däremot till skillnad från snus ett betydande folkhälsoproblem. Rökning är den enskilt viktigaste riskfaktorn för cancer i en lång rad olika organ, medan det svenska snuset inte har något konstaterat risksamband med några cancerformer.

Det internationella forskningsprojektet Global Burden of Disease beräknade 2017 att antalet dödsfall som kan knytas till användning av svenskt snus är noll dödsfall. Studien publiceras i den vetenskapliga tidskriften Lancet.

Snus har visat sig kunna ersätta cigaretter hos många tobaksbrukare och kan därför ha bidragit till att svenska män har Europas lägsta frekvens av ”tobaksrelaterad” dödlighet.

Vi på Snusbolaget anser därför att samhället bör ha en annorlunda och mindre strikt inställning till användning och marknadsföring av snus jämfört med cigaretter. Vårt synsätt understödjs redan idag av de ”Nationella riktlinjerna för sjukdomsförebyggande åtgärder” från Socialstyrelsen, och illustreras av de väsensskilda reglerna för hälsovarningar på cigarettpaket jämfört med snusdosor.

Allt fler regeringar och forskare ansluter sig nu till slutsatsen att det är tobakens risker som måste minska – inte konsumtionen av tobak i sig. Vi på Snusbolaget håller med och stöttar därför arbetet för riskreduktion av tobaks- och nikotinprodukter.

Läs mer om rökning och folkhälsa härVårt mål är alltid att göra dig så nöjd som möjligt. Tveka inte att höra av dig till oss om du undrar något om oss eller våra produkter!

Vi har tobaksvaror i alla prisklasser, både sådant du hittar i affären, men även sorter och tobakstyper du aldrig visste fanns. Hos oss samlas alla producenter på samma villkor, och vi arbetar med samtliga etablerade leverantörer. Med över 150 000 nöjda kunder i Sverige kan vi hålla ett stort sortiment som växer dagligen och ge dig den service du förväntar dig. Vill du veta mer om snuset historia kan du läsa mer om svenskt snus här.

Vi är otroligt måna om våra kunder och vi vet vad som gör att man vill återkomma till oss. Följande saker arbetar vi dagligen med att förbättra:

  • Färskhetsgaranti på 2 veckor
  • Ett stort sortiment - Sveriges största
  • Förstklassig service via telefon & E-post

Snus och tobak är vuxenprodukter
Vi ser strikt på åldersgränsen för snus och tobak, och genomför ålderskontroller på samtliga köp. För högsta säkerhet granskas därför varje beställning manuellt mot ett register. Tobaksprodukter är inte till för minderåriga, och vi tar självklart ansvar för att se till att tobakslagen efterföljs. Läs mer om vår policy och åldersverifiering här

Företagsfakta

Snusbolaget Norden AB
Org.nr: 556801-3683

Snusbolaget Press

Ansvarig utgivare

Snusbolaget Norden AB har utsett Lotta Emtefall, General Counsel, till ansvarig utgivare för webbplatsen www.snusbolaget.se.

Kontor & Administration

Snusbolaget Norden AB
Östgötagatan 12
116 25 Stockholm
(Obs, endast kontor)

Lediga jobb

Gå till lediga jobb