Ring oss020-0753464 Idag: 09:00-17.00

Lundgrens snus

Välkommen till Lundgrens snus, ett varumärke som funnits i över 20 år sedan det lanserades av Fiedler & Lundgren 2002. Med portionssnus som varierar från normalstarkt till extra starkt, varje med sin egen distinkta smakprofil. Exempelvis kombinerar Lundgrens Skåne traditionella tobakstoner med inslag av skogsbär, medan Lundgrens Norrland erbjuder en smakprofil med inslag av granskott. Lundgrens erbjuder numera även tobaksfritt snus, kallat Lundgrens All White, som lanserades 2022.

Läs mer om Lundgrens
På Snusbolaget kan du utforska hela sortimentet och upptäcka varumärkets varierande smaker, format och styrkor. Fortsätt läsa för att få mer information om utbudet och hitta svar på vanliga frågor om Lundgrens snus.
Nytt pris
Lundgrens Mörk All White
Lundgrens Mörk All White Lundgrens (17) Läs mer

All white-snuset Lundgrens Mörk All White har nikotinstyrkan 2/4, vilket är en stark halt av nikotin. Produkten har en smak av tobak med inslag av bergamott, hö och läder.

(25,99 kr/st) 259,90 kr Köp
Lundgrens Skåne Lundgrens Skåne Lundgrens Läs mer

Lundgrens Skåne lanserades Januari 2015 och är ett White Portionssnus i normal styrka (8,8 mg nikotin per prilla). Skåne erbjuder perforerade prillor från svenskodlad tobak och låg rinnighet. Smakerna är inspirerade av det skånska landskapet, med vilda bär som skogsbär och enbär. Lundgrens snus produceras av Fiedler & Lundgren och British American Tobacco, som förvärvade Fiedler & Lundgren 2008.

(31,99 kr/st) 319,90 kr Köp
Nytt pris
Lundgrens Kvällsbris All White
Lundgrens Kvällsbris All White Lundgrens (6) Läs mer (25,99 kr/st) 259,90 kr Köp
Lundgrens Skåne Stark Lundgrens Skåne Stark Lundgrens Läs mer (31,99 kr/st) 319,90 kr Köp
Nytt pris
Lundgrens Rimfrost All White
Lundgrens Rimfrost All White Lundgrens (25) Läs mer (29,99 kr/st) 299,90 kr Köp
Lundgrens Aftonglöd Lundgrens Aftonglöd Lundgrens Läs mer (31,99 kr/st) 319,90 kr Köp
Lundgrens Skåne Slim Lundgrens Skåne Slim Lundgrens Läs mer (31,99 kr/st) 319,90 kr Köp
Lundgrens Norrland Lundgrens Norrland Lundgrens Läs mer (31,99 kr/st) 319,90 kr Köp
Nytt pris
Lundgrens Dunge Strong All White
Lundgrens Dunge Strong All White Lundgrens (39) Läs mer (29,99 kr/st) 299,90 kr Köp
Lundgrens Lägereld Lundgrens Lägereld Lundgrens Läs mer (31,99 kr/st) 319,90 kr Köp
Lundgrens Norrland Stark Lundgrens Norrland Stark Lundgrens Läs mer (31,99 kr/st) 319,90 kr Köp
Lundgrens Fjällen Lundgrens Fjällen Lundgrens Läs mer (31,99 kr/st) 319,90 kr Köp
Lundgrens Skärgården Lundgrens Skärgården Lundgrens Läs mer (31,99 kr/st) 319,90 kr Köp
Lundgrens Österlen Slim Lundgrens Österlen Slim Lundgrens Läs mer (31,99 kr/st) 319,90 kr Köp
Lundgrens Västkusten Lundgrens Västkusten Lundgrens Läs mer (31,99 kr/st) 319,90 kr Köp
Lundgrens Becksvart Limited Edition
Lundgrens Becksvart Limited Edition Lundgrens Läs mer (31,99 kr/st) 319,90 kr Köp
Lundgrens Äng Strong All White Lundgrens Äng Strong All White Lundgrens (35) Läs mer (30,99 kr/st) 309,90 kr Köp
Lundgrens Fjällskog All White Lundgrens Fjällskog All White Lundgrens (11) Läs mer (30,99 kr/st) 309,90 kr Köp
Lundgrens Vågsvall All White Lundgrens Vågsvall All White Lundgrens (6) Läs mer (30,99 kr/st) 309,90 kr Köp
Lundgrens 2-Pack Mixpack Lundgrens 2-Pack Mixpack Lundgrens Läs mer (32,45 kr/st) 64,90 kr Läs mer Köp
Lundgrens Örtagård Lundgrens Örtagård Lundgrens Läs mer (31,99 kr/st) 319,90 kr Slut i lager
Just nu visas 22 av 22 produkter

Lundgrens Snus: Vitt snus och traditionellt snus med tobak

Lundgrens, en del av Fiedler Lundgren AB, representerar en lång tradition inom snustillverkning, med både vitt tobaksfritt snus och vanligt snus i sitt sortiment. Varumärket kombinerar klassiska smakprofiler i varierande format. Med styrkor som varierar, finns det en sort för varje typ av användare. Bland smakerna hittar du olika toner från naturen, exempelvis skogsbär i Lundgrens Skåne och enbär i Lundgrens Västkusten.
Läs vidare för att upptäcka mer om varumärkets sortiment.

Lundgrens snus med snabb leverans

Tobakssnus från Lundgrens

Varumärkets sortiment av tobakssnus har smak av naturinspirerade element och kommer i en svart dosa. Deras snus i formatet vit portion eller white portion, som Skåne och Norrland, kombinerar traditionella tobakstoner med toner av olika bär, örter, blommor och kryddor. Dessa sorter finns i varierande styrkor, anpassade för olika användarpreferenser. Varumärkets tobakssnus kännetecknas av noggrann tillverkningsprocess och tydliga smakprofiler.

Vit portion, även kallas white portion, är en typ av traditionellt tobakssnus, fast med vita prillor. Färgen beror på att snuset inte har efterfuktats, vilket resulterar i en ljus och torrare prilla, men med ett fuktigt tobaksinnehåll. Resultatet är en torr vit prilla som rinner mindre, med en jämnare nikotin- och smakleverans.

Vitt snus från Lundgrens

Det vita snuset är en tobaksfri variant och kommer i en ljus dosa, precis som prillorna. Dessa vita snusvarianter från varumärket, exempelvis Dunge, Äng och Rimfrost, är utformade för användare som föredrar en annorlunda upplevelse eller som vill undvika tobaken.

Vitt snus, även kallade nikotinpåsar eller tobaksfritt snus, är en helt tobaksfri snussort som istället innehåller växtfibrer eller cellulosa som bas. På grund av avsaknaden av tobaksinnehåll är prillorna helt vita, både före och efter användning. Eftersom tobaken bidrar med både smak och källa till nikotin tillsätts detta för att skapa en liknande upplevelse.

Senaste nytt om Lundgrens snus

Varumärket fortsätter att utveckla sitt sortiment för att tillgodose en bredare marknad. Nya produkter och koncept introduceras regelbundet, som Fjällen och Lägereld, vilka erbjuder nya smakprofiler. Dessa nyheter visar på varumärkets engagemang för innovation inom snusindustrin.

Lundgrens limited edition snus

Varumärkets limited edition snussorter är speciella utgåvor som erbjuder unika smakprofiler. Dessa begränsade upplagor syftar till att erbjuda en annorlunda upplevelse än ordinarie sortiment. Varje limited edition-produkt från varumärket hämtar inspiration från den svenska naturen och kulturen.

Om varumärket Lundgrens

Varumärket, en del av Fiedler Lundgren, är ett snusmärke med vision om att skapa innovation inom snusindustrin. Med en produktlinje som inkluderar både traditionellt tobakssnus och vitt snus, erbjuder varumärket en variation av smak, styrka och snusformat. Varje produkt reflekterar den svenska naturen och kulturen, vilket gör varumärket till ett unikt val inom snusmarknaden.

Lundgrens olika smaker

Lundgrens finns i olika smaker

Varumärkets sortiment av snusprodukter kännetecknas av en mångfald av smakprofiler, som hämtar inspiration från naturens olika element, exempelvis bär, blommor och örter. Denna variation i smak erbjuder varierande typer av upplevelser för användaren, där varje smak har sin egen distinkta karaktär och inspiration. Se här för att hitta andra varumärken med olika smaker

Smakprofiler från regioner i Sverige:


Frukt- och Bärsmaker: Varumärket inkluderar också smaker som är baserade på frukter och bär. Dessa smaker är utvecklade för att efterlikna den autentiska smaken av dessa naturliga ingredienser. 

Smakprofiler av olika frukter och bär:


Ört- och Naturinspirerade Smaker: För att ytterligare bredda sitt sortiment, har varumärket även skapat produkter med smaker baserade på örter och naturinspierade element.

Smakprofiler av örter och natur:

Lundgrens Styrka

I varumärkets sortiment hittar du sorter med normalstark nikotinhalt, vilket ligger på 10 mg per gram. För starkare nikotinhalt, finns det varianter som Skåne Stark och Norrland Stark, med en nikotinhalt på 17,3 mg per gram. För de som söker en högre nikotinstyrka inom tobaksfritt snus, erbjuds Rimfrost som kommer i tre olika styrkor, normal, stark och extra stark. Nikotinhalten varierar mellan 10 - 15,6 mg/g.

Nedan listar vi de olika nikotinstyrkor från varumärket:

 • Normal (vit portion & all white): 10 mg/g nikotinhalt
 • Stark (vit portion): 17,3 mg/g nikotinhalt
 • Stark (all white): 12,5 mg/g nikotinhalt
 • Extra stark (all white): Cirka 15- 15,6 mg/g nikotinhalt
Lundgrens format

Format på prillor

Lundgrens snus finns i två format för att passa varierande preferenser, slim och normal. Normal är en standardstorlek på prillor som ofta används inom traditonella snuskategorier. Slim är däremot en smalare och mindre prilla än normal, men trots den mindre storleken får du samma nikotinleverans och tydliga smak.

Samtliga produkter som har formatet normal, har en ifylld rektangel på dosan, medan slim enbart visar rektangelns linjer.

Normal - Ett standardformat på prillor som är större än både slim och mini.

Slim - En smal och avlång prilla som är något mindre än normal, men större än mini.

Den perforerade påsen

Den perforerade påsen är en innovation inom snusindustrin, utvecklad av varumärket. Denna design har bidragit till en förändring i snusanvändningen genom att kombinera egenskaper från traditionella och vita snusportioner. Den perforerade påsen lanserades först med produkten Skåne, som en del av företagets strävan att erbjuda nya alternativ inom snusmarknaden.

Påsen kännetecknas av små hål i filtmaterial som omsluter snuset. Dessa hål är avsedda för att tillåta snabbare frisättning av smak och nikotin jämfört med traditionella snuspåsar, samtidigt som den minskade rinnigheten hos vita portioner bibehålls. 

Köp Lundgrens Snus Online

På Snusbolaget kan du köpa Lundgrens snus online och ta del av hela utbudet från varumärket. Hitta en sort som passar och köp olika förpackningsstorlekar, från enstaka dosor till 10 pack, 30-pack och 50-pack. Våra leveransmetoder inkluderar CityMail, Best, Instabox, Postnord och Earlybird, och vi strävar efter att skicka din beställning så snabbt som möjligt. Oavsett vilken typ av snus du föredrar, hittar du ett brett utbud av varumärkets produkter hos oss.

Leveransalternativ hos Snusbolaget:

 • CityMail - Leverans i postlådan dagtid
 • Instabox - Självbetjäningsboxar
 • Postnord - Traditionell postservice
 • Earlybird - Tidig leverans
 • Best - Hemleverans kvällstid

Historien bakom Lundgrens snus

Lundgrens snus har en anrik historia som börjar på 1700-talet. Ursprungligen etablerades det som en tobaks- och snusfabrik i Göteborg, en stad som länge varit central i svensk tobakshistoria. Genom åren har Lundgrens genomgått betydande förändringar och utvecklingar, vilket speglar både företagets anpassningsförmåga och snusindustrins dynamik.

Under 1700-talet startade Lundgrens som en liten lokal verksamhet men växte snabbt i takt med efterfrågan. Under denna tid var snustillverkning en hantverksmässig process, och Lundgrens etablerade sig som en kvalitetsproducent.

Under 1800-talet och början av 1900-talet fortsatte Lundgrens att expandera. Företaget anpassade sig till nya tillverkningsmetoder och teknologier, vilket möjliggjorde större produktion och distribution. Denna period kännetecknades av innovationer inom snusproduktionen, där Lundgrens var en av de drivande aktörerna.

I början av 2000-talet genomgick Lundgrens en betydande förändring. År 2002 återlanserades varumärket med en ny vision och strategi. Detta markerade en ny era för Lundgrens, där fokus låg på innovation och att utmana de traditionella snuskoncepten.

Idag är Lundgrens en del av BAT, en av världens största tobakskoncerner. Integrationen med BAT har gett Lundgrens ytterligare resurser och möjligheter att utvecklas och expandera på den globala marknaden. Trots förändringar och ny ägarskap, har Lundgrens behållit sin unika identitet och fortsätter att vara en viktig aktör inom snusindustrin.

Viktiga tidsperioder under Lundgrens historia

 • År 1783 i Göteborg öppnades en tobaks- och snusfabrik på Kyrkogatan 40 av Samuel Fiedler.
 • År 1835 tog August Edward Fiedler över bolaget för att driva vidare snusproduktionen under namnet Fiedler & Lundgren.
 • År 1915 infördes tobaksmonopolet och man beslutade att flytta verksamheten till Danmark.
 • År 2002 grundades Fiedler & Lundgren AB på nytt i Malmö, ägandeskapet av Fiedler & Lundgren delades då av Skandinavisk Tobakskompani A/S och till hälften av Orlik Tobacco Company A/S. Sedan
 • 2008 ägs Fiedler & Lundgren av British American Tobacco Company (BAT).

Tillverkningsprocessen bakom Lundgrens

Lundgrens tillverkningsprocess kombinerar traditionellt hantverk med modern teknologi. Varje steg i processen, från urvalet av tobaken till den slutliga förpackningen,håller hög kvalitet. Denna noggrannhet i tillverkningen är en viktig del av Lundgrens identitet.

Lundgrens Flexlock

I mitten på 2010-talet introducerade varumärket FlexLock-tekniken, vilket var ett steg framåt i att utveckla de annars snarlika snusdosorna. Flexlocket är en unik designfunktion som finns i dosans lock. Detta lilla topplock, som är inbäddat i dosan, är utrustat med ett flexibel lock som expanderar när du lägger använda prillor i. Detta gör det möjligt för användaren att förvara upp till 20 använda prillor på ett praktiskt sätt.

köp lundgrens snus

Vanliga frågor om Lundgrens snus

Nyfiken på att lära dig mer om Lundgrens? Kika vidare för att ta del av svar på återkommande frågor!