Ring oss020-0753464 Idag: 09.00-17:00

Swedish Match


Swedish Match


Swedish Match är ett svenskt företag som tillverkar snus. De har gjort det i över 100 år och är helt klart en av de största snusproducenterna i världen. Men utöver snus tillverkar Swedish Match också en massa andra grejer. Moist snuff, cigarrer, tuggtobak, tändstickor och tändare bland annat.

För 100 år sedan börjar Swedish Matchs resa. 1915 grundas Svenska Tobaksmonopolet och alla snusfabriker förstatligas då med målet att finansiera en ny svensk pensionsreform och ett nytt försvar. Monopolet är i bruk i 45 år och ombildas 1960 till det statsägda Svenska Tobaks AB. Sju år senare tillverkar de den första runda snusdosan och tio år efter det tillverkar de det första portionssnuset, Tre Ankare.

Vilka är Swedish Match?

1992 köper aktiebolaget tändsticks- och tändartillverkaren Swedish Match och samtidigt byter hela koncernen namn till just Swedish Match. 1999 beslutar företaget att fokusera på rökfria tobaksprodukter, cigarrer och tänddon.

Swedish Match har idag över 5000 anställda och produkterna de tillverkar finns i över 100 länder. De siffrorna gör Swedish Match till ett av Sveriges största företag.

Swedish Match har alltså sina rötter i det hundra år gamla Svenska Tobaksmonopolet och Svenska Tändsticksaktiebolaget. Men dagens Swedish Match har inte så många likheter kvar med den gamla företagsformen. Monopolet finns ju inte längre. De största likheterna ligger nog i varumärkena General, Grov, Ettan och Röda Lacket, med flera. Klassiska snussorter som var populära för hundra år sedan och fortfarande säljer bra idag. Hela Swedish Matchs enorma varumärkesportfölj ser du här nedanför.Swedish Matchs mest sålda produkter

50-PACK
General Original Portion
General Original Portion General Läs mer (45,49 kr/st) 2.274,50 kr Köp
Kaliber Vit Portion Kaliber Vit Portion Kaliber Läs mer (29,49 kr/st) 294,90 kr Köp
Kronan Portionssnus Kronan Portionssnus Kronan Läs mer (31,99 kr/st) 319,90 kr Köp

Artiklar


Swedish Matchs produkter 

I Swedish Matchs sortiment finns allt från klassiskt lössnus till moderna all white-produkten ZYN.