Ring oss020-0753464 Idag: 09:00-17.00
Tävla i snus? Snusjournalen tar tempen på Snus VM

Tävla i snus? Snusjournalen tar tempen på Snus VM

I början av veckan meddelade Snusbolaget att de arrangerar världens första världsmästerskap i tillverkning av eget snus. Vi har tjuvkikat bakom kulisserna för att se hur det går.


Snus, en folksport

Det är inte konstigt att flera stora medier har plockat upp nyheten om att Snusbolaget arrangerar världsmästerskap i snustillverkning. Av den dryga miljon svenskar som snusar är en hyfsat stor andel sådana som gör sitt eget snus (även kallade stånkare). Det enda som lite förvånande är att ingen har gjort det tidigare. Det kan ju knappast bara vara vi på Snusjournalen som har sett hur intresset för att göra eget snus har ökat för varje år som går.

En välbekant jury 

I den jury Snusbolaget har satt ihop hittar vi utöver Lars Olesen (AG Snus) och Daniel ”Pinhead” Carlsson (känd från sociala medier) också Snusjournalens vän Conny Andersson. Även vår amerikanske vän Chad ”Snubie” Jones nämns i Snusbolagets pressmeddelande. (Du har väl inte missat att både Conny och Chad har skrivit i Snusjournalen? Du hittar länkar till Connys och Chads artiklar i Snusjournalen längst ner i denna artikel.)

Ett hundratal deltagarkit sålda

Enligt uppgifter från Snusbolaget så har redan ett hundratal deltagarkit skickats iväg. Med 28 dagar kvar är det svårt att sia om det slutgiltiga antalet deltagare. Stort blir det i alla fall. Anmälan är öppen till den 20 september. Det finns med andra ord fortfarande tid att skicka in ditt favoritsnus. Du kan läsa mer om hur man gör på Snusbolagets VM-sida. Vi på Snusjournalen kommer givetvis bevaka och rapportera löpande fram till dess vi har en definitiv vinnare på plats.

Artiklar i Snusjournalen

Conny Andersson

Chad ”Snubie” Jones


De kommentarer som görs i Snusjournalens kommentarsfält förhandsgranskas och godkänns av Snusbolaget innan publicering.
In the US? This website only ships to Sweden. Visit Nicokick.com for US offers and shipping!