Ring oss020-0753464 Idag: 09:00-17.00
Conny Andersson – ny krönikör på Snusjournalen

Conny Andersson – ny krönikör på Snusjournalen

Snusexpert, Master Blender och en av Snusjournalens nya krönikörer. Här kommer en kort introduktion till Conny Andersson.

Tobaksresan mot Master Blender

Connys första kontakt med snus var när han snodde en dosa Grov-snus av hans pappa och tog med den till kojan i lillskogen ute på Ekerö. Han och hans vänner hade tyvärr ingen bra första kontakt med snuset då alla blev yra och kräktes. Snus är ju en vuxenprodukt. Trots denna upplevelse hittade han som vuxen tillbaka till tobaken. 

Conny Andersson är idag 46 år gammal och arbetar som konsult inom tobaksproduktion, främst med snus men även med cigarrer och piptobak. Hans starka intresse för tobak växte fram för 20 år sedan då han bodde och arbetade på Kuba med cigarrframställning. Sedan 2001 har han dock främst arbetat med snus. Conny började sin snusresa som Horeca-säljare på Swedish Match där han arbetade med att sälja in snus på restauranger och klubbar runt om i Sverige. Men det dröjde inte länge innan han blev utbildningsansvarig och därefter produktspecialist. 

Snus – en bruksvara fram till 2005

Han var 2005 med och tog fram den första kardusen för Swedish Match. Till Kardusen arbetade man endast med den bästa tobaken och ingen stjälk, vilket gjorde att det inte krävdes några tillsatta smakämnen. Det var efter att ha provat och testat sig fram till Kardusen som snusintresset verkligen tog fart. Idag har Conny hunnit med att göra Crafted Snus Whisky, Mellgrens IPA snus, Islay Whisky snus och Hop(e) & Glory. Innan Kardusen fanns det inget premiumsnus i Sverige, snus var bara en bruksvara, förklarar Conny.

Föga förvånande är det rena tobakssmaker Conny helst lägger in under läppen. Favoriterna är Crafted Kardus och Ettan. Renare snus än Ettan går inte att hitta på marknaden idag. Jag håller mig långt borta från för hårt smaksatt snus, vilket det idag tyvärr finns för många av, säger Master Blender Conny.

Conny Andersson – ny krönikör på Snusjournalen

Snusets framtid

Conny är väldigt positiv när det gäller EU och hoppas att vi kan köpa snus i städer som Barcelona inom några år. När det gäller själva utvecklingen av produkten hoppas han på samma utveckling som tagit fart inom öltillverkning de senaste 10 åren. Alltså fler små snusproducenter, vilket både skulle gynna mångfalden och kvalitén för konsumenterna.

Jag tror att konsumenterna bara blir mer och mer finsmakare när det gäller bra snus. Därför är det viktigt för leverantörerna att leverera bra produkter, avslutar Conny.

Inom kort kommer vi på redaktionen få äran att ha med Conny som krönikör här på Snusjournalen, vilket vi är väldigt glada för! Finns det något speciellt ämne ni skulle vilja att han skriver om? Kommentera gärna! 
 De kommentarer som görs i Snusjournalens kommentarsfält förhandsgranskas och godkänns av Snusbolaget innan publicering.