Ring oss020-0753464 Idag: 09:00-17.00
Nyhet: ZYN

Nyhet: ZYN – Nikotin utan tobak

Onsdagen den 14 juni lanserades ZYN från Swedish Match på Snusbolaget. Snusbolaget blev därmed först i Sverige att sälja denna nya nikotinprodukt. (Uppdaterad 28 augusti 2019)

Amerikanarna ville ha nikotin men inte tobak
Allt började i USA. Amerikanarna efterfrågade ett nytt sätt att njuta av nikotin utan tobak. Därför påbörjades arbetet med att ta fram en helt ny produkt. En produkt som skulle vara totalt fri från tobak, men som också skulle vara fräsch och smakrik. Resultatet blev ZYN – helvita miniportioner utan tobak, men med nikotin.

ZYN släpptes i staterna 2014 och idag säljs ZYN i elva amerikanska delstater. Samtidigt som Swedish Match fortsätter att expandera i övriga USA så släpps nu ZYN äntligen på Snusbolaget.

Vad är ZYN?
ZYN är en vidareutveckling av traditionellt snus – ett snus helt utan tobak, men med nikotin. ZYN säljs i en förpackning med cirka 20 miniportioner, eller ”pods”, och finns i smakerna Cool Mint och Citrus. Med två nikotinstyrkor, 3 mg och 6 mg, blir det fyra varianter. ZYN:s portioner är helt vita och borde vara en produkt för dig som vill ha nikotin med fräsch smak, utan att det syns. På Snusbolaget.se hittar du ZYN under kategorin All White Portion.

Nyhet: ZYN

ZYN Citrus 3 mg & 6 mg samt ZYN Cool Mint 3 mg & 6 mg

Vad innehåller ZYN?
- Nikotin: Utvinns från tobaksblad, men ingen del av plantan är kvar i slutprodukten.
- Fyllnadsmedel: För att ZYN ska få rätt form finns det fyllnadsmedel i dem.
- Stabiliseringsmedel: För att ge dig en jämn och stabil nikotin- och smakleverans.
- Sötningsmedel: För att ge produkten en balanserad sötma.
- Surhetsreglerande medel: För att ge en effektivare nikotinrelease.
- Aromer: För att ge ZYN dess fräscha smak.

ZYN – nytt men ändå bekant
Vi hade som sagt den stora förmånen att få testa de fyra varianterna innan Snusbolaget.se lanserade ZYN den 14 juni. Gustav, Kalle och jag tyckte alla tre att det var en ny men ändå bekant upplevelse. Gustav, som gillar starka produkter och mycket nikotin tyckte att ZYN gav en bra nickokick. Den vita färgen kändes fräsch, speciellt i kombination med Cool Mint, tyckte Kalle. Summa summarum – en ny men ändå bekant upplevelse.

ZYNs nya smaker 2019
Den 18 februari 2019 lanserade Swedish Match två nya spännande ZYN-smaker:

Snusbolaget säljer alla ZYN som dosa, 10-pack och 30-pack. Vi håller tummarna att vi får se fler innovativa smaker från ZYN.


Läs mer om ZYN och köp den här.De kommentarer som görs i Snusjournalens kommentarsfält förhandsgranskas och godkänns av Snusbolaget innan publicering.