Ring oss020-0753464 Idag: 09:00-17.00
NYHET! General Blended by Hernö Gin

Nyhet: General Blended by Hernö Gin

Swedish Match förenar nu märkena General och Hernö Gin för andra gången. Det exklusiva snuset General Blended by Hernö Gin går att köpa på Snusbolaget från och med fredagen den 17:e november.

Ett samarbete med världens bästa gin

Hernö Gin ligger tillsammans med Swedish Match och General bakom en av årets största snuslanseringar på Snusbolaget. Snuset heter General Blended by Hernö Gin och det är verkligen ett speciellt snus på många sätt. Produkten har nämligen en tydlig smak av en av världens bästa gin - Hernö Gin. Det svenska destilleriet har mellan 2013 och 2017 vunnit 68 olika priser i världens mest exklusiva, största och mest prestigefulla dryckestävlingar. I år fick de till exempel utmärkelsen ”Världens bästa gin”!

Det är Hernö Gins grundare, Jon Hillgren, som satt sin prägel på General Blended by Hernö Gins smak. Smaken har som tidigare nämnt en tydlig ginkaraktär och i den paletten hittas toner av granbarr, eneträ och citrus tillsammans med Generals klassiska karaktärsdrag – kryddigheten och den ljusa tobaken. Portionerna är i övrigt vita och normalstora med en fukthalt på 48% och en nikotinhalt på 13 mg/g.

NYHET! General Blended by Hernö Gin


General Blended by Hernö Gin i den nydesignade, stilrena och silvriga dosan. Komplementfärgen är Hernö Gins blåa profilfärg.

En ovanlig förening av två goda ting

General Blended by Hernö Gin är Swedish Matchs andra samarbete tillsammans med Hernö Gin. Hernö satte ju även smaken på 2017 års General Kardus – marknadens mest exklusiva snus.

r oss är samarbetet med Swedish Match en ovanlig förening av två goda ting. Ett möte mellan Sveriges ledande tillverkare av premiumsnus och Hernö Gin som innehavare av titeln världens bästa gin. Vi fick positiv feedback på vår medverkan i framtagandet av General Kardus 2017 och blev extra glada när Swedish Match sade att de ville gå vidare med att även ta fram en portionsprodukt smaksatt med Hernö Gin, säger Jon Hillgren, masterdistiller och grundare av Hernö Gin.

General Blended by Hernö Gin kommer säljas på Snusbolaget och i totalt fyra andra kanaler. Snuset släpps även i en väldigt begränsad upplaga om ca 90 000 dosor.

Vad ligger bakom lanseringen av General Blended by Hernö Gin?

Det känns jättekul att få lansera General Blended by Hernö Gin, vi inledde vårt samarbete med dem under 2016, när vi tillsammans tog fram årets General Kardus, som även den smaksattes med Hernö Gin. Den här gången har vi valt en annan tobaksblandning i en white-produkt, men med samma ambition om att ta fram ett välkryddat snus med en tydlig ton av gin kompletterad med citrus, säger Tove Lundgren, Brand Manager på Swedish Match.

Vilket nästa samarbete blir vill inte Swedish Match avslöja än. Men fokus kommer iallafall ligga på att ta fram ett erbjudande som de tror kan uppskattas av deras befintliga konsumenter.

NYHET! General Blended by Hernö Gin


Smaken i nya General präglas av ljus tobakskaraktär med kryddiga inslag av gin, eneträ, citrus och granbarr. 

Vilka är Hernö Gin?

Hernö Gin är Sveriges första renodlade gindestilleri och världens nordligaste gindestilleri. Allt började 1999 när Jon Hillgren åkte till London och började arbeta som bartender. Där upptäckte han en värld av gin och det nyvunna intresset utvecklades snabbt till en stark passion. En resa som tog honom till besöksmål och destillerier världen över i sökandet efter kunskap och inspiration inom området. 2011 förverkligade Jon sin dröm och grundade Hernö Gin.

NYHET! General Blended by Hernö Gin


Gindestilleriet utanför Härnösand. Flygmagasinet Highlife beskriver det som världens bästa destilleri att provsmaka gin i.

Destilleriet är beläget i byn Dala strax utanför staden Härnösand, i världsarvet Höga Kusten, som är känt för sin vackra natur. Där hämtar Jon inspiration för att skapa den organiska och hantverksmässigt framställda ginen som på kort tid erövrat hela den internationella ginvärlden.

Destilleriet, och även gården där Jon bor med sin familj, är uppfört enligt traditionell svensk byggnadskonst med anor ända sedan 1800-talet. Där blandas falurött med vita knutar och stora gula dubbeldörrar som öppnar upp och välkomnar besökare. Flygmagasinet Highlife beskriver det faktiskt som världens bästa destilleri att provsmaka gin i.

Hernö Gin är Europas mest prisbelönta gin. Krönt med World’s best Gin 2017, World’s best London Dry Gin 2017, World’s best Gin & Tonic 2016, San Fransisco World Spirits Competition Double Gold 2017 och Gin Producer of the Year 2016. Hernö Gin har tilldelats 68 Master- och Guldmedaljer i världens största och mest prestigefulla dryckestävlingar.

Går att beställa 17/11 på Snusbolaget

www.snusbolaget.se kommer produkten gå att köpa fredagen den 17 november 2017. Produkten lanseras i en väldigt exklusiv upplaga som omfattar 90 000 dosor och priset kommer ligga på 219 kr för ett 5-pack.

Gå till produkten här!

Information om produkten
General Blended ny Hernö Gin innehåller stora prillor som är torra på ytan och fuktiga inuti. Smaken präglas av ljus tobakskaraktär med kryddiga inslag av gin, eneträ, citrus och granbarr.

Halter
Fukthalt: 48%
Nikotinahlt: 13 mg/g
pH-värde: 8,5
Vikt/prilla: 0,9 g
Vikt/dosa: 21,6 g

Ingredienser
Tobak, vatten, surhetsreglerande medel (E 501), fuktighetsbevarande medel (E 1520), salt, Hernö Gin, aromerDe kommentarer som görs i Snusjournalens kommentarsfält förhandsgranskas och godkänns av Snusbolaget innan publicering.