Ring oss020-0753464 Idag: 09.00-17.00

Swedish Match Lanserar General Mackmyra

Swedish Match Lanserar General Mackmyra

Som en del av Generals 150-års jubileum har Swedish Match tillsammans med den svenska whiskytillverkaren Mackmyra tagit fram ett whiskysnus som kombinerar hantverket i snus- och whiskytillverkning i ett gemensamt produkterbjudande. General Mackmyra kommer att börja säljas i slutet av februari i Swedish Matchs egna butiker, och kommer att finnas till försäljning över hela Sverige i april.

- Smaken på General Mackmyra har sitt ursprung i Generals tobaksnära, kryddiga karaktär i kombination med den mjuka, ekiga och lätt rökiga kryddningen från Mackmyras maltwhisky Svensk Ek. Resultatet blir en väl avvägd kombination av det bästa av smak och doft från General och Mackmyras maltwhisky Svensk Ek, säger Swedish Match Master Blender Mattias Schyberg som varit med och utvecklat produkten.

Kombinationen tobak och whisky är inte ny. Det är däremot första gången Swedish Match går samman med en whiskytillverkare för att kunna använda den samlade kompetensen för att ta fram marknadens bästa whiskysnus.

- Vi vågar lova att General Mackmyra är det finaste whiskysnus som Swedish Match någonsin gjort. Att vi har lyckats med det grundar sig i Swedish Match gedigna erfarenhet och kunskap om snustillverkning tillsammans med Mackmyras entreprenörskap och experimentlust inom en traditionstyngd kategori. Tillsammans etablerade vi ett produktutvecklingsteam med Master Blenders från Swedish Match och Mackmyra som lärt utav varandra för att hitta en noggrant avvägd kombination av Generals karaktäristiska smak och Mackmyras maltwhisky Svensk Ek, säger Carl Egeberg, varumärkeschef General.

Mackmyra startades 1999 och har på relativt kort tid etablerat sig som en betydelsefull tillverkare av kvalitativ whisky med höga ambitioner. Generals historia sträcker sig 150 år tillbaka i tiden, men trots att det skiljer över hundra år i historik finns det många gemensamma nämnare. Både General och Mackmyra är två svenska original inom sina respektive branscher och de strävar båda efter att alltid vidareutveckla och förädla sina produkter.

- General Mackmyra är frukten av ett rätt självklart samarbete. På Mackmyra drivs vi av att utforska våra svenska smaker och att då få möjligheten att göra ett samarbete med en ursvensk produkt som snus och ett klassiskt varumärke som General var väldigt inspirerande! Vi har varit med sedan start i utvecklingen av produkten och inte minst har vår Master Blender Angela D’Orazio bidragit med sin whiskyexpertis i produktutvecklingen. Vi är otroligt stolta över slutresultatet, säger Susanne Tedsjö, marknadschef Mackmyra.

General Mackmyra

  • År 2016 firar General, Skandinaviens största snusvarumärke, 150-årsjubileum. Som en del i jubiléet lanserar Swedish Match General Mackmyra - Ett whiskysnus framtaget i samarbete med den svenska whiskyproducenten Mackmyra.
  • General Mackmyra är ett tobaksnära snus med inspiration av både Generals och Mackmyras traditionella smaker. Det har en mörk tobakskaraktär med inslag av torkad frukt, ceder och whisky, samt aningen tjära och malt. Den är naturligtvis kryddad med Mackmyra Svensk Ek Whisky.
  • General Mackmyra finns som Original Portion (24 gram) och Lössnus (42 gram).
  • General Mackmyras smak är utvecklad av tre Master Blenders: Lars Jonsson och Mattias Schyberg från Swedish Match och Angela D’Orazio från Mackmyra.
  • Produkten kommer att säljas i Swedish Match butiker i Stockholm, Göteborg och Strömstad från den 25:e februari. I april kommer General Mackmyra att ha rikstäckande försäljning i Sverige.
  • Förpackningen är inspirerad av Mackmyras svenska maltwhisky Svensk Ek och är framtagen av Swedish Match kreatör Christian Sörlin.

Läs mer om produkterna här:

General Mackmyra Original Portionssnus

General Mackmyra Lössnus


In the US? This website only ships to Sweden. Visit Nicokick.com for US offers and shipping!