Ring oss020-0753464 Idag: 09.00-17.00
Fars dag 12 november

Fars dag med Snusjournalen

Det är återigen dags att uppvakta farsan med en present, fika eller frukost på sängen. Här är våra bästa tips för en lyckad fars dag den 10 november 2019.

Så firar svenskarna Fars dag

Fars dag kom till Sverige på 1930-talet, efter amerikansk förebild. Redan 1910 tog amerikanskan Sonora Dodd initiativ till Fars dag eftersom hon ville uppmärksamma sin far som ensam fått uppfostra sina 6 barn själv efter att mamman dog i barnsäng.

Från början firades fars dag i juni, men i Norden tyckte man att det blev alltför nära Mors dag som firas i maj. Handelssamfundet föreslog att Fars dag skulle firas andra söndagen i november istället, och så blev det!

Alla har förstås sina egna fars dag-traditioner, men många ger pappa frukost på sängen eller uppvaktar med fika eller tårta. Presenter av något slag hör förstås till, för det är ju trots allt en kommersiell högtid. De som inte kan träffas hör av sig på något annat sätt.

Alla sätt är bra – det enda som inte är okej är att helt glömma bort fars dag!

Tipsen nedan är tidlösa. Är du ute efter vad som är populärast just nu ska du kolla på Snusbolagets Topp 10. Du hittar den här: Topp 10 Snussorter

Presenter på Fars dag

Det finns ungefär en miljon manliga snusare bara i Sverige, så chansen är ju ganska stor att just din pappa uppskattar en snus då och då. Här nedanför ser du vilka sorter som är populärast hos män över 40 just nu. Någon kanske är din farsas favoritsnus. (obs! för att se vad som är mest populärt just nu 

Topp 10 snussorter hos män 40+

1. Kaliber Vit Portion
2. Ettan Lös
3. Knox Lös
4. General Portion
5. Granit White Portion
6. Granit Stark Portion
7. General Lös
8. Kronan portion
9. LD Salmiak Portion
10. Grov Lös

Fars dag 12 november

Göra-eget-snus på Fars dag!

Att göra eget snus är både lätt och roligt, ett vuxenpyssel för riktiga män helt enkelt! Och göra-eget-snus finns både som portionssnus och lössnus på Snusbolaget, till och med som nikotinfritt snus. Om farsan försöker sluta det vill säga.

Snusaromer och kryddor finns det många att välja bland, allt från klassisk robust tobakssmak till bergamott (earl grey-smak), mint, lakrits, enbär, citrus eller melon! Man kan köpa två eller flera aromer om man vill göra en mindre sats av varje smak, eller blanda friskt och experimentera fram något nytt. Här hittar du hela Snusbolagets utbud.

Förutom snus och kryddor behövs det bara vatten och vanligt salt, i alla fall till portionssnuset. För att baka lössnus behövs även natrium- eller bikarbonat och glycerol. Läs mer i Snusbolagets FAQ om gör-det-själv-snus!

Det färdiga snuset packar man lämpligen i tomma dosor, kyler i göra-eget-bunken eller fryser i en lufttät påse. Fryser du lite i varje påse blir det lättare att tina en lagom mängd åt gången. Dosor av olika storlek och material hittar du här.

De mest populära gör-det-själv-snusen hos män över 40 finns i listan här nedanför.

Topp 10 göra-eget-snus hos män 40+

1. Prillan 500
2. Snussats Prillan Original
3. Prillan White 500
4. Prillan Brown Gold 500
5. Snussats Prillan GROV
6. Snussats Prillan Norrland
7. Prillan Brown Gold 500 Påse
8. Snussats Coobra Grön
9. Snus X Lös
10. Snus X Refill Big Pack


En ny bubblare på listan
Snussats STOR STARK Portion

Fars dag 12 november


Nu borde du ha allt som krävs för att få till en riktigt minnesvärd fars dag. Lycka till!De kommentarer som görs i Snusjournalens kommentarsfält förhandsgranskas och godkänns av Snusbolaget innan publicering.