no-title

All White Portion – det senaste på snusmarknaden

All White Portion är den senaste nyheten på snusmarknaden. Kritvita och torra portioner som varken luktar som snus eller färgar dina tänder.

Flera tillverkningssätt och utformningar

All White Portion är helt enkelt en vidareutveckling av det klassiska vita snuset. All White Portion säljs nu i små eller slimmade portioner med starka smaker och hög nikotinhalt. Prillorna innehåller ofta tre eller sex gram nikotin, men på grund av att portionera inte är så stora blir nikotinhalten per gram desto högre. Ofta uppemot 15 mg/g eller mer. Smaker du kan stöta på om du snusar All White Portion är bland annat: mint, citrus, sommarbär, kaffe, melon och blåbär.

Vad All White Portion innehåller, och hur snuset blir vitt, ser dock olika ut beroende på vilken producent som tillverkar produkten. Vissa tvättar tobaken, andra blandar ut ljus tobak med cellulosa och ZYN från Swedish Match innehåller ingen tobak över huvud taget.

Ingen tobak, tvättad tobak eller blandad tobak

Tobaken i Epoks All White-snus tvättas varsamt i en miljövänlig och patenterad process. Där blir den bruna tobaken kritvit och oönskade ämnen minimeras. Winnington, som tillverkar Epok, var även först i världen med att producera vit tobak. 

ZYN från Swedish Match innehåller inte tobak över huvud taget. Det ZYN och dess niqopods består utav är fyllnadsmedel, surhetsreglerande medel, stabiliseringsmedel, nikotin, sötningsmedel och andra aromer. Nikotinet i ZYN utvinns däremot ur tobaksplantor för att sedan renas genom en avancerad process och bli kvitt tobaken helt.

Omni består till mestadels utav en blandning av cellulosa och ljus tobak och i snuset från on! är mängden tobak väldigt låg. Det är dock detta som gör att prillorna håller sig vita. Av just den anledningen blir även smakerna väldigt tydliga samtidigt som tobakssmaken minimeras.

På Snusbolaget hittar du All White Portion från Epok, Omni, on! och ZYN. Här nedanför kan du läsa lite mer ingående om varje märke.
 

no-title

Epok
Helvita portioner och innovativa smaker är Epoks melodi. De var först ut på marknaden med vit tobak och sedan dess har de kommit att bli uppskattade av många konsumenter. Epoks sortiment på Snusbolaget innehåller just nu sex olika smaker som paketerats i slimmade, skinande vita portioner. De olika sorterna har en nikotinhalt på 8 mg/g, men smakerna mint, lakrits och lime finns även med en styrka på 14 mg/g.


no-title

Omni
Omni innehåller torra, små portionspåsar med tydlig pepparmintsmak. Snuset säljs i två olika styrkor (3 mg och 6 mg). En Omniportion med 3 mg nikotin ger ungefär samma upplevelse som en vanlig snusportion. En Omniprilla med 6 mg nikotin motsvarar en extra stark produkt med en nikotinhalt på 15 mg/g. Tidigare sålde Snusbolaget även Omni med lakritssmak, men de produkterna har tyvärr utgått.


no-title

on!
on! är ett snus som levereras i stilrena, rektangulära dosor. Fokus ligger såklart på de kritvita portionerna, men även på speciella smaker och styrka. Smakerna håller i sig länge och nikotinet frigörs snabbt. Just nu erbjuder Snusbolaget fem olika smaker, med två olika nikotinhalter, från märket. Eftersom prillorna väger 0,3 gram och innehåller 3 eller 6 mg nikotin landar den totala nikotinhalten på 10 mg/g och 20 mg/g.


no-title

ZYN - NIKOTIN UTAN TOBAK
En av de senaste nyheterna från Swedish Match heter ZYN. Det är en All White för den som vill njuta av nikotin utan att använda tobak. Niqopodsen, som Swedish Match kallar sin portioner, är små. De väger 0,4 g per styck och kommer i två olika smaker, dessa är Cool Mint och Citrus. Smakerna levereras även i två olika nikotinstyrkor (3 mg och 6 mg). Detta gör att den totala nikotinhalten landar på 7,5 mg/g och 15 mg/g.


Har du hunnit testa något All White-snus? Vad tyckte du i så fall? Kommentera gärna!De kommentarer som görs i Snusjournalens kommentarsfält förhandsgranskas och godkänns av Snusbolaget innan publicering.
In the US? This website only ships to Sweden. Visit Nicokick.com for US offers and shipping!