Ring oss020-0753464 Idag: 09:00-17.00
Världens starkaste snus - Starkt snus topp 10

Världens starkaste snus– snusas på egen risk

De tio starkaste snussorterna på Snusbolaget. Hur mycket nikotin innehåller snuset, vad smakar det och hur hög är den upplevda styrkan?

5-6 gånger så starkt som normalt snus

Starkt snus fick en rejäl uppsving under 2017. Folk började kräva högre och högre nikotinhalter och tillslut räckte det inte längre med starka 14 mg/g och jättestarka 22 mg/g. Snus från Siberia -80 Degrees var först på bollen för några år sedan, och med 43 mg/g kvalar den fortfarande in på listan över Snusbolagets starkaste snussorter.

Det har dock kommit ännu starkare snus efter Siberias intåg på marknaden. Det är hela fyra snussorter som slår Siberia på fingarna när det gäller hög nikotinhalt. Alla kommer från V2 Tobacco och det är deras märken Thunder och Offroad som gör bäst ifrån sig. Serien X innehåller hela 45 mg/g! Om vi jämför med det vi tyckte var en jättehög nikotinhalt för några år sedan så är nikotinhalten i X dubbelt så hög. Om vi jämför med normalstarkt snus, med en nikotinhalt på 8 mg/g, så är det 5-6 gånger så starkt!

Det är inte bara snusets nikotihalt som spelar roll

Snusets styrka beror dock inte bara på vilken nikotinhalt prillorna har. Det är egentligen en massa andra faktorer som spelar in. Den upplevda styrkan påverkas bland annat av hur fuktigt snuset är, smaken på snuset, portionernas form och storlek, snusets pH-värde och dina egna egenskaper. Alltså hur mycket saliv du har i munnen, hur du snusar och så vidare.

Alla dessa faktorer spelar in när producenterna märker ut snusets styrka på dosorna. Som alla vet får de inte längre skriva ut den exakta nikotinhalten, så de använder sig istället av egna system. Till exempel en till fyra cirklar. Två av fyra cirklar för ett normalstarkt snus och fyra av fyra cirklar för ett jättestarkt snus.

Eftersom den faktiska nikotinhalten inte längre står på dosorna finns det andra faktorer du kan läsa av istället. Ett fuktigt snus med hög nikotinhalt är till exempel starkare än ett whitesnus med samma nikotinhalt. Samma regel gäller för pH-värdet. Ett högt pH-värde ger ett starkare snus. Det är därför Thunder X Portion, som är ett fuktigare snus, kniper förstaplatsen framför Offroad X White Dry.

Om Siberias originalsnus och Thunder NRG Portion skulle hamna högre upp på listan går därför att debattera. Ger den höga fukthalten en upplevd styrka som är högre än skillnaden på två milligram nikotin per gram? Vad tycker ni läsare som testat båda sorterna?

Aja, här nedanför kommer i alla fall listan på topp 10 starkt snus från Snusbolaget. Under listan hittar du tillhörande beskrivningar!

Snusbolagets 10 starkaste snussorter

  1. Thunder X Portion
  2. Offroad X White Dry Portion
  3. Thunder X White Dry
  4. Thunder X Slim White Dry
  5. Siberia -80 Degrees Brown Portion
  6. Siberia -80 Degrees Brown Slim Portion
  7. Siberia -80 Degrees White Dry Portion
  8. Thunder NRG Portion
  9. Thunder NRG White Dry Portion
  10. Odens Clove Explosion Portion
Världens starkaste snus - Starkt snus topp 10

Thunder X Portion

Thunder X Portion är en snusupplevelse utöver det vanliga. Det är den starkaste snussorten
i Thunder-serien och det märks verkligen när du snusar det. Nikotinhalten ligger på hela 45 mg/g.

Thunder X har en tydlig mintsmak och en högre andel tobak per gram snus. Detta bidrar med den extrema nikotinhalten.

Världens starkaste snus - Starkt snus topp 10

Offroad X White Dry Portion

Offroad X White Dry Portion är det starkaste snuset som någonsin lanserats under märket Offroad. Det har en fräsch smak av mentol och mint och innehåller hela 45 mg nikotin per gram.

På grund av mindre fukthalt kniper inte Offroad X förstaplatsen på listan!

Världens starkaste snus - Starkt snus topp 10

Thunder X White Dry

Thunder X White Dry är det näst starkaste snuset i Thunder X-serien. Snuset smakar friskt av både mint och mentol, vilket också bidrar till den upplevda styrkan.

Nikotinhalten ligger på 45 mg/g och det är bara fukthalten som gör att den inte hamnar högre upp på listan.

Världens starkaste snus - Starkt snus topp 10

Thunder X Slim White Dry

Thunder X Slim White Dry är ett otroligt starkt snus i slimformat. En extrem snusupplevelse som förutom styrkan också levererar diskret passform.

Snuset innehåller 45 milligram nikotin per gram och en påtaglig smak av mentol och mint, precis som de andra sorterna i Thunder X-serien.

Världens starkaste snus - Starkt snus topp 10

Siberia -80 Degrees Brown Portion

Siberia -80 Degrees Brown Portion är ett originalsnus med väldigt hög nikotinhalt. Snuset innehåller 43 mg/g och dosan innehåller totalt 20 gram snus. Smaken har en grund av kraftig tobak och starka mintiga toner.

Snuset kanske borde placeras högre upp på listan. Nikotinhalten är två milligram lägre än 4:an, men fukthalten är högre.

Världens starkaste snus - Starkt snus topp 10

Siberia -80 Degrees Brown Slim Portion

Siberia -80 Degrees Brown Slim Portion, vanliga Siberia Browns lillebror, är det sjätte snuset på listan.

Det som skiljer snuset från storebror är de slimmade originalportionerna. I övrigt innehåller detta snus också 43 mg nikotin per gram och en gedigen smak av tobak och mint.

Världens starkaste snus - Starkt snus topp 10

Siberia -80 Degrees White Dry Portion

Siberia -80 Degrees White Dry Portion - originalet! Snuset lanserades först av alla sorter på den här listan och banade verkligen väg för den extrema trenden. Snuset har en stark smak av mint som levereras i torra portioner med lägre fukthalt.

Nikotinhalten ligger på 43 mg/g!

Världens starkaste snus - Starkt snus topp 10

Thunder NRG Portion

Thunder NRG Portion är precis som resten av sorterna på den här listan ett oerhört starkt snus. Nikotinhalten ligger på 42 mg/g och smaken är framtagen för att likna energidryck. Den har alltså inslag av tropisk frukt.

Snuset kan även placeras högre upp på listan på grund av fukthalten.

Världens starkaste snus - Starkt snus topp 10

Thunder NRG White Dry Portion

Thunder NRG White Dry Portion har en nikotinhalt på 42 mg/g, torra och vita portioner och smak av energidryck och tropisk frukt.

Snuset hamnar under Thunder NRG Portion på grund av de torra portionerna.

Världens starkaste snus - Starkt snus topp 10

Odens Clove Explosion Portion

Odens Clove Explosion Portion har en nikotinhalt på 36 mg/g. Snäppet lägre än de andra snussorterna på listan. De fuktiga portionerna och den starka smaken av kryddnejlika gör dock att snuset kammar hem en 10:e plats.

Om jag har missat något snus eller om du smakat något ännu starkare är det bara att kommentera här nedanför!De kommentarer som görs i Snusjournalens kommentarsfält förhandsgranskas och godkänns av Snusbolaget innan publicering.