Ring oss020-0753464 Idag: 09:00-17.00
Snusåret 2017: Resumé

Snusåret 2017: Resumé

Snusåret 2017 fylldes av många roliga lanseringar, spännande nyheter och innovativa smaker. Läs mer om höjdpunkterna här!


Snusåret 2017: Resumé

Årets nykomling

Göteborgs Rapé One
Först släpptes Göteborgs Rapé 22 och General 22 för att testa vattnet. Snussorterna doppade tårna och fick en svallvåg av reaktioner tillbaka. Succén med 22 banade väg för lanseringen av den färdiga produkten One – och satan vilken lansering det blev.

På bara några månader slog sig Göteborgs Rapé One fram som en av de mest sålda snussorterna under året. Tätt följda av både General One White och Original.

Den klassiska smaken, de mjuka prillorna och nikotinstyrkan gör Göteborgs Rapé One till 2017 års nykomling. Välförtjänt!

Runner up: Granit Blue White
Granit har verkligen klättrat 2017. Nyheten Blue White och dess vita portioner har en påtaglig smak av lavendel, naturlig bergamott och klassisk enbär. Bra!


Snusåret 2017: Resumé

Årets smak

Lundgrens Infusion
Lavendel och citrongräs – lyssna på orden bara. Visst låter det bra?

Årets smak går helt enkelt till 2017 års upplaga av Lundgrens Infusion. Lavendeln ger snuset en blommighet som känns igen från det övriga Lundgrenssortimentet. Citrongräset bidrar med en syrlig skärpa som spelar väl med den svenska tobaken och lavendeln. Att båda smaksättarna ångas under produktionen gör att snusets smak blir djupare. Men visst bidrar det också med en härlig innovationsanda!

Enligt oss på redaktionen kunde smaken varit ännu mer påtaglig. Men balansen mellan det blommiga och det syrliga, i samklang med innovationsrikedomen, räcker gott och väl för att knipa fösta platsen.

Runner up: Jakobsson’s Strong Cola
Snusets stora originalportioner har en söt smak av colaisglass och en nikotinhalt på 14 mg/g. Ett speciellt snus, med en nostalgisk smak, som uppskattas av många.


Snusåret 2017: Resumé

Årets styrka

Thunder NRG Portion
Thunder NRG Portion, det åttonde starkaste snuset på Snusbolaget, är årets snus med fokus på nikotinstyrka. Snuset levererar hela 42 mg nikotin per gram och en tydlig, söt smak av energidryck och tropisk frukt. Att snuset innehåller originalportioner gör att det upplevs ännu starkare, och att de flesta andra starka snussorterna fokuserar på en mintig smak gör Thunder NRG ännu mer speciell.

Thunder NRG är ett unikum i det extremt starka segmentet och en värdig vinnare av Årets styrka!

Runner up: General G.3 WIRE
Snuset är inte riktigt lika starkt, men den speciella smaken och den genomarbetade, fina designen gör att snuset placerar sig högt upp på Snusjournalens lista.


Snusåret 2017: Resumé

Årets kategori

All White
All White är en kategori som skjutit i höjden 2017. Det spelar ingen roll om portionerna innehåller tvättad tobak, cellulosa och tobak eller ingen tobak alls. De kritvita portionerna har slagit hårt i år och de är verkligen här för att stanna. Håll utkik efter populära Epok och storsatsningen ZYN. Deras All White-varianter är fullpackade med smak och styrka.

Runner up: Sluta röka
Sverige håller på att bli det första rökfria landet i världen. Tacka det svenska snuset för det! Men med den nya sluta-röka-kategorin på Snusbolaget kan alla som vill bli kvitt cigaretterna få en extra boost. Antingen genom nikotintuggummin, nikotinsprayer, nikotintabletter eller nikotinpåsar.


Snusåret 2017: Resumé

Årets Exklusiva

General Kardus 2017
Ett väldigt enkelt val. General Kardus 2017 är ett snus som är fullproppat med smak och kvalitativ tobak. Designen och tobakens skärning höjer snuset ytterligare några nivåer. Tills någon annan producent lanserar något som kan konkurrera kommer General Kardus vinna det här priset varje år. Nu ser vi fram emot General Kardus 2018!

Runner up
Finns ingen!


Snusåret 2017: Resumé

Årets saknade/In memoriam 

Granit Maxad
R.I.P. Granit Maxad. Saknad, men aldrig glömd! 

De stora, fylliga portionerna och den klassiska tobakssmaken gjorde att Granit Maxad, utan särskilt stora medel, utmärkte sig rejält på snusmarknaden.

Nu behöver vi en ny snussort med rejäla portioner. Gärna något som närmar sig 1,5 gram per prilla, smakar mycket tobak och är lite starkare än normalt! De kommentarer som görs i Snusjournalens kommentarsfält förhandsgranskas och godkänns av Snusbolaget innan publicering.