Ring oss020-0753464 Idag: 09.00-17.00
”Låt oss skapa en rökfri generation tillsammans!”

”Låt oss skapa en rökfri generation tillsammans!”

Ett samarbete mellan snusbranschen och A Non Smoking Generation för att tillsammans skapa en rökfri generation – det är Haypp Groups kommunikationschef Markus Lindblads förslag i en debattartikel i Dagens Samhälle.


Markus Lindblads inlägg är en replik på en debattartikel från Helen Stjerna, generalsekreterare i A Non Smoking Generation. Helen Stjerna anser bland annat att samtliga nikotinprodukter som inte är läkemedelsklassade måste omfattas av befintlig tobakslagstiftning. Enligt Helen Stjerna har tobaksindustrin bearbetat ungdomar in i nikotinberoende med riktad marknadsföring och produkter smaksatta för barn och ungdomar.

Markus Lindblad anser att Helen Stjerna är ute i ogjort väder och pekar på att användandet av nikotinportioner i Sverige är mycket större i åldersgruppen 55-64 än bland åldrarna 18-24 år. Det är även den förstnämnda gruppen som föredrar de smaksatta varianterna av nikotinportioner.

Markus Lindblad pekar också på att nikotinportioner är den första riskreducerande produkten som attraherar fler kvinnor än män. På samma sätt verkar rökare attraheras mer av nikotinportioner än av snus.
”Utgår vi inte från fakta kan de regleringar som Helen Stjerna från A Non Smoking Generation föreslår endast leda till ökad rökning bland äldre kvinnor samtidigt som barnens eventuella konsumtion av nikotinportioner förblir oförändrad. Och varför skulle det vara bra?”, skriver Markus Lindblad.

Läs hela inlägget här.


De kommentarer som görs i Snusjournalens kommentarsfält förhandsgranskas och godkänns av Snusbolaget innan publicering.