Ring oss020-0753464 Idag: 09:00-17.00
Jakten på det Perfekta Snuset

Jakten på det Perfekta Snuset

På instagramkontot @jaktenpadetperfektasnuset får vi följa Bente, Toraa, Sara och Frida på jakt efter det perfekta snuset. Läs intervjun och allt om deras samarbete med Snusbolaget här!

Samarbetet med Snusbolaget

Jakten på det Perfekta Snuset recenserar just nu all white från ZYN, Skruf och Nordic Spirit i samarbete med Snusbolaget. Under de närmsta veckorna kommer alla all white-sorter att testas och till slut kommer en vinnare koras. Den bästa och godaste sorten, helt enkelt. Så klicka dig vidare till Instagram och följ kontot om du är intresserad av snus i allmänhet och all white i synnerhet. Vi på Snusjournalen garanterar bra snusinspiration, kunniga recensioner och riktiga magskratt. 

Klicka här för att följa @jaktenpadetperfektasnuset.

Kommentar från gänget bakom kontot:
Vi ser fram emot detta väldigt mycket! Vi tänker att detta kommer göra att vårt snusade sker mer diskret i vårt yrkesliv, slipper snussmuts under naglarna och inte behöver oroa oss för vår munhälsa lika mycket. Gula tänder är inte kul och snusfläckar på kudden behöver inte ske lika frekvent. Vi har testat all white tidigare, men inte så många sorter vilket kommer att bredda vår snuskompetens. Det kommer kanske också göra oss mer attraktiva för, till exempel, kvinnliga följare. Just nu ligger vi på 80 % manliga följare och 20 % kvinnliga (Antal icke-binära följare är oklart).

Hur allt började

Bente och Toraa drog igång projektet med instagramkontot för att de ville hålla koll på vilka snussorter de hade testat och vilka de skulle testa i framtiden. Vännerna Frida och Sara tillkom lite senare efter att de också fattat tycke för projektet.

Vi hade svårt att hålla reda på vilka sorter som var bra, vilka vi gillade och vilka vi inte gillade. Sen tyckte vi att vi var ganska roliga också och ville dela med oss av vår kunskap och våra erfarenheter. Instagram verkade som ett bra medium för att nå ut till andra, säger Bente och Toraa.

På frågan hur alla känner varandra, och vad de gör på fritiden, svarar de på klassiskt "Jakten på det Perfekta Snuset"-sätt.

Vi är fyra Skaraborgstöser från Schlätta​. Vi arbetar ihop och sliter för brödfödan på kontor. På fredagarna onanerar vi. Annars krökar vi, slåss med varandra, experimenterar med hårfärg och umgås med andra som står ut med oss. Vilket faktiskt ändå händer ibland, säger gänget.

Många testade, många kvar!

Långt över 100 sorter har de testat hittills, men ca 99 har blivit recenserade på Instagram under @jaktenpadetperfektasnuset. En solklar favorit är svår att utse än så länge, men de snussorter som de oftast återkommer till och snusar mellan recensionerna är:

Det perfekta snuset tycker vi innehåller en bra mängd nikotin, rinner inte, har en diskret smak så det inte stör med mat och dryck, har ett bra skräplock, och räcker länge. Vi vill gärna ha högre nikotinhalt på snuset än genomsnittet. Många gillar även att snuset rinner, men det gillar inte vi så mycket. Eftersom vi måste se anständiga ut på kontoret blir det svårt med lössnus, säger tjejerna.

Jakten på det Perfekta Snuset


Bente och Sara med Lundgrens Skåne och Catch XR

Vad är det värsta/bästa som hänt när ni recenserat snus?

Det värsta var när en av oss (vi nämner ingen vid namn) testade en svagare snussort och fick en allergisk reaktion. Ansiktet svullnade upp och ambulans kom fort på plats. En annan gång försvann en dyr dosa snus under festligheter. Inte heller så kul.

Det roligaste är att få interagera med våra följare och få tips och positiv feedback från dom. Det är alltid lika roligt när vi har fått någon kommentar eller annat! Det tråkigaste är att personer i våra direkta närhet inte är lika intresserade av vårt snuskonto som vi är. De har väl tröttnat på snus, något som är ofattbart för oss.

Jakten på det Perfekta Snuset

Det märke som har kommit närmast perfektion är olika beroende på vem man frågar. Men högst betyg har Grov, Oden's, Lundgrens och General fått.

99,9% glada hejarop

Tjejerna bakom kontot älskar såklart deras följare och till 99,9% får de bara glada hejarop i sitt kommentarsfält. Som de kan minnas har de endast fått en kommentar om att tjejer inte ska snusa, men om det var ett troll eller inte är svårt att säga. De positiva kommentarerna är dock alltid roliga och peppande. En av följarna har till och med skickat sitt hemmagjorda snus på posten.

Jag träffade däremot en manlig expedit i en butik som frågade om jag verkligen skulle köpa den "starka snusen". Det var en vanlig kaliberdosa och det är ju en av de klena sorterna. Det var inte en bra attityd! Bojkott av den affären sedan dess, säger Toraa.

Vilka borde följa er på Instagram?

Man behöver inte vara snusare, så länge man har humor och gillar personliga reflektioner kring snus så kan man absolut följa oss. Vi är lite galna ibland och inte så torra, väldigt många inlägg med glimten i ögat. Följ oss för att se en variation av olika snussorter, bli inspirerad och skratta däremellan. Snussorter är inte på väg att ta slut, det kommer ständigt nya, och vill man läsa vad någon annan tycker innan man köper själv så tycker vi att man också kan följa oss!

Jakten på det Perfekta Snuset

Det senaste i @jaktenpadetperfektasnusets instagramflöde!

Snabbfrågor

Vilket snus tar ni med till en öde ö?
Våra favoritsorter eller den som finns närmast till hands. Bara vi har snus så funkar vilken som helst. Utan snus försmäktar vi på denna ö, som Pippi Långstrump säger.

Öl/Kaffe/Snus? Välj en och va utan resten för alltid!
Toraa säger snus, Sara säger snus; men tänker på öl, Frida säger öl och Bente säger snus med kaffesmak.

Ettan eller General?
Vi gjorde ett inlägg om detta och General vinner. Att det inte skulle spela någon roll? Nä fy pyttsan.

Bästa snusen?
Toraa & Bente: Morgonsnusen
Sara: Efter-maten-snusen
Frida: Fyllesnusen


De närmsta veckorna recenserar @jaktenpadetperfektasnuset all white i samarbete med Snusbolaget. Men vilket all white-snus tycker ni läsare bäst om? Och hur mycket gillar ni instagramkontot? Kommentera gärna nedanför!

Och om ni inte redan följer Bente, Toraa, Sara och Frida på jakt efter det perfekta snuset är det dags att göra det nu.De kommentarer som görs i Snusjournalens kommentarsfält förhandsgranskas och godkänns av Snusbolaget innan publicering.