Ring oss020-0753464 Idag: 09.00-16.00

Bild: Hälsa för ohälsosamma 

Snus är mindre farligt än cigaretter

Snus är mindre farligt än cigaretter

I avsnitt 25 av podden Hälsa för ohälsosamma diskuteras Sveriges ANDT-strategi* i ljuset av FDAs nya snus-besked. Gäster är Patrik Hildingsson från Swedish Match och politiker från Moderaterna och Miljöpartiet.


I oktober 2019 gav FDA (U.S. Food and Drug Administration) Swedish Match rätt att kommunicera och marknadsföra snuset General som mindre farligt än cigaretter. Swedish Match kommunikationschef Patrik Hildingsson förklarar innebörden av klassningen MRTP och hur snusföretaget har arbetat för det svenska snuset i USA.

Den moderata politikern Johan Hultberg och Miljöpartisten Pernilla Stålhammar debatterar den svenska ANDT-strategin mot bakgrund av beskedet av amerikanska FDA. Strategin som omfattar alkohol, narkotika, doping och tobak gäller fram till 2020. Har FDAs syn på snus påverkat våra svenska politiker?

Här kan du lyssna på det senaste avsnittet:

Programledare är David Eberhard.
Mer information om podden Hälsa för ohälsosamma finns här.

*Det övergripande målet i ANDT-strategin från Folkhälsomyndigheten är ett samhälle fritt från narkotika och dopning, med minskade medicinska och sociala skador orsakade av alkohol och ett minskat tobaksbruk.


De kommentarer som görs i Snusjournalens kommentarsfält förhandsgranskas och godkänns av Snusbolaget innan publicering.