Ring oss020-0753464 Idag: 09:00-17.00
Black Friday & Cyber Monday – de stora shoppingdagarna

Black Friday - den stora shoppingdagen!

Black Friday, 24 november, är en av årets största shoppingdagar. 2020 ökade försäljningen med ca 27% och 2021 års resultat väntas ligga på samma höga nivå. Läs allt om Black Friday här!

Black Friday startade i USA

Black Friday startades i USA och är kort och gott dagen som kommer efter amerikanernas Thanksgiving. Dagen markerar starten på julhandeln och är USA:s överlägset största shoppingdag. Ursprungligen kommer namnet Black Friday från 60-talets Philadelphia och stadens polis. Där myntade de namnet för att dagen ofta medförde olyckor på grund av alla smockfulla trottoarer och alla trafikstockningar.

Black Friday & Cyber Monday – de stora shoppingdagarna


Uttrycket Black Friday myntades på grund av alla olyckor som inträffade under dagen.

Black Friday i Sverige

För fem år sedan existerade knappt Black Friday i Sverige. Nu är det, även här, en av årets absolut största shoppingdagar. I år uppskattas det att över hälften av alla svenskar kommer handla under fredagen och nätbutikerna är de som ser störst ökning.

Mellan 2016 och 2017 väntade sig handeln en ökning på 35% under Black Friday, men ökningen blev extremt mycket högre än så. Resultatet landade tillslut på en ökning med 76% och detta förvånade experterna rejält. Förra året var ökningen 27% och i år väntas näthandeln öka med 20% jämfört med 2018.

2017 omsatte handeln ungefär 6,7 miljarder under dagen och varje person som handlade spenderade i snitt ca 2000 kr.

Black Friday på Snusbolaget.se

På Snusbolaget firar vi Black Friday hela veckan och Black Week drar igång redan den 19 november 2023. På vår kampanjsida hittar du allt du behöver veta!


De kommentarer som görs i Snusjournalens kommentarsfält förhandsgranskas och godkänns av Snusbolaget innan publicering.