Ring oss020-0753464 Idag: 09.00-16.00
4 Generationer av General – en 150-årig snussuccé

4 Generationer av General – en 150-årig snussuccé

Generalsnuset är ett exempel på att gediget utvecklingsarbete lönar sig. 150 år efter lanseringen är General fortfarande en favorit hos många snusare!

Jakten på det perfekta snuset

1861 hade den blivande snusfabrikören Johan A Boman bestämt sig. Han skulle skapa det perfekta snuset. I fem år arbetade han på heltid med sin produktutveckling. Fabrikör Boman reste över hela världen i jakt på de bästa tobaksbladen och experimenterade med många olika kombinationer och blandningar innan han hittade den rätta. 1866 lanserades blandningen under namner Generalsnus. Namnet har ingenting med militären att göra, utan betyder ”allmänsnus” – ett snus som faller många i smaken.

4 Generationer av General – en 150-årig snussuccé

General generation 1: Ett välbevarat snusrecept

General blev mycket riktigt också en riktig storsäljare och var ett oerhört populärt snus i slutet av 1800-talet. 1915 löser Tobaksmonopolet in alla svenska snusfabriker och gör en rejäl utrensning som endast 17 snussorter överlever. General är en av de få sorter som bevarats enligt sitt ursprungliga recept. Snuset har överlevt allt från två världskrig till hippies, yuppies och millennieskiftet.

Än idag är det bara ett fåtal personer som känner till grundreceptet för General Lössnus som var det första av många olika General-snus. Blandningen innehåller inte mindre än 22 olika tobakskvaliteter. Endast de finaste delarna av tobaksplantan används och torkas i direkt solljus, allt enligt fabrikör Bomans instruktioner från 1866. Slutligen tillsätts en liten mängd bergamottolja för att fullända blandningen.

General generation 2: Portionssnuset

På 80-talet kom General för första gången som portionssnus, samma General Portionssnus som finns idag. Sedan dess har portionssnuset bara ökat i popularitet! Nu finns inte bara General Mini Portion, utan en mängd olika varianter av mer smakrika eller nikotinstarka portionssnus som vanlig portion, mini eller slim. Självklart finns General också som White Portion.

Nu finns även Generals nya satsning Gastronomy att köpa på Snusbolaget. General Gastronomy säljs i begränsad upplaga och har en kraftigt och kryddig tobakskaraktär med inslag av timjan, muskot och salvia, samt aningen granskog. Mer information om den hittar du här!

4 Generationer av General – en 150-årig snussuccé


Nyheten General Gastronomy

General G.3 – Diskret men starkt snus

Tredje generationens snus från General lanserades 2014 och har fått namnet G.3. G.3 är ett lite modernare snus som kombinerar grundkaraktären hos klassiska General med nutida önskemål om diskret snusande. Portionerna finns endas i formaten slim och superslim som är långsmalare än vanliga portionspåsar och därför ligger diskret under läppen och rinner minimalt. Det gör G.3 till ett bra val för den som vill ha en klassisk snusupplevelse men helst inte vill att snuset ska synas.

G.3 finns som Original, Extra Strong, Mint Strong, White, White Mint, White Strong, Extra Strong White och White Licorice Mint. G.3 säljs ännu så länge i begränsad omfattning i svenska butiker, men du hittar det på Snusbolaget här.

General G.4 – Helvitt snus

Generation 4 från General kallas G.4 och är ett helvitt snus (all white) som är gjort på fibrer och en liten andel ljus tobak. Prillan som är mjuk och följsam är helt vit före, under och efter användning. Trots ett lågt tobaksinnehåll och avsaknad av tobakssmak innehåller G.4 samma mängd nikotin som ett traditionellt White-snus. Det här är alltså ett alternativ för snusaren som vill ha en nikotinrik prilla som inte luktar, som inte syns och som inte missfärgar tänderna. Än så länge går dessa inte att köpa på Snusbolaget, men i Norge finns de att köpa här.De kommentarer som görs i Snusjournalens kommentarsfält förhandsgranskas och godkänns av Snusbolaget innan publicering.