Ring oss020-0753464 Idag: 09.00-17:00
Snuspralinen – folkets val

Snuspralinen – folkets val

Efter succén under Snusets dag har nu Snuspralinen deltagit i det Stora Pralinslaget 2021 – svenska mästerskapen för praliner.

Snuspralinen var ett synnerligt uppskattat inslag under årets upplaga av Snusets dag. Nu har chefskonditorn Annie Hesselstad även tävlat med den i Stora Pralinslaget 2021, som kan betecknas som svenska mästerskapen för praliner.

– Att delta var både roligt och svårt, berättar Annie för Snusjournalen. I tävling behöver man normalt anpassa till den publik och jury som kommer bedöma men i mitt fall hade jag ett färdigt upplägg på Snuspralinen som togs fram till Snusets dag. När jag inte hade samma möjlighet att dela berättelsen kring pralinens uppkomst och bakgrunden blir det svårt. Smakkombinationen med bergamott och tjärsirap faller inte alla i smaken.

Annan form under tävlingen

Snuspralinen deltog i en lite modifierad form under SM.
– Om man förstår att bergamottkrämen är smaksatt med tjärsirap och anis samt ganachen med fänkål och lakrits med anledning av de klassiska smakerna i snus och smaktoner som gifter sig har många troligen ett öppnare sinne till pralinen. Det var också därför mitt bidrag i Pralin-SM gick under namnet Oväntad skärgård i stället för Snuspralinen.

Tydligt folkligt stöd

Dessvärre räckte det inte hela vägen till finalen. När folket fick säga sitt gick det däremot klart bättre – efter en omröstning via Pralinslagets hemsida i kategorin ”Sveriges Snyggaste Pralin” 2021 blev det en hedrande sjätteplats. 
– Det var naturligtvis extra roligt att min snuspralin togs så väl emot i den öppna omröstning som skedde, säger Annie. Trots att den inte vann fick den ändå en tydlig topplacering. Det värmer lite extra i en snusares hjärta ändå att få så tydligt folkligt stöd!De kommentarer som görs i Snusjournalens kommentarsfält förhandsgranskas och godkänns av Snusbolaget innan publicering.