Ring oss020-0753464 Idag: 09:00-17.00

Så kan du fira snusets dag!

Snus, prilla, pris, baue – kärt barn har många namn. Precis som snuset har snusets dag sitt ursprung i Sverige. Men hur firar men denna dag?

Snusprövning 

Många har hört talas om vin- och ölprovning, men få om snusprovning. Konceptet är det samma. Samla ett gäng vänner eller familj och testa olika sorter. En extra rolig twist på det hela är att gissa sig fram till sort och smak. Detta kan du enkelt göra genom att ta prillorna ur dosorna och markera de olika sorterna med en lapp för referens. Man testar och gissar tills man till slut kan utnämna gängets snusexpert!

Snusquiz: vem kan mest om Sveriges äldsta exportvara? 

Quiz är alltid en rolig aktivitet, och ett quiz om snus är inget undantag. Arrangera ett snusquiz med vännarna. Skapa dina egna frågor eller ta del av vårt quiz här nedan!

Baka en snuspralin 

En speciell dag kräver speciell fika. Varför inte låta dig inspireras av snuset och baka en snuspralin? Bäst av allt – den kan njutas av alla. Hitta inspiration här!

Snusets dag har tidigare uppmärksammats och firats på sociala medier. Dela hur du firar din dag med hashtaggen #snusetsdag.

Snusquiz

Testa dina och dina vänners kunskaper i snusets historia. Klicka på svarsalternativen för att se rätt svar.

Vem tog tobaken till Europa?

Hur kom snuset till USA?

När kom snuset till Sverige?

Vilka är Sveriges äldsta snusmärke?

Vad var det första portionssnuset? 

När skapades Svenska Tobaksmonopolet?

Och när avskaffades Svenska Tobaksmonopolet?

Vilket var det första smaksatta snuset?