Ring oss020-0753464 Idag: 09.00-16.00
Världsmästarsnuset är äntligen här!

Världsmästarsnuset är äntligen här!

Hösten 2021 testade juryn i Snus-VM många olika snussorter för att kora vilket snus som skulle komma att tituleras ”Världens godaste”. Vinnarsnuset i kategorin portionssnus har producerats och är nu äntligen här!


Världsmästarsnuset är här! Först ut är vinnaren i kategorin portionssnus, som nu släpps av Snusbolaget. Vanilj & Koriander Vit Portion kommer att säljas i begränsat upplaga.  

Det var under Snusets dag den 24 oktober som Snus-VM gick av stapeln för andra gång.  Juryn i Snus-VM testade många olika snussorter för att avgöra vilket snus som skulle komma att tituleras ”Världens godaste”. Självfallet inbegriper det att snuset måste ha skickats in till Snusbolaget för att kunna vara med och göra upp om titeln. I ett startfält med en bra bit över 700 deltagare kunde till slut tre vinnare koras. Nu finns den första av guldmedaljörerna hos Snusbolaget, om än i ett begränsat antal.

Ørjan Sve från Namsos i Norge var en av dem som valde att skicka in sitt portionssnus. Under processen experimenterade Ørjan med den kontroversiella smaken av koriander som kompletteras av en annan asiatiska smak; ingefära. För att lätta upp smakerna så balanserade Ørjan upp det hela med vanilj för att ge en mjukhet och särprägel som vi inte tidigare stött på inom den nordiska smakvärlden. Resultatet blev en mycket speciell men väldigt god kombination och till slut den självklara vinnaren av portionskategorin i Snus-VM 2021.

Juryns motivation löd: "Snuset Asian Invasion är ett spännande, annorlunda och nytänkande snus. En smaksättning där man sammanför koriander med vanilj ska inte fungera i vår värld, men detta har Ørjan Sve verkligen lyckats med. En otänkbar kombination som blev en succé!"

Senare under hösten kom Ørjan till Stockholm och produktionspartnern Kurbits Snus AB för att gå igenom processen av att göra hans skapelse till en produkt för den stora marknaden. Ørjan har varit med och genomfört proverna gällande smak och känsla hela vägen och resultatet är nu äntligen här.

2021:s upplaga av VM-snuset i kategorin portionssnus har producerats i en upplaga om 3000 dosor och säljs exklusivt på Snusbolaget.se och Snuslageret.no. All vinst från de sålda dosorna kommer att gå oavkortat till en välgörenhetsorganisation som väljs av vinnaren.

Snus-VM arrangeras av Snusbolaget.se i samarbete med Kurbits Snus AB.

Läs mer om snus-VM här

Världsmästarsnuset är äntligen här!

De kommentarer som görs i Snusjournalens kommentarsfält förhandsgranskas och godkänns av Snusbolaget innan publicering.