Ring oss020-0753464 Idag: 09.00-16.00
Snusets dag 24 oktober 2019 - så firar vi denna högtid.

Snusets dag 24 oktober 2019 - så firar vi denna högtid.

Världens snusare får en egen dag: Snusets dag, eller “World Snus Day” för våra internationella läsare. Snusjournalen frågade Markus Lindblad hur Snusbolaget uppmärksammar denna snushögtid.


Precis som snuset så verkar denna dag ha sitt ursprung i Sverige. Snuset tillhör vårt levande kulturarv. Detta bekräftas inte minst av den dryga miljon svenskar som snusar dagligen.

Varför Snusets dag den 24 oktober?

Vi frågade Markus Lindblad från Snusbolaget varför de väljer att fira Snuset dag: “Den 24 oktober verkar vara väl dokumenterad som Snusets dag, men vi har inte hittat ursprunget till varför, men det fungerar för oss. Det skadar inte att fira andra dagar också! Enligt Världshälsoorganisationen dör ungefär 7 miljoner människor varje år av rökrelaterade sjukdomar. Vi stoppar in en prilla den 24 oktober för att inspirera fler människor att välja liv och säkrare nikotin.”

Fira njutning till vardags

Den mångsidiga, smakfulla och eleganta användningen av snus ökar år för år. Snuset har varit en del av vår vardag och våra mest glädjefyllda stunder sedan början av 1800-talet då snuset blev mer populär än den dyrare tuggtobaken. Det är också därför vi stoppar in en prilla den 24 oktober och firar Snusets dag, säger Markus Lindblad från Snusbolaget.

Årets vinnare i Snus VM utses

Snusbolaget passar i år på att presentera vinnaren i Snus VM på Snusets dag. Deltagarna i Snus VM 2019 kommer både från Sverige och Norge. Du kan läsa mer om juryns senaste möte i vår intervju med jurymedlemmarna. Självklart har Snusjournalen försökt luska ut mer om det vinnande snuset. Tyvärr tiger juryn som muren. Vi får hålla oss till tåls till Snusets dag då vi är på plats och intervjuar vinnaren.

Stolt snusare - #snusetsdag

Hur kan man då fira Snusets dag 2019? Snusets stora dag kommer också uppmärksammas och firas på sociala medier. Bland annat så har ett speciellt emblem för Facebook tagits fram. Du hittar den här.

Hur firar du Snusets dag?

Eftersom det i år är premiär för en mer officiell Snusets dag undrar vi på Snusjournalen självklart hur DU firar den? Kommentera gärna eller hör av dig till oss via Facebook, via mail eller genom att kommentera nedan.


De kommentarer som görs i Snusjournalens kommentarsfält förhandsgranskas och godkänns av Snusbolaget innan publicering.