Ring oss020-0753464 Idag: 09.00-17:00

Recept Snussats Coobra Röd 1 kg

Bruksanvisning för ca 60 dosor lössnus

Gäller för: 

- Snussats Coobra Röd - Stark Original 1 kg. Köp här.
- Snussats Coobra Röd - Stark Rökig 1 kg. Köp här.
- Snussats Coobra Röd - Stark Vanilj 1 kg. Köp här.


De tillsatser du behöver förutom råtobakspulvret är: 

 • Vatten
 • 150 g/125 ml salt (natriumklorid)
 • 130 g/130 ml soda (natriumkarbonat) OBS! Du skall INTE använda kaustiksoda.
 • 60 g/48 ml glycerol (glycerin)
 • Ev. stärkelse
 • Ev. arom eller snuskrydda

 • Har du köpt 1 kg råtobak behöver den först torka ett par dagar. Ju torrare den är desto bättre. Sedan ska tobaken malas med en blender som används för t.ex. milkshakes eller iskross. Ju finare tobaken mals desto bättre.
 • Har du tillgång till råtobakspulver (råtobaksavfall) hoppar du över malningen och fortsätter enligt nedan. Den burk som tobaken ligger i går utmärkt att använda i ugnen. ​

 1. Sätt ugnen på 90° C.
   
 2. Blanda 150 g salt (natriumklorid) i 7-9 dl hett vatten. Låt saltlösningen svalna till ca 50° C. 
   
 3. Häll blandningen över tobakspulvret i den medföljande burken. Blanda väl, gärna med elvisp på låg hastighet, till dess att all tobak är fuktig. Sätt på locket och se till att det är slutet tätt. 
   
 4. Ställ in burken i ugnen på 90° C och låt stå i 24 timmar. Ställ gärna burken på galler för bättre cirkulation. Kontrollera temperaturen regelbundet. Låt den inte överstiga 90° C.
   
 5. Lös 130 g. soda (natriumkarbonat) i 6 dl vatten. Tillsätt till den varma tobaksblandningen och blanda väl. OBS! Massan är varm och luktar kraftigt. 
   
 6. Jämna ut blandningen med en sked. Sätt sedan på locket, slut tätt och ställ tillbaka i ugnen. Temperaturen ska fortfarande vara 90° C och nu ska burken stå 12 h i ugnen.
   
 7. När snuset stått 12 h i ugnen (Totalt 36 h) ska du ta ut det och låta det svalna. 
   
 8. När snuset svalnat helt häller du i 60 g glycerol. Häll i lite i taget och blanda noggrant till dess att massan fått en jämn konsistens och fukten är jämt fördelad. 
   
 9. Nu kan du tillsätta och blanda i valfria smakaromer om du känner för det. 
   
 10. Låt stå i kylen för eftermognad. Sju dagar är lagom. Men - både smak och konsistens blir bättre med tiden så här kan du experimentera lite som du vill. 

Istället för soda går det utmärkt att använda vanligt bikarbonat. Då blir det dock lite skillnad i smaken. Om du vill använda bikarbonat i din snussats kan du först låta det stå 40 minuter i ugnen på 200 grader.


Viktig information till våra kunder
Tillsatserna ingår inte längre för våra snussatser och kan heller inte köpas på Snusbolaget. Enligt nu gällande regler får Snusbolaget och andra återförsäljare inte längre sälja tillsatser/tillbehör tillsammans med råtobak. 
Du kan dock enkelt själv köpa de nödvändiga tillsatserna. Läs mer här.