Ring oss020-0753464 Idag: 09:00-17.00
XR i ny hållbar snusdosa

XR i ny hållbar snusdosa

XR-familjen finns nu i en ny, mindre snusdosa som spar på plasten och som dessutom är återvinningsbar.


XR är mest känt för sitt slim white-format, men varumärket är mycket mer än så. Den senaste produktinnovationen för XR är en ny, mindre snusdosa som spar på plasten och dessutom är återvinningsbar. Den nya, mindre dosan ger ett diskretare intryck och gör att snusaren får mer plats i fickan - samtidigt som det är lika mycket innehåll.

2019 antog Swedish Match Science Based Targets – vetenskapsbaserade klimatmål för 2030 i linje med Parisavtalet. Några av de initiativ man arbetar med för att nå dessa mål är utfasningen av svart plast, som ska gör dosorna mer återvinningsbara, samt Panta dosan, ett pantsystem för dosor. Swedish Matchs nästa hållbarhetsinitiativ görs inom det tredje största snusvarumärket på marknaden: XR.

Medvetna snusare
XR:s målgrupp är medveten och ställer krav på hållbarhet, kvalitet och innovation. De vill dessutom vara diskreta med sitt snusande. Nu kommer alltså hela XR-familjen i en mindre, mer diskret och återvinningsbar dosa – men med lika mycket innehåll. Den nya designen innebär att dosan innehåller 13 procent mindre plast och ger då mer plats i fickan.  Men det är fortfarande lika mycket innehåll: samma antal prillor, samma vikt, samma smak och prillorna läggs i en modern stjärnläggning.

Hela XR-familjen kommer i denna nya, mindre dosa. Med den nya, helt återvinningsbara dosan räknar Swedish Match med att spara cirka 50 ton plast per år.


De kommentarer som görs i Snusjournalens kommentarsfält förhandsgranskas och godkänns av Snusbolaget innan publicering.