Ring oss020-0753464 Idag: 09.00-17:00
Varumärket Shiro utgår ur sortiment

Varumärket Shiro utgår ur sortiment – vi listar några alternativ!

Det tobaksfria snusvarumärket Shiro, ägt av Philip Morris, har slutat att tillverkas. I stället kommer Philip Morris att satsa på sina andra tobaksfria varumärken, exempelvis ZYN och Volt. Du kanske undrar vad det innebär för dig, och det innebär inget mindre än att du inte längre kommer att kunna handla produkter från varumärket.

Om du tidigare köpt snus från Shiro undrar du säkert över vilket snus du ska välja härnäst. Svaret kanske inte känns helt enkelt och att navigera mellan alla olika smaker och styrkor för att hitta en sort som passar kan kännas som en utmaning. Därför kommer vi i denna artikel att lista några andra tobaksfria alternativ till Shiros produkter enligt förslag från tillverkaren, Philip Morris. Läs vidare för att lära dig mer om produkterna!Tobaksfritt snus från SHIRO

Shiro hade tidigare 10 olika produkter i sitt sortiment att välja mellan. Dessa produkter kom i 7 olika smaker för att passa olika preferenser. Från toner av mint, till smak av lime eller passionsfrukt. Inom sortimentet hittade vi även formaten mini och slim, och varierande styrkor att välja mellan. Nedan kommer vi att gå igenom samtliga produkter och lista ett alternativ per produkt som liknar i smak, format och nikotinhalt. Vi kommer att lista alla specifikationer per produkt för att du på ett enkelt sett kan jämföra produkterna.


Shiro snus med mintsmak

En av de mest populära smakerna från Shiro är utan tvekan mint. Shiro erbjöd tidigare flera produkter i olika toner av mint. Först ut i mintkategorin har vi Shiro 01 Fresh Mint Slim och Shiro 01 Fresh Mint Mini. Båda dessa produkter från Shiro har samma smak av spearmint, men har olika format och nikotinhalt.

Enligt nedan specifikationer är två liknande produkter ZYN Fresh Mint Slim Normal samt ZYN Spearmint Mini Dry. Båda dessa har smak liknande smak av mentol, och utöver detta även toner av pepparmint och mentol. I ZYN Fresh Mint Slim hittar du även toner av vanilj. 

Shiro 01 Fresh Mint Slim

ZYN Slim Fresh Mint

Normal styrka

Normal styrka

8 mg/g nikotinhalt

8 mg/g nikotinhalt

Smak av Spearmint

Smak av mentol, pepparmynta och vanilj

Slim format

Slim format

 

Shiro 01 Fresh Mint Mini

ZYN Spearmint Mini Dry

Svag styrka

Normal styrka

6 mg/g nikotinhalt

4 mg/g nikotinhalt

Smak av Spearmint

Smak av spearmint, pepparmint och mentol

Mini format

Mini format

 

Näst på tur har vi Shiro Cooling Mint Slim Strong, ett starkt vitt snus med smak av mint och mentol. En liknande produkt är ZYN Mini Cool Mint som har en smak av mentol. Båda produkter har en stark nikotinhalt och skiljer sig endast 1 mg/g från varandra. Det som skiljer sig något mellan produkterna är dock formatet.
 

Shiro 02 Cooling Mint Slim Strong

ZYN Mini Cool Mint 6 mg

Stark

Stark

14 mg/g nikotinhalt

15 mg/g nikotinhalt

Smak av mint och mentol

Smak av mentol och pepparmint

Mini format

Mini format

 

Näst på tur i mintkategorin har vi Shiro 03 Tingling Mint Slim Extra Strong, ett extra starkt vitt snus med smak av pepparmint och vintergröna. Två liknande produkter är ZYN Slim Cool Mint Extra Strong och VOLT Cool Crisp Slim Extra Strong. Precis som Shiro har båda produkter en extra stark styrka och smak av pepparmint. Samtliga produkter kommer även i ett slimmat format.
 

Shiro 03 Tingling Mint Slim Extra Strong

ZYN Slim Cool Mint Extra Strong

VOLT Cool Crisp Slim Extra Strong

Extra stark

Extra stark

Extra stark

15,5 mg/g nikotinhalt

14 mg/g nikotinhalt

15 mg/g nikotinhalt

Smak av pepparmint och vintergröna

Smak av pepparmint

Smak av pepparmint och mentol

Slim format

Slim format

Slim format


Shiro snus med fruktsmak

Shiro hade tidigare två produkter med smak av frukt. Först på tur har vi Shiro 04 Spiced Blonde Extra Strong, ett extra starkt vitt snus med smak av banan och ingefära. En liknande produkt är ZYN Slim Strong Ginger Blood Orange. Båda produkter har en stark nikotinhalt, och kommer i slimmat format. Båda har även smak av ingefära, men i stället för banan i Shiro, har snuset från ZYN även smak av blodapelsin.
 

Shiro 04 Spiced Blonde Extra Strong

ZYN Slim Strong Ginger Blood Orange

Stark

Stark

14 mg/g nikotinhalt

12 mg/g nikotinhalt

Smak av banan och ingefära

Smak av blodapelsin och ingefära

Slim format

Slim format

 

En ytterligare produkt med smak av frukt är Shiro 05 Sour Lime Slim Strong, ett starkt vitt snus i slimmat format med smak av lime. En liknande produkt är ZYN Citrus Slim Strong som utöver lime även har smak av apelsin och citron. Båda produkter har även en stark nikotinhalt, och kommer i ett slimmat format.
 

Shiro 05 Sour Lime Slim Strong

ZYN Slim Citrus Strong

Stark

Stark

14 mg/g nikotinhalt

12 mg/g nikotinhalt

Smak av lime

Smak av lime, apelsin och citron

Slim format

Slim format

 

Sist ut på tur i smak av frukt har vi Shiro 11 Tropical Passion Slim, ett normalstarkt vitt snus med smak av passionsfrukt. En liknande produkt är ZYN Slim Lemon Spritz. Båda produkter har en normal styrka och kommer i ett slimmat format. Båda produkter har smak av frukt, men skiljer sig i deras toner. ZYN har exempelvis toner av citrus, grapefrukt, persika och rosenvatten. Shiro har däremot smak av passionsfrukt.
 

Shiro 11 Tropical Passion Slim

ZYN Slim Lemon Spritz

Normal styrka

Normal styrka

8,4 mg/g nikotinhalt

8 mg/g nikotinhalt

Smak av passionsfrukt

Smak av citrus, persika och rosenvatten

Slim format

Slim format


Shiro snus med smak av bär

Den sista smaken från Shiro är Sour Red Berry och här fanns tidigare 3 format att välja mellan. Nedan listar vi de olika formaten med specifikationer och varsin liknande produkt från andra varumärken.

Shiro 06 Sour Red Berry Slim

Shiro 06 Sour Red Berry Slim Strong

Shiro 06 Sour Red Berry Mini

Normal styrka

Stark

Normal styrka

8 mg/g nikotinhalt

14 mg/g nikotinhalt

12 mg/g nikotinhalt

Smak av röda bär

Smak av röda bär

Smak av röda bär

Slim format

Slim format

Mini format

VOLT Red Swirl Slim

Volt Pearls Twisted Berry

ZYN Mini Black Cherry 3 mg

Normal styrka

Normal styrka

Normal styrka

5,7 mg/g nikotinhalt

9,28 mg/g nikotinhalt

7,5 mg/g

Smak av jordgubbe, vanilj och mynta

Smak av jordgubbar

Smak av körsbär, skogsbär och vanilj

Slim format

Slim format

Mini format

 
De kommentarer som görs i Snusjournalens kommentarsfält förhandsgranskas och godkänns av Snusbolaget innan publicering.