Ring oss020-0753464 Idag: 09:00-17.00
Världsmästarsnuset i kategorin lös är äntligen här!

Världsmästarsnuset i kategorin lös är äntligen här!

Hösten 2021 testade juryn i Snus-VM många olika snussorter för att kora vilket snus som skulle komma att tituleras ”Världens godaste”. Vinnaren i kategorin lös har producerats och är nu äntligen här!


Världsmästarsnuset är här! Tidigare lanserades vinnarsnuset i kategorin portionssnus. Nu släpper Snusbolaget äntligen vinnarsnuset i kategorin lös. Vikingsnus Kramgoda kommer att säljas i begränsat upplaga.

Det var under Snusets dag den 24 oktober som Snus-VM gick av stapeln för andra gång.  Juryn i Snus-VM testade många olika snussorter för att avgöra vilket snus som skulle komma att tituleras ”Världens godaste”. Självfallet inbegriper det att snuset måste ha skickats in till Snusbolaget för att kunna vara med och göra upp om titeln. I ett startfält med en bra bit över 700 deltagare kunde till slut tre vinnare koras. Nu finns den andra av guldmedaljörerna hos Snusbolaget, om än i ett begränsat antal.

Vinnaren i kategorin lös var Stefan Dalgren, en vildsvinsjägare som tog de djupa och rökiga aromerna från skog och jakt in i ett kraftfullt lössnus. Förutom en påtaglig men inte överväldigande röksmak så lyfts smakerna av en påtaglig tjärsmak, något som bör kännas igen av alla som sysslat med vildsvinsjakt. För att ge smakerna en viss variation tillsattes också örtiga aromer för att runda av tyngden, enligt juryn blev det en närmast perfekt balans i relation till tobaken.

Juryns motivation löd: ”Vikingsnus Kramgoda är ett rökigt snus som Stefan har lyckats få komplext. Det är ett enkelt men konsistensmässigt välgjort lössnus. Snuset är på nivå med de bästa sorterna inom klassen som i dag existerar på marknaden – den är grym. Ett snus att längta hem till.”

Senare under hösten reste Stefan upp till Stockholm och produktionspartnern Kurbits Snus AB för att vara med vid processen med att skala upp det hemgjorda snuset till en produkt som skulle säljas på marknaden. Snusets konsistens påminner om hur snus var för 20 till 30 år sedan, fast och lätt att krama utan att för den delen vara för blött eller ”oljigt”. Då Stefan använde aromer anpassade för snus, från Kungsnus, så gick processen att återskapa snuset mycket smidigt. Stefan har varit med och genomfört proverna gällande smak och känsla hela vägen och resultatet är nu äntligen här.

2021:s upplaga av VM-snuset i kategorin lös har producerats i en upplaga om 1000 dosor och säljs exklusivt på Snusbolaget.se. All vinst från de sålda dosorna kommer att gå oavkortat till en välgörenhetsorganisation som väljs av vinnaren.

Snus-VM arrangeras av Snusbolaget.se i samarbete med Kurbits Snus AB.

Läs mer om Snus-VM här.

Världsmästarsnuset i kategorin lös är äntligen här!

De kommentarer som görs i Snusjournalens kommentarsfält förhandsgranskas och godkänns av Snusbolaget innan publicering.