Ring oss020-0753464 Idag: 09.00-16.00
Stockholms snushistoria i digital stadsvandring

Stockholms snushistoria i digital stadsvandring

Visste du att Stockholm under 1700- och 1800-talet till stora delar var täkt av tobaksodlingar, att platsen där Spy Bar står idag en gång huserade en tobakslada, att Södermalm kallades Stockholms Havanna och att Skandiahuset en gång varit bland världens största tobaksfabriker?


I samband med snusets Ettans 200-årsjubileum har Snus- och Tändsticksmuseum lanserat en digital stadsvandring i tre delar där man kan utforska hur stora delar av Stockholms stadsbild präglades av den stora snustillverkning, faktiskt den största i världen vid tiden, som Stockholm stod för.

Stadsvandringen finns i tre delar där du bland annat kan utforska Stockholms city som platsen för den Ljunglöfska Ettan-dynastins framväxt, eller hur Södermalm blev en central plats för tobaksodling men sedermera också för tobaksmonopolet.

Stadsvandringarna ger en inblick i ett historiskt Stockholm, och Sverige, under en tid som var avgörande för det svenska snusets framgångssaga.

Med anledning av Ettans 200-årsjubileum kommer den just nu i en specialdesignad jubileumsförpackning. Men receptet, det är fortfarande detsamma sedan 1822.


De kommentarer som görs i Snusjournalens kommentarsfält förhandsgranskas och godkänns av Snusbolaget innan publicering.