Ring oss020-0753464 Idag: 09.00-16.00
Snusrapporten 2021 är här!

Snusrapporten 2021 är här!

Hur snusar man i Skåne? Vad är det mest sålda snusmärket? Varför snusar man sitt eget snus? Nu kan du få svar på alla dina frågor kring trender inom snus – Snusrapporten 2021 är här!


Snusjournalen kan nu presentera årets upplaga av Snusrapporten. Syftet med rapporten är att ge en lättillgänglig bild av konsumentbeteendet och aktuella trender på den svenska snusmarknaden. Till grund för Snusrapporten 2021 ligger en konsumentundersökning samt försäljningsdata från Snusbolaget.

Snusåret 2021 blev det verkliga genomslaget för nikotinpåsar, som nästan fördubblades i antal köp. 2021 var också året där nästan all försäljningstillväxt av snusköp skedde på nätet. Mer än var fjärde snusare i Sverige handlar snus eller nikotinportioner online.

– Vi ser att tobaksfritt stöper om hela marknaden och påskyndar rökavvänjningen. I Sverige växte det nikotinfria snuset med 88 procent under året. Nikotinportioner används precis som det traditionella snuset av många för att sluta röka. Mer än varannan som börjar använda nikotinportioner gjorde det för att sluta röka. Tre av fyra nylanserade snussorter var tobaksfria under 2021 och bland kvinnor är det den vanligaste snustypen, säger Snusbolagets kommunikationschef, Markus Lindblad.

Snusrapporten ger dig bland mycket annat svar på frågor som:

  • Vilken är den mest populära snussorten?
  • Vem är snusaren?
  • Varför och hur snusar man?
  • Vilka smakar snusar man?                  

I Snusrapporten hittar du helt enkelt allt du behöver veta om svenskarnas snusvanor!

Läs hela Snusrapporten 2021 här!


De kommentarer som görs i Snusjournalens kommentarsfält förhandsgranskas och godkänns av Snusbolaget innan publicering.