Ring oss020-0753464 Idag: 09:00-17.00
Snusbolagets nya lager kommer närmare kunderna

Snusbolagets nya lager kommer närmare kunderna

För att möta nya utmaningar behövdes ett nytt lager. Snusbolagets 3 000 kvadratmeter toppmoderna anläggning ligger i Jordbro och ska kunna klara av 500 beställningar i timmen vid full kapacitet. Nybygget ska resultera i både snabbare och miljövänligare leveranser.


– Vi kommer att kunna ge våra kunder ännu bättre information nu, säger Markus Lindblad, Head of External Affairs på Snusbolaget till Snusjournalen. Detta eftersom våra egna medarbetare kommer att packa snuset. Vår kundtjänst kommer i sin tur att veta exakt var varje paket befinner sig.

Nybygget kommer närmare snusarna

Det sprillans nya lagret är byggt helt från grunden och är ”state of the art”. När Snusbolaget nu byter från ett externt lager till en egen nybyggnation ska leveranstiderna kortas ner. Det blir möjligt eftersom man kommer att kunna packa kundernas beställningar dygnet runt på den nya anläggningen, samt att Snusbolaget nu kommer att nå fler av landets snusare inom två timmar.

– Vi vill flytta så mycket som möjligt in-house för att uppnå en så hög effektivitet som möjligt. Allt är designat från grunden för att passa precis oss, våra produkter och vårt typ av flöde, säger Henrik Nordström, medgrundare av Snusbolaget.

Nya steg framåt i miljöarbetet

Miljöaspekten är givetvis väldigt viktig för Snusbolaget. Med kortare transportvägar och bättre koll på förpackningsmaterialet tar man nya kliv i miljöarbetet. Det ska skickas mindre mängder luft i mer genomtänkta emballage.

– Med vårt nya lager kommer vi att använda mindre förpackningar som dessutom är miljövänligare i sig. På så sätt minskar vi vårt ekologiska fotavtryck. Det blir en av pusselbitarna i vårt långsiktiga arbete för att bli ett hållbart företag, säger Gavin O´Dowd, vd Snusbolaget.

Det nya lagret testas just nu i skarpt läge och väntas nå full kapacitet inom en vecka.


De kommentarer som görs i Snusjournalens kommentarsfält förhandsgranskas och godkänns av Snusbolaget innan publicering.