Snusbolagets hållbarhetsarbete

Snusbolagets hållbarhetsarbete

Snusbolaget är en del av Haypp Group som återförsäljer säkrare nikotinprodukter på flera marknader i Europa och USA. För oss är det naturligt att arbeta för att bidra till en bättre och mer hållbar värld. Som branschledare tar vi ansvar att driva på för en mer hållbar e-handel och hjälpa hundratusentals människor att byta från farlig rökning till mindre skadliga alternativ.

Genom att optimera arbetet kan vi bidra till en utveckling som är bra för både miljön och människorna i samhället. Vårt främsta fokus är att minska dödsfall och rädda liv genom att minska ohälsosamt tobaksbruk. Men vi växlar också upp arbetet för att främja hållbara produkter och förpackningar och arbetar med att minska utsläppen i vår transportkedja.​

Vi arbetar aktivt med att integrera hållbarhet i alla delar av vår verksamhet och med det göra hållbarhetsarbetet affärsinriktat. Det är så vi tror att man kan driva förändring på riktigt. Sedan flera år tillbaka arbetar efter vår egen hållbara affärsmodell. Där ska varje idé och projekt ska skapa värde, både på kort och lång sikt.

Visste du till exempel att:

  • Vi hittills har säkerhetstestat över 85% av hela vårt utbud av nikotinportioner?
  • Vi förra året byggde ut och automatiserade vårt Sverigelager som nu använder mindre packningsmaterial än tidigare?
  • Vi fram till december 2023 räddat 5 490 887 levda år för kunder som bytt från cigaretter till säkrare nikotinprodukter?

Just nu jobbar vi med ett projekt där vi kartlägger på vilket sätt vår affärsmodell bidrar till minskade bilresor och därmed minskade klimatutsläpp för våra kunder. Det ser vi fram emot att berätta mer om snart.

Varje år tar vi fram en hållbarhetsrapport där vi redovisar vårt arbete och våra framsteg. Nu är vi igång med att ta vår rapportering till en ny nivå för att leva upp till EU:s nya hållbarhetslagar. Du hittar vår senaste hållbarhetsrapport här.De kommentarer som görs i Snusjournalens kommentarsfält förhandsgranskas och godkänns av Snusbolaget innan publicering.