Ring oss020-0753464 Idag: 09.00-16.00
Snusbolaget lanserar Valmanifest

Snusbolaget lanserar Valmanifest

Vi vill rikta strålkastarljuset mot hur våra beslutsfattare och politiker stiftar lagar som rör nikotinportioner och vårt snus. Därför presenterar Snusbolaget nu ett valmanifest med 16 förslag som skulle göra skillnad. 


Gå till Snusbolagets Valmanifest här

Tobaksrökning är världens allvarligaste folkhälsoproblem. Det är en global epidemi som årligen orsakar mer än åtta miljoner människors död. Av dessa dödsfall är cirka sju miljoner nuvarande eller tidigare rökare och cirka en miljon människor dör till följd av passiv rökning. Rökning är en av de främsta påverkningsbara riskfaktorerna för sjukdom och för tidig död.

Sverige har i dag det lägsta antalet rökare i hela EU. Det är vi stolta över. Men det som är bra, måste också värnas. När världen förändras snabbt måste politiken hänga med. Därför presenterar vi på Snusbolaget ett valmanifest med 16 förslag för ett Sverige och omvärld med:

  • En lägre tobaksrelaterad dödlighet
  • En långsiktig skattepolitik
  • En hållbar marknad för nikotinprodukter
  • Ett transparent och demokratiskt beslutsunderlag

Vi är inget politiskt parti och inte heller partipolitiskt bundna. Vi är din och våra kunders röst, som har hittat en lösning för en hälsosammare njutning utan stora hälsoskador. Vi står upp för ditt medvetna val. Vi stöttar också alla de rökare som ännu inte tagit steget och bytt till ett bättre alternativ. Vi hyllar även alla som helt eller delvis slutat använda nikotin. Oavsett vilket, vi står upp för det egna medvetna valet!

Vi anser att oavsett om du är blivande, nuvarande eller tidigare användare ska du kunna förvänta dig mer av de partier och de partiföreträdare som ställer upp i höstens val. Vi behöver folkvalda med höga ambitioner för folkhälsans skull!

denna sida hittar du vårt valmanifest, våra hjärtefrågor och information om hur du kan engagera dig inför och under nästa mandatperiod.

Låt oss samla en majoritet för den svenska folkhälsan!


De kommentarer som görs i Snusjournalens kommentarsfält förhandsgranskas och godkänns av Snusbolaget innan publicering.