Ring oss020-0753464 Idag: 09:00-17.00
Snusarnas val

EU-valet 2024 - Nu avgörs snusets framtid

Europavalet i juni kommer vara helt avgörande för alla nikotinanvändare då nya tunga beslut ska klubbas i EU under de kommande åren. I media uppmärksammas den kamp som just nu pågår bakom kulisserna om det vita snuset: Ska Europa gå mot en framtid där alternativa nikotinprodukter har en plats, eller ska Europas befolkning dömas till livslångt cigarettrökande?


Sverige har i dag det lägsta antalet rökare i hela EU tack vare en historisk tillgång till mindre skadliga alternativ som snus. Enligt Världshälsoorganisationen, WHO, är Sverige snart per definition rökfritt. Det ska vi vara stolta över! Vårt framgångsrecept borde fler länder i Europa och världen ta efter, istället för att motarbeta. Nu kan Du vara med och påverka i rätt riktning!

Vi på Snusbolaget har startat upp en helt egen EU-valsida, Snusarnas Val. Här kan du:

1. Läsa om våra 16 politiska förslag för en ny nikotinpolitik i Europa i vårt valmanifest

2. Titta på vår Youtubekanal Agenda Snus där vi pratar nikotin med EU-kandidaterna.

3. Göra vårt frågetest och ta reda på vart du själv står i nikotinpolitiken! Sprid ordet om vilken fråga som är viktigast för dig!

4. Höra av dig till EU-kandidaterna i valrörelsen och berätta om din historia att gå från rökning till säkrare nikotinprodukter. Den resa som många svenskar gjort borde vara möjlig för fler människor i Europa!

5. Stå upp för snuset i EU och skriva under vårt upprop mot politisk klåfingrighet!

6. Läsa våra intressanta artiklar och politikernas svar på våra frågor om vilken nikotinpolitik dom vill driva i Europaparlamentet.
 

Välkommen till Snusarnas ValDe kommentarer som görs i Snusjournalens kommentarsfält förhandsgranskas och godkänns av Snusbolaget innan publicering.