Ring oss020-0753464 Idag: 09.00-16.00
Socialminister Jakob Forssmed uppmärksammas internationellt för den svenska snus-hållningen

Socialminister Jakob Forssmed uppmärksammas internationellt för den svenska snus-hållningen

Socialminister Jakob Forssmed svarade i början av veckan på en skriftlig fråga i riksdagen – ett svar som fick stor spridning i flera andra EU-länder.

Det var på nyhetssidan Pouch Patrol som Forssmed kallades för en ”riddare i skinande rustning” för hans hållning i nikotinfrågan. Han hyllades också för att han försvarade snus och för att regeringen nu kommer att införa ännu större skillnader i skattesatserna mellan hälsofarliga cigaretter och nikotinpåsar.

   - Regeringen har tittat på fakta och tagit till sig av våra argument om alternativa nikotinprodukter, vilket såklart är mycket glädjande, säger Markus Lindblad, kommunikationschef på Snusbolaget.

Pouch Patrol passade på att uppmuntra alla medlemsstater att se på erfarenheterna från Sverige nu när EU håller på att uppdatera Tobaksproduktsdirektivet.

  - Vi hoppas att fler länder följer det svenska exemplet och att Forssmed och regeringen kan göra Sveriges röst hörd i EU-sammanhang. Europeiska rökare behöver helt enkelt fler hälsosamma alternativ som kan hjälpa dem att sluta med det giftiga bolmandet. I Sverige är vi tack vare snuset snart rökfria enligt WHOs definition, men fortfarande röker mer än var fjärde EU-medborgare. Här kan Sverige ses som det goda exemplet, avslutar Lindblad.De kommentarer som görs i Snusjournalens kommentarsfält förhandsgranskas och godkänns av Snusbolaget innan publicering.