Ring oss020-0753464 Idag: 09:00-17.00
Patrik Strömer

Patrik Strömer – ny krönikör på Snusjournalen

Patrik Strömer är ny krönikör på Snusjournalen. Det är säkert några som inte känner till Patrik, så här kommer en kort introduktion.

Svenska Snustillverkarföreningen

Svenska Snustillverkarföreningen består av svenska organisationer och företag som bedriver tillverkning och försäljning av snus. Det är en ideell förening där bl.a. Swedish Match, Skruf och Gotlandssnus är medlemmar.

Målet med föreningen är att företräda medlemmarnas intressen och de diskussioner som förs handlar enbart om främjandet av snus och snusrelaterade produkter, inget annat. Under Svenska Snustillverkarföreningen finns även Snuskommissionen. Snuskommissionen bidrar med forskning och rapporter som kopplar till det svenska snuset.

Hösten 2014, när föreningen bildades, sade Patrik Strömer så här:

Det är väldigt roligt och hedrande att nu få leda föreningens arbete. Både landets snustillverkare och över en miljon svenska konsumenter behöver någon som kan tala för denna utmärkta svenska kvalitetsprodukt med anor från 1700-talet. De frågor som nu är viktigast att driva är de som föreningens medlemmar önskar ge utrymme åt. Den svenska implementeringen av tobaksdirektivet, skattefrågor och att bekämpa smuggling är några av dessa.

Patrik Strömers nisch på Snusjournalen

Det Patrik främst kommer behandla i sina krönikor är: hälsa, forskning och snuspolitik. Det är ämnen som Patrik Strömer, och de organisationer som han representerar, har lång och gedigen erfarenhet av. Hälsa, forskning och snuspolitik berör verkligen alla som är intresserade av snus och vi är glada att Patrik vill bidra med sina insikter här på Snusjournalen.

Vad skulle du helst vilja att Patrik Strömer skrev om? Kommentera gärna!De kommentarer som görs i Snusjournalens kommentarsfält förhandsgranskas och godkänns av Snusbolaget innan publicering.