Ring oss020-0753464 Idag: 09.00-16.00
Ovanliga snussmaker

Ovanliga smaker på snus

Snus utvecklas konstant, och det kommer nya smakkombinationer hela tiden. I det här inlägget utforskar vi några av de ovanligare smakerna som finns i vårt sortiment.En historia av smaker

Du kanske redan är bekant med vårt utbud av smaker, men det lanseras faktiskt nya smaker hela tiden. Det kan ju dock vara svårt att ha koll på allt nytt som lanseras, och ännu mindre från en smakfamilj som du kanske inte graviterar mot. Därför har vi nedan listat några av de ovanligare snussmakerna nedan.


Ovanliga frukter

Kvitten är ett träd i familjen rosväxter. Frukten kan bäst beskrivas som en typ av äpple och kan både ätas färsk, men passar kanske ännu bättre som marmelad till Ostbrickan. Kvitten har en lång historia och släktnamnet Cydonia kan härledas hela vägen tillbaka till den antika staden Kydonia (numera Chania) i Kreta. Under antiken i Grekland, användes dock kvitten framför allt till rituella offringar i samband med bröllop.

I vårt sortiment finns en produkt med smak av kvitten och det är Lundgrens Skymning Limited Edition.

Yuzu har blivit otroligt populärt under senare år och gör sig väl i många asiatiska rätter. Det är en citrusfrukt som påminner om en kombination av mandarin och grapefrukt. Yuzun växer främst i Japan och Korea, och är ett otroligt härdigt citrusträd. Smaken Yuzu finns bland annat i Lyft Yuzu & Cactus lime som erbjuder en smakfusion mellan citrus och frukt. Vidare tillhör produkten All White portion, vilket innebär att den är helt fri från tobak.

Vattenmelon är en frukt som användes som vattenkälla och näring för att överleva i Kalahariöknen av Kalaharis nomadfolk. Vattenmelonerna kultiverades i Nildalen på 100-talet efter kristus, och nämns i bibeln under denna tid. De nämndes även i Kina och Indien innan Morerna införde växten till Spanien på 1000-talet. Vattenmelonen spred sig sedan vidare till norra Europa och skulle på 1500-talet nämnas i botaniska böcker. Det skulle dock dröja 100 år innan frukten började odlas allmänt i Sydeuropa.

I vårt sortiment finns en produkt med smak av vattenmelon och detta är den populära LOOP Red Chili Melon.


Alkoholhaltiga drycker

Whiskey är en klassisk dryck som har funnits ändå sen 1100-talet. Det hette dock inte alltid whisky, utan kommer från det gaeliska ordet uise beatha som betyder livets dryck. Whisky är en typ av destillerad alkohol som tillverkas av spannmål, vatten och jäst. Tillverkning är dock faktiskt inte helt olik den för ölbryggning, speciellt i avseende för maltwhisky. Processen avslutas dock med destillation, vilket kan sammanfattas med att whisky tekniskt sett är destillerat öl. Mältat korn får jäsa till vört som sedan destilleras och lagras på ekfat under flera år. I vårt sortiment hittar du endast whiskey som smak bland tobaksnus eller White portion.

Margarita är en populär dryck som ofta avnjuts i solen. Det råder tudelade historier om Margaritas ursprung. En av dessa berättelser påstår att den skapades 1938 av en mexikansk restaurangägare som ville bjuda den kända Marjorie King på en drink. Tydligen var Tequila det enda som hon ville förtära, och därför mixad Carlos Herrera alkoholen med lime och salt. Sedan dess har det skapats olika varianter av drinken, som ”Frozen Margarita” eller ”Margarita Sour”.

I vårt sortiment finns en produkt med smak av Margarita. Detta är On! Spicy Margarita som är tobaksfritt vitt snus med en smak av lime i kombination med chili.

Daiquiri är en drink som ofta avnjuts på en varm sommardag. Daquiri är en av de få drinkarna som har en dokumenterad historia, och kommer från ett recept daterad 1896. Drinken uppfanns av en amerikansk ingenjör vid namn Jennings Cox som bodde i Kuba under tiden. Det sägs att drinken uppfanns när han fick slut på gin för att blanda bål till en av sina kända fester. I stället använde han kubansk rom, och bytte ut citronen mot lime. Resultaten blev drinken Daquiri som vi känner till idag.

Inom vårt sortiment finns en produkt med smak av Daquiri, och detta är Swave Daquiri All White.


Snus med ovanliga smaker

Blandade smaker

Det är inte helt ovanligt att leverantörer blandar smaker för att ta fram en unik smakkombination. Nedan kan du läsa mer om några produkter som har blandade smaker:


Vi besvarar frågor!

Går det att smaksätta lössnus?

Ja, du kan smaksätta lössnus. Många associerar ofta nya smaker med tobaksfria nikotinpåsar eller White Portion. Det är dock inte ovanligt att de som gör sitt eget snus även kombinerar nya smaker däribland några vanliga smaker är bergamott, mint eller lakrits. Det förekommer även ovanligare smaker, som exempelvis träslag, drycker och ovanliga växter.


Finns det snus med colasmak?

Ja, det finns snus med smak av cola. Cola är en förekommande smak i samtliga kategorier, dvs; tobakssnus, White portion och All White. I vårt sortiment har vi flera produkter med smak av cola, några exempel är:

  1. XQS Fizzy Cola
  2. Helwit Cola Slim
  3. No.4 Aprés Cola Original Normal

Se gärna vår sida med vitt colasnus.


Finns det snus som smakar godis eller energidryck?

Ja, det finns snus såväl som All White-produkter som smakar godis eller energidryck. Dessa smaker finns dock inte med i vårt sortiment.De kommentarer som görs i Snusjournalens kommentarsfält förhandsgranskas och godkänns av Snusbolaget innan publicering.