Ring oss020-0753464 Idag: 09:00-17.00
Nyhet: General Gastronomy 2018

Nyhet: General Gastronomy 2018

General Gastronomy Series Summer 2018 går att köpa på Snusbolaget från och med 4:e juni 2018. Snuset är inspirerat av svenska örter och det är framtaget tillsammans med krögaren Karl Ljung. Läs mer och köp snuset här!

General Gastronomy – inspiration från gastronomins värld

Swedish Match har tillsammans med den passionerade krögaren, och snusaren, Karl Ljung tagit fram en snuslinje som de kallar för General Gastronomy Series. Inspirationen kommer från gastronomins värld och de tydliga smakerna hämtas från timjan, muskot, salvia och gran. I övrigt har portionssnuset en mörk och intensiv tobakskaraktär som är framtagen för att likna klassiskt lössnus.

– Detta är det första portionssnuset i serien. Vi jobbade hårt för att få det att hamna så nära en lössnusupplevelse som möjligt. Smaken på snuset är inspirerad av svenska örter, som höjer den mörka tobakskaraktären, säger Karl Ljung.

Från Swedish Match är det master blender Lars Öberg som varit med och jobbat med snuset. Lars har tidigare arbetat med bland annat General Kardus Fäviken, ett lyxigt snus som blev väldigt uppskattat av snusare över hela landet. Lössnuset i General Kardus Fäviken smaksattes också med örter, men i nya General Gastronomy är det portionssnus och en nättare prislapp som gäller.

General Gastronomy kan du köpa från Snusbolaget här.

General Gastronomy – örtig smak och stadig nikotinhalt

Resultatet är alltså ett snus med mörk och kryddig tobakskaraktär och en smak inspirerad av svenska örter. Örtinslagen är tydliga; timjan och muskot märks, ihop med salvia och en liten aning granskog. Nikotinhalten ligger på stadiga 16 mg/g, prillorna väger ett gram per styck och de stilrena dosorna innehåller 20 portioner. Fukthalten och pH-värdet ligger på 44% och 8,6, vilket kan jämföras med General Extra Stark Portion som ligger på 47,5% och 8,6.

Ingredienser
Tobak (innehåller nikotin), vatten, surhetsreglerande medel (E 501), fuktighetsbevarande medel (E 1520), salt, aromer.

Halter
Nikotinhalt: 16 mg/g, pH-värde: 8,6, fukthalt: 44 %, snusvikt/dosa: 20 g, vikt/portion: 1 g, antal prillor/dosa: 20 stDe kommentarer som görs i Snusjournalens kommentarsfält förhandsgranskas och godkänns av Snusbolaget innan publicering.
In the US? This website only ships to Sweden. Visit Nicokick.com for US offers and shipping!