Ring oss020-0753464 Idag: 09:00-17.00
Nordic Spirit – det senaste inom All White

Nordic Spirit – det senaste inom All White

All White är det senaste på marknaden och Nordic Spirit är det modernaste märket inom segmentet. Men vad är det egentligen som gör All White till det hetaste? Läs intervjun med skaparna bakom Nordic Spirit här!

Om Nordic Spirit

Nordic Spirit är de helt nya nikotinprillorna från Nordic Snus som består av kritvita portioner där fräschhet, långvariga smaker och stabil nikotinleverans stått i centrum för utvecklingen. Produktlinjen är ett svar på det behov som sågs hos konsumenterna där man önskade ett alternativ till det traditionella snuset. Ett alternativ som i stora drag ger en liknande upplevelse, men i en ännu fräschare form. Både sett till de visuella, portionspåsens mjukhet och smakupplevelse.

Istället för tobak används naturliga växtfibrer (cellulosa) som enligt ett noga avvägt recept blandas med tuggummibas för att ge en följsam passform under läppen. Nikotinet utvinns från tobaksplantor och tillförs i receptet. I ett sista steg adderar Nordic Snus aromerna som ger den finstämda smakkaraktären.

Två tydliga smakalternativ

Smakerna är framförallt utformade för att ge en långvarig och balanserad smakutväxling. På Nordic Snus menar de att aromer är som bäst när de är tydligt närvarande under en längre tid – men utan att vara för intensiva, då man lättare tröttnar på sådana smaker.

De ville även ge konsumenterna två tydliga smakalternativ att välja mellan.

Mint för konsumenterna som önskar en mer uppfriskande smaksensation. Rätt mängd frisk mentol, tillsammans med pepparmint, ger en perfekt balanserad mintsmak.

Bergamot Wildberry för konsumenterna som mer är ute efter finstämda sötsyrliga citrustoner med en mindre underton av vilda bär för att uppnå viss sötma.


Bergamott Wildberry och Mint från Nordic Spirit. Klicka här för att köpa någon av produkterna!

Vilka är hjärnorna bakom?

Det är ett gediget teamarbete som har stått till grund för den här lanseringen. Under lång tid har vi utvecklat, testat, resonerat och provat oss fram för att hitta bästa möjliga utfall och känsla som vi levererar i Nordic Spirit.

Vilka är fördelarna med Nordic Spirit?

Fördelarna är många, men i synnerhet får man med Nordic Spirit en fräsch kritvit, portionspåse som ligger mycket bra under läppen, rinner mindre samt inte färgar tänderna på samma sätt som traditionellt snus. Nikotinhalten är också mycket stabil, vilket i kombination med aromerna ger en långvarig upplevelse både sett till nikotinkick och smak.

Hur tillverkas Nordic Spirit?

Nordic Spirit tillverkas i Nordic Snus egen fabrik i Vårgårda Kvarn i Västergötland. Med undantaget att tobaken utbytts mot i huvudsak växtfibrer, tuggummibas, nikotin och aromer, är produktionsprocessen väldigt snarlik den för vanligt snus. Ingredienserna blandas enligt ett unikt recept som sedan (efter noga utformade tester) omsluts av en sedvanlig portionspåse, som även den består av växtfibrer.

Nordic Spirit – det senaste inom All White


Bild från Nordic Snus fabrik i Vårgårda.

Vad skiljer er från andra producenter av All White?

Först och främst är Nordic Spirit det enda varumärket i kategorin som oavkortat hämtar sin inspiration från Norden när det gäller formspråket. Ett enkelt och avskalat design-uttryck i form av pappersetiketter vars trädådringar varierar mellan dosorna. Där till skiljer sig Nordic Spirit från andra produkter när det gäller att använda tuggumibas i receptet. Tuggummibasens fördelaktiga egenskaper gör att passformen under läppen blir bättre, vilket vi sen lång tid vet är centralt för konsumenterna.

Vad tror ni om All White-segmentets framtid?

Vi tror att All White kommer växa sig större för varje månad som går och att detta är den naturliga breddningen till vad vi idag kallar traditionellt snus. Vi tror inte på något sätt att traditionellt snus kommer att bli utkonkurrerat, men att det behövs tydliga alternativ med andra unika egenskaper för nikotinbaserade njutningsprodukter.

Nordic Spirits formspråk hämtar inspiration från Norden.

Hur ser framtiden ut för Nordic Spirit?

Vi ser givetvis en spännande framtid för Nordic Spirit där ständig utveckling kommer att vara centralt. Ett viktigt inslag är att lyssna på konsumenterna för att få en tydlig bild av vad som är viktigt för dem. Därefter kan det absolut väntas diverse intressanta nyheter.


Så har ni hunnit testa Nordic Spirit? Och vad tyckte ni om produkten? Kommentera gärna nedanför!

Om ni inte hunnit testa kan ni köpa Nordic Spirit här. Snusbolaget har fortfarande billiga prova-på-pack kvar i lager.De kommentarer som görs i Snusjournalens kommentarsfält förhandsgranskas och godkänns av Snusbolaget innan publicering.