Ring oss020-0753464 Idag: 09:00-17.00
Lundgrens reser vidare till Jämtland

Lundgrens reser vidare till Jämtland

Lundgrens åker vidare på sin smakresa genom Sverige. Inför sin senaste limited edition-lansering har man tagit hjälp av en av landets mest kända kockar – Niklas Ekstedt. Resultatet är Lundgrens Valsjön, där inspirationen är hämtad från Niklas Ekstedts somrar i jämtländska Valsjöbyn.

Lundgrens har under några år tagit fram begränsade upplagor snus inspirerade av olika svenska regioner. Snustolkningar har gjorts av Marstrand, Kebnekaise, Öland och Österlen. Nu har turen kommit till Jämtland - närmare bestämt Valsjön. Niklas Ekstedt, mest känd för den breda publiken genom SVT:s matlagningsprogram Bäst i köket, tillbringar nämligen sina somrar där, experimenterandes med matlagning i naturen över öppen björkvedseld.

- Jämtland är den enda platsen på jorden där jag verkligen får ro. Vi var mycket i Valsjöbyn när jag var liten och det föll sig naturligt att hämta inspiration från just denna plats. Både smak och doft är tätt sammankopplade med minnen – det är de starkaste känslorna vi har, säger Niklas Ekstedt.

Inspiration från efterrätt gjord över öppen eld

Just matlagning över eld är något som har blivit ett signum för Niklas Ekstedt och hans restauranger. Lundgrens Valsjön är inspirerad av en efterrätt som Niklas Ekstedt brukar laga till över öppen björkvedseld: munkar i smält karamellsås gjorda i en gjutjärnsgryta. Resultatet har blivit ett snus med smak av björk, rök, gjutjärn och en aning karamell.

- Med Lundgrens Valsjön vill jag ge snusaren en överraskning och jag har därför valt att blanda in olika element, som rök och gjutjärn. Eld och gjutjärn är en väldigt spännande kombination, som ger en unik smak.De kommentarer som görs i Snusjournalens kommentarsfält förhandsgranskas och godkänns av Snusbolaget innan publicering.