Ring oss020-0753464 Idag: 09:00-17.00
Lundgrens drar till fjälls

Lundgrens drar till fjälls

Lundgrens Skåne och Lundgrens Norrland är moderna klassiker. Vi på Snusjournalen hade också turen att hinna testa Lundgrens Öland innan den tog slut. Nu släpper Fiedler och Lundgren det senaste tillskottet i serien: Lundgrens Fjällen. Blir också den en klassiker?


Lundgrens olika snussorter har tagits fram som tolkningar av smaker och dofter från Sveriges flora. Inspirationen har hittills kommit från så olika svenska regioner som Skåne, Norrland och Västkusten. Nu lanseras den fjärde smaken i Lundgrens ordinarie snusportfölj – inspirerad av de smaker som är karakteristiska för Fjällen. Snusjournalen har pratat med Johan Gustafson och Maksim Löfgren som är två av skaparna till Lundgrens Fjällen.

Hur har ni inspirerats till Lundgrens Fjällen?

– Vi letar hela tiden efter nya regioner att inspireras av till våra smaker. Den här gången har vi valt att söka smaker och dofter i fjällvärlden.

Hur ser processen ut från idé till färdig produkt?

– Vi som jobbar med smaksättningen arbetar hela tiden med att hitta nya smakkombinationer och idéer som kan länkas till våra svenska landskap. Vi testar många varianter och letar efter starka kopplingar till lokal flora. När vi väl valt en plats och en smak så börjar vi utveckla förpackning, design och själva produkten.

Vad är speciellt med Lundgrens Fjällen? 

– När vi på Lundgrens utforskar Sveriges regioner för vår smaksättning har vi alltid naturen som utgångspunkt. Lundgrens Fjällen är inspirerad av smakfloran i fjällandskapet: smakfloran i fjällen har en speciell smak till följd av de snabba och ofta överraskande väderomslagen i fjällandskapet. Precis som de andra sorterna i familjen kommer Lundgrens Fjällen i perforerade portioner som ger extra smak och i en dosa med Flexlid.

Beskriv smaken, doften och förpackningen!

– Smaken och doften i Lundgrens Fjällen är inspirerad av både enbär och hjortron. Enbärsbuskarna i fjällandskapet påminner om traditionella svenska kryddningar och den syrliga sötman från hjortronen förenas med den klassiska tobakskaraktären som du känner igen från Lundgrens andra snussorter. Dosan har den numer välkända Lundgrensdesignen – i vitt, för att ge en känsla av fjällens vinterlandskap.


De kommentarer som görs i Snusjournalens kommentarsfält förhandsgranskas och godkänns av Snusbolaget innan publicering.