Ring oss020-0753464 Idag: 09:00-17.00
Konsumentverkets aktivism ifrågasätts i riksdagen

Konsumentverkets aktivism ifrågasätts i riksdagen

I efterspelet till domen häromveckan så ifrågasätts nu Konsumentverkets agerande.


Snusjournalen kunde berätta i förra veckan att Snusbolaget vunnit framgång i de principiella frågorna i rättsprocessen mot Konsumentombudsmannen då Patent- och marknadsdomstolen fastslog att webbplatser och e-postmeddelande är att betrakta som försäljningsställen i lagens mening.

Domen har nu även uppmärksammats politiskt och riksdagsledamoten Lars Beckman(M) har ställt en fråga till civilminister Lena Micko vilka förändrade direktiv till myndigheten, genom regleringsbrev, som kan vara aktuella. Lars Beckman framhåller att Konsumentverket i flera avseenden har gått emot riksdagens uttalade vilja och istället försökt genomdriva ett underkänt regeringsförslag. Frågan till civilministern avser om regeringen nu kommer att ta några initiativ till förändring för att Konsumentverket inte ska gå på enskilda försäljningsställen i syfte att skapa praxis och istället fokusera på sin kärnverksamhet.

Snusjournalen har tidigare rapporterat om riksdagsledamöters irritation över att Konsumentverket inte följer riksdagens vilja och ignorerar socialutskottets betänkande där det tydligt framgår att e-handeln och den fysiska handeln ska behandlas lika och att skillnader i skadeverkningar mellan olika tobaksprodukter, som till exempel för snus, ska beaktas.


De kommentarer som görs i Snusjournalens kommentarsfält förhandsgranskas och godkänns av Snusbolaget innan publicering.