Ring oss020-0753464 Idag: 09.00-16.00
Inte som alla andra dagar

Inte som alla andra dagar

I dag uppmärksammar magasinet Livets goda Snusets dag. Varför Snusets dag infaller just den 24 oktober vet vi inte. Men vi vet varför dagen borde firas, vilket Livets goda skriver om.


Livets goda skriver att snus inte bara är ett kulturarv med en rik historia, utan också att snus som ett säkrare alternativ till rökning har räddat många svenskar från en för tidig bortgång.

Likheterna med många andra temadagar är stora men Snuset dag har en kombination som sticker ut, skriver livsstilsmagasinet.

Kanelbullens dag, Tomatsåsens dag och Våffeldagen i all ära men det finns få dagar som innebär att man uppmärksammar ett hantverk, en rik historia och en bättre hälsa för hundratusentals personer samtidigt. Däremot görs det idag på Snusets dag.”

Trots att andra länder har striktare regleringar och högre skatter på cigaretter, kan inget annat land mäta sig med Sveriges låga andel rökare. Snusets stora folkhälsofördelar är att det har en tendens att tränga undan cigarrettrökningen. Livets goda skriver att det inte bara sker i Sverige, utan också i Norge.

”Trots att kanelbullen och snuset har mycket gemensamt, blänger kanelbullen avundsjukt på snuset. För det är något som bakverket saknar. Den räddar inte liv” skriver Livets goda.

Läs hela artikeln hos Livets goda om varför alla borde fira Snusets dag.


De kommentarer som görs i Snusjournalens kommentarsfält förhandsgranskas och godkänns av Snusbolaget innan publicering.