Ring oss020-0753464 Idag: 09.00-16.00
General Harvest – limiterad med fokus på råvaran

General Harvest – limiterad med fokus på råvaran

Det svenska snusets historia går flera hundra år tillbaka. Allt startade med samma grund som snuset är byggt på idag: tobak, salt och vatten. Idag finns det hundratals produkter, alla med unika smakkaraktärer. Nya General Harvest från Swedish Match beskrivs som en hyllning till snusets viktigaste hörnsten – en möjlighet för råvaran att ta plats som den viktigaste ingrediensen.


– I denna lansering vill vi hylla råvaran, det vill säga tobaken, och uppmärksamma hantverket bakom beredningen av snuset, säger Linda Nordebäck, marknadschef på Swedish Match till Snusjournalen. Resultatet är ett avskalat och autentiskt snus så nära råvaran som möjligt. General Harvest är ett tobaksnära snus för den sanna snusälskaren. I produkten har vi närmat oss snusets riktiga ursprung där grundingredienserna tobak, salt och vatten fått ge all smak till produkten.

Komplicerad process

Att utveckla snus är som bekant en lång och komplicerad process med målet att uppnå den ultimata snusupplevelsen. Linda Nordebäck beskriver hur arbetet går till: 

– Resultatet bygger på ett gediget samarbete mellan sensoriker, forskare, produktutvecklare och Tobacco Blenders som analyserar olika tobaksgrader för att välja ut specifika tobakssorter utifrån önskvärd smakprofil. Sedan följer den sk beredningsprocessen där produktens önskvärda slutupplevelse fastställs genom att optimera beredningstemperatur, pH-värde, fukthalt och saltmängd. Givetvis följer processen högt ställda krav på kvalitet enligt vårt eget kvalitetssystem GothiaTek.

- General Harvest är gjord på speciellt utvald lufttorkad råtobak, så kallad Dark Air Cured från Södra Brasilien, fortsätter Linda Nordebäck. Råtobaken ger en speciell karaktär till snuset och en arom som har inslag av torkad frukt, kakao och hö. Produkten innehåller inga tillsatta aromer eller kryddor och bär endast smak från basingredienserna.

Smaken härrör från tobaken

– Tobaken ger en fyllig arom av ädelträ, kakao, vanilj och torkad frukt. Den är rund och aromrik med en positiv beska och komplex smak. General Harvest har inga tillsatta smaker. Alla smakinslag ovan är smaker som härrör från tobaken och beredningen av denna, på samma sätt som olika typer av druvor sätter sin prägel på ett vin.  

General Harvest släpps i limiterad utgåva. Linda Nordebäck beskriver en riktigt kräsen målgrupp: 
– Det är snusare som väljer sitt snus med omsorg och söker den yttersta kvalitén.

Fakta om General Harvest:

  • General Harvest Original har en mörk tobakskaraktär med inslag av rostad kakao och höstlöv med toner av nypon. 

  • General Harvest White har en ljus tobakskaraktär med inslag av torkad frukt och pepparrot, den har en lätt nötighet med toner av nypon. 

General Harvest släpps i två format: 

  • Original portion - En stor och mjuk prilla som är fuktig på ytan för en snabb och kraftig smak- och nikotinrelease 

  • White portion - En stor och mjuk prilla som är torr på ytan med fuktigt innehåll för låg rinnighet och en varaktig smak- och nikotinrelease 


De kommentarer som görs i Snusjournalens kommentarsfält förhandsgranskas och godkänns av Snusbolaget innan publicering.