Ring oss020-0753464 Idag: 09:00-17.00
Efter nyheten om snusförbud – Snusbolaget kraftigt uppmärksammat i media

Efter nyheten om snusförbud – Snusbolaget kraftigt uppmärksammat i media

I mars kom nyheten om att regeringen har ett förslag på bordet som innebär att allt snus och alla nikotinportioner som innehåller mer än 12mg nikotin per portion kan förbjudas. Det fick Snusbolaget att sätta ned foten, vilket resulterade i medial uppmärksamhet i hela Sverige.


I slutet av mars kom nyheten om att regeringen har ett förslag på bordet som innebär att allt snus och nikotinportioner som innehåller mer än 12mg nikotin per portion kan förbjudas. Detta skulle innebära att mer än hälften av snuset på marknaden förbjuds. När Snusbolaget skrev om nyheten - och att kunderna skulle kontakta ansvarig minister om förbudet - så kraschade Snusbolagets hemsida.

Utöver det skrev Snusbolaget en debattartikel som skickades ut till landets alla lokaltidningar. På så sätt fick man fler människor att engagera sig i frågan. Det här har hittills resulterat i flera publiceringar. Bland annat publicerade Dala-Demokraten, Norrbottenskuriren och Hufvudstadsbladet debattartikeln.

Efter att Snusbolaget publicerade nyheten om förbudet började allt fler medier ta efter, och skriva om detta. Allt från Sveriges Radio och Expressen till Livets Goda har plockat upp nyheten, och det har blivit ett samtalsämne över hela landet.

Gör din röst hörd

Fortsätt att göra din röst hörd! Hittills har närmare 700 personer mailat Socialminister Jakob Forssmed för att berätta vad de tycker om förslaget. Maila Socialminister Forssmed du också. Tillsammans kan vi göra skillnad!

Hela listan på vilka produkter som kan komma att förbjudas om förslaget görs till verklighet finns här.


De kommentarer som görs i Snusjournalens kommentarsfält förhandsgranskas och godkänns av Snusbolaget innan publicering.