Efter förslaget om smakförbud: Över 600 kunder mailade Socialministern

Efter förslaget om smakförbud: Över 600 kunder mailade Socialministern

Tidigare i år kom regeringens utredning “En trygg uppväxt utan nikotin, alkohol och lustgas”. Utredningen innehåller bland annat ett förslag om ett nikotintak på snus, där produkterna max får innehålla 12mg nikotin per gram. Detta uppmärksammade Snusjournalen, som uppmanade sina kunder att ta kontakt med Socialminister Jakob Forssmed till följd av detta.

Det var i slutet av mars som Snusjournalen uppmärksammade vilka produkter som eventuellt skulle förbjudas på grund av av förslaget på en maxgräns av nikotin på snus och nikotinportioner. Förbudet skulle innebära att tre av fyra snusare påverkas.
 

Till följd av detta uppmanade Snusjournalen sina läsare att kontakta Jakob Forssmed. Över 600 personer kontaktade Forssmed, där många uttryckte missnöje och vissa tyckte att förslaget var bra. Nu har Snusjournalen begärt ut hela listan med mailen som har skickats till Forssmed efter förslaget om en nikotinbegränsning. Ladda ned listan med mail här!
 

Gör din röst hörd

Du har chans att påverka regeringen igen när förslaget nu är ute på remiss. Det du gör är att kopiera mejlet du skickade till Socialministern tidigare i vår och skickar samma till s.remissvar@regeringskansliet.se och med kopia till s.hc.delning@regeringskansliet.se. Ange ”S2024/00726 - Snus” i ämnesraden på mejlet.

 De kommentarer som görs i Snusjournalens kommentarsfält förhandsgranskas och godkänns av Snusbolaget innan publicering.