Ring oss020-0753464 Idag: 09:00-17.00
Commit to quit – and pay it forward!

Commit to quit – and pay it forward!

På måndag den 31 maj infaller den årliga World No Tobacco Day. I samarbete med Haypp Group passar vi på Snusjournalen på att uppmärksamma dagen genom att reflektera över hur nikotinportionen leder till ökad livslängd för rökare.


Med ambition om att hjälpa över 100 miljoner människor att sluta röka, lanserade Världshälsoorganisationen ”Commit to quit!” som årets tema för World No Tobacco Day. På grund av de många hälsorelaterade konsekvenserna för individer och samhället är målet att stödja rökare i deras ansträngningar att sluta. Snusbolaget:s moderbolag Haypp Group kunde tidigare i år meddela att de nominerats till World No Tobacco Day Awards 2021, som ett erkännande för arbetet med att hjälpa rökare att sluta genom att övergå till mindre skadliga alternativ.

Rökningens konsekvenser

Mer än 8 miljoner människor dör varje år på grund av rökning, vilket innebär att det var fjärde sekund dör någon till följd av rökrelaterad sjukdom. 7 miljoner av dessa dödsfall är resultatet av sitt bruk och cirka 1,2 miljoner är icke-rökare som utsätts för passiv rökning. I Sverige är användning av röktobak nere på historiskt låga nivåer. Likväl uppgår antal årliga dödsfall till följd av rökningen i Sverige till 12 000 personer och 100 000 personer insjuknar årligen i rökrelaterade sjukdomar. Det är med andra ord dags att fimpa – för hälsans skull.

Är du en nuvarande eller tillfällig rökare? Gör ditt åtagande att sluta idag genom att underteckna WHO:s ”pledge to quit!

Nikotinportionens roll

Undersökningar visar att en stor del av rökarna använder orala nikotinprodukter som nikotinportioner som ett hjälpmedel i syfte att fimpa för gott. Hela 6 av 10 nikotinportionsanvändare är nämligen tidigare rökare. Är du en av dem? Då ber vi på Snusjournalen dig att dela dina erfarenheter!

Om du har fimpat for gott, eller aldrig plockat upp cigaretten, då kanske du kan hjälpa andra omkring dig? Stöd en vän, släkting eller familjemedlem i sitt löfte om att sluta – det här är vad vi kallar pay it forward!

Visa ditt engagemang genom att prägla din profilbild på Facebook. Du hittar ”Commit to quit”-ramen här.

Mer information om World No Tobacco Day hittar du här.


De kommentarer som görs i Snusjournalens kommentarsfält förhandsgranskas och godkänns av Snusbolaget innan publicering.