Snus VM

Snus VM

Världsmästerskap i snus

För första gången någonsin kan Snusbolaget stolt presentera Snus VM 2019! Snus VM är en tävling där vem som helst som är över 18 år får vara med och delta. Tävlingen kommer ske i två kategorier: Lössnus & Portionssnus. Vinnarna i respektive kategori kan titulera sig världsmästare i snus. Tävlingen pågår mellan 15 augusti - 20 september 2019.

Tävlingen går ut på att göra ett eget portionssnus eller lössnus och skicka in till oss. Vi kommer tillsammans med en noga utvald jury att ta fram det bästa snuset i de två kategorierna och vinnarnas snus kommer sedan att produceras och säljas exklusivt på snusbolaget.se. I år är det vår samarbetspartner AG Snus som kommer att producera årets vinnares snus! All vinst från de sålda dosorna kommer att gå oavkortat till den välgörenhetsorganisation som vinnarna väljer! Allt om Snus VM kommer du kunna följa hos oss här på Snusbolaget! Vem gör egentligen Sveriges bästa snus och kan titulera sig som världsmästare i snus?

Hur gör man för att delta?

 1. Köp ett deltagarkit på snusbolaget.se, HÄR!
  Kiten innehåller: Instruktioner, två tomdosor och ett frankerat kuvert och ett receptblad där du själv fyller i hur snuset har gjorts och vilka ingredienser som använts. Du får självklart tävla i båda portionssnuser och lössnus därför skickar vi med två tomdosor!
   
 2. Gör ditt snus! Har du inget snus hemma rekommenderar vi neutrala snussatser som du själv smaksätter med hjälp av aromer. Se våra tips nedan!
   
 3. Fyll den medföljande dosan/dosorna med snus och lägg i denna tillsammans med receptbladet i det frankerade kuvertet och lägg på postlådan!

Presentation av jurymedlemmarna!

Bra att tänka på

Hur snuset ska göras bestämmer ni självklart själva! Vi rekommenderar däremot att använda neutrala/ ej smaksatta snussatser och smaksätta dem själva efter tycke och smak. Odlar du egen tobak så kan du givetvis använda den! Alla aromer hittar du här!

Portionssnus: Att göra portionssnus från en portionssnussats kan inte bli enklare! Köp en förpackning portionssnus och tillsätt arom och eventuellt lite vatten om du vill ha ett blötare snus.

Lössnus Express: När du gör lössnus med våra lössatser är det enda du behöver göra att tillsätta vatten för att få det till färdigt snus, efter det så tillsätts arom efter eget tycke och smak.

Lössnus Råtobak: Att göra snus på råtobak krävs att man har tillgång till en ugn eller tryckkokare. Det medföljer en guide om hur man gör snuset med all råtobak vi säljer, du kan även hitta alla guider här. Läs mer om produkterna.

Tävlingsvillkor

 • För att vara med och delta måste produkter skickats in till Snusbolaget innan den 20 september 2019. Man får självklart vara med och tävla i de båda kategorierna.
 • Vid tillverkningen av snuset ska godkända produkter från Livsmedelsverket användas. Läs mer om detta i detalj här. Alla produkter som vi säljer på Snusbolaget är självklart godkända.
 • Du måste vara 18 år eller äldre för att få vara med i tävlingen.
 • AG snus kommer med riktlinjer från vinnarna att producera snuset.
 • AG snus kommer i samråd med vinnarna att välja design och namnet på produkten.
 • Vinnarna får välja vilken välgörenhetsorganisation som vinsten av försäljningen kommer gå oavkortat till. 
 • Snusbolaget förbehåller sig rätten att publicera de recept som skickas in.
 • Försäljningen av dessa dosor kommer ske exklusivt på snusbolaget.se
 • Snuset kommer ske i en limiterad upplaga om 1500 dosor för lössnus och 1500 dosor för portionssnus. 
 • Vinnarna kan titulera sig världsmästare i snus!
In the US? This website only ships to Sweden. Visit Nicokick.com for US offers and shipping!