Snus VM

Snus VM

Världsmästerskap i snus

Snus-VM är tillbaka! För andra gången kan alla över 18 år vara med och tävla i världsmästerskapet i snus. I år kan du delta i tre kategorier: Lössnus, Portionssnus & Egenodlad Tobak. Tävlingen pågår mellan 1 oktober - 15 oktober 2021.

För att delta i Snus-VM ska du göra ett eget portionssnus, lössnus eller egenodlat snus och skicka in till oss för bedömning. Snusbolaget kommer tillsammans med en noga utvald jury att utse det bästa snuset i de tre kategorierna och vinnarnas snus kommer sedan att produceras av Kurbits Snus och säljas exklusivt på snusbolaget.se. All vinst från de sålda dosorna kommer att gå oavkortat till en välgörenhetsorganisation som väljs av vinnarna. 

Allt om Snus VM kan du följa hos oss här på Snusbolaget.se.I videon får du träffa delar av Snus VM-Juryn och höra deras tankar om snus och Snus VM


“Där det händer är i stugorna, och diskussionerna på de olika forumen är mycket intressanta att följa. Och man märker att kunskapsnivån har ökat markant de senaste åren.”
– Conny Andersson, Juryordförande 2021

Hur gör man för att delta?

 1. Köp ett deltagarkit på snusbolaget.se, HÄR
  Kitet innehåller: Instruktioner, tre tomdosor, ett frankerat kuvert och ett receptblad där du själv fyller i hur snuset har tagits fram och vilka ingredienser som använts. Du får självklart tävla i alla tre kategorier och därför skickar vi med tre tomdosor.
   
 2. Producera ditt snus
  Har du ingen snussats hemma rekommenderar vi att du köper neutrala satser som du själv smaksätter med hjälp av aromer. Se våra tips nedan!
   
 3. Fyll den medföljande dosan/dosorna med ditt snus och skicka in tillsammans med receptbladet i det frankerade kuvertet.

Presentation av jurymedlemmarna!


Praktiskt information

Bra att tänka på

Hur du gör snuset bestämmer du själv. Vi rekommenderar däremot att använda neutrala/ ej smaksatta snussatser och smaksätta dem själva efter tycke och smak. Odlar du egen tobak så kan du givetvis använda den! Våra aromer hittar du här!

Portionssnus: Att göra portionssnus från en portionssnussats är enkelt! Köp en förpackning portionssnus och tillsätt arom och eventuellt lite vatten om du vill ha ett blötare snus.

Lössnus Express: När du gör lössnus med våra lössatser är det enda du behöver göra att tillsätta vatten för att få det till färdigt snus, efter det så tillsätts arom efter eget tycke och smak.

Lössnus Råtobak: För att göra snus på råtobak krävs att du har tillgång till en ugn eller tryckkokare. Med all råtobak som du köper från Snusbolaget.se medföljer en guide, du kan även hitta alla guider här.

Tävlingsvillkor

 • För att delta måste snuset mottagits av Snusbolaget senast den 16:e oktober 2021. Du får självklart tävla i alla kategorier.

 • Vid tillverkningen av snuset ska enbart godkända produkter från Livsmedelsverket användas. Läs mer om detta här. Alla produkter som vi säljer på Snusbolaget.se är godkända.

 • Du måste vara 18 år eller äldre för att delta i tävlingen.

 • Vår produktionspartner Kurbits Snus kommer efter instruktioner från vinnarna att producera snuset i limiterad upplaga.

 • Snusbolaget och vår Kurbits Snus väljer i samråd med vinnarna design och namn på produkterna. 

 • Försäljningen av dessa dosor sker exklusivt på snusbolaget.se

 • Vinnarna väljer vilken välgörenhetsorganisation som vinsten från försäljningen oavkortat går till.

 • Snusbolaget förbehåller sig rätten att publicera tävlande recept.

 • Vinnarna kan titulera sig som världsmästare i snus.

Snus-VM arrangeras av Snusbolaget.se i samarbete med Kurbits Snus AB.

Snus VM
In the US? This website only ships to Sweden. Visit Nicokick.com for US offers and shipping!