Ring oss020-0753464 Idag: 09.00-16.00

V2 Tobacco Lanserar Thunder 10 Years Anniversary Snus

Thunder firar 10 år och lanserar i samband med jubileet ett exklusivt snus tillverkar på single barrel-tobak.

 

Exklusiva Thunder 10 years anniversary är ett portionssnus som är tillverkat av noggrant utvalda råvaror och med hantverksmässiga tillverkningsmetoder. Snuset får sin karaktäristiska och tobaksnära smak av lång lagring på lokalt tillverkade ekfat. Den tobakstäta smaken kompletteras av en högre nikotinhalt, styrka och en jämn smakrelease. Tillsammans med en fukthalt på 50 % ger detta ett exklusivt snus i all sin enkelhet – inga tillsatta smaker, bara smaken av noggrant utvalda råvaror och 10 års erfarenhet.

Tobaken i Thunder 10 years anniversary kommer från tobaksregionen Arapiraca, Alagoas Brasilien. Den traditionella tobaken i denna region är antingen arapiraca eller mata fina. De tillhör de äldsta kända och exporterade tobakssorterna. Den första kända leveransen nådde den europeiska marknaden redan år 1570. Den gången genom det portugisiska hovets försyn.

Bearbetningen av tobaken i Thunder 10 years anniversary kallas “perique fermentation” vilket är en typ av syrefri jäsning. Efter skörd placeras tobaksbladen i lokalt tillverkade ekfat i vilka de förvaras under högt tryck i minst tolv månader. Under jäsningsprocessen roteras bladen i fatet för att säkerställa optimal jäsning och kvalitet i hela batchen. Ekfaten tillverkas i samma träslag och på samma sätt som ekfaten som används i den globalt erkända sydamerikanska vintillverkningen. Ett snus med rötterna i traditionellt tobakshantverk.

Läs mer om nya Thunder 10 Years Anniversary här