Ring oss020-0753464 Idag: 09.00-16.00
Inget slut för snus på nätet! #räddasnuset

Inget slut för snus på nätet! #räddasnuset

I början av året bad vi Sveriges snusare om hjälp för att rädda det svenska snuset. Regeringens nya lagförslag mot rökning innehöll orimliga regleringar mot snus. Läs allt om fortsättningen här!

Tusentals har hjälpts åt

Det svenska snuset har fram till idag riskerat att drabbas mycket hårt av regeringens ett år gamla lagförslag. I början av 2018 ville regeringen i princip göra det omöjligt för en snusbutik på nätet att konkurrera med en fysisk butik. Men – tusentals av oss snusare runt om i landet hörde under året av sig till sina lokala politiker för att göra sin röst hörd. Antingen via mail, telefon eller genom att säga sitt under #räddasnuset. 

Nu kan vi äntligen se resultatet av allas hjälp och civilkurage!

Ändringarna i regeringens förslag

Tack vare era insatser har politikerna i Sveriges Riksdag tagit sitt förnuft till fånga och ändrat Regeringens förslag till något riktigt bra! Vi på Snusjournalen står alltid på snusarnas sida och vi är därför mycket glada och stolta att kunna meddela dessa ändringar i regeringens förslag:

  1. Möjligheten att köpa snus på nätet kommer att finnas kvar.
  2. Möjligheten till självplock i butik kommer att finnas kvar.
  3. Möjligheten för Snusbolaget och snustillverkare att informera om skillnader mellan olika snussorter kommer att finnas kvar.

    Riksdagen lade även till dessa nya regleringar som påverkar snuset:
     
  4. Dosor med portionssnus måste nu innehålla minst 20 portioner (Detta betyder att det kommer vara lättare att hålla koll på snusets innehåll och vikt).
  5. Butiker som säljer snus måste ha en licens (Detta medför större krav på återförsäljare av snus att sköta sig, betala skatt och inte sälja dåliga produkter).

Tack!

Än en gång: Tack för er insats under det gångna året!

Alla ni har gjort det möjligt för Snusbolaget att fortsätta leverera Sveriges största snussortiment, det färskaste snuset på marknaden och de smidigaste och snabbaste fraktalternativen. Allt för att förenkla och förbättra snusares vardag.

Tillsammans är vi starka!

Läs mer, följ debatten eller hör av er

Om du vill läsa mer om #räddasnuset och allas insats under det senaste året kan du klicka dig vidare här:

Slutet för snus på nätet? #räddasnuset

Om du vill läsa mer om lagförslaget hittar du det här:

Ny lag om tobak och liknande produkter

Du kan även följa debatten om förslaget på riksdagens hemsida. Den börjar imorgon, tisdag, klockan 13:00.

Klicka här om du är nyfiken!

Du kan också, redan idag, maila de politiker som räddade snuset och tacka för deras insats! Nedanför har du hela listan på årets snushjältar:

Johan Hultberg, Moderaterna 
Christina Östberg, Sverigedemokraterna 
Anders W Jonsson, Centerpartiet 
Michael Anefur, Kristdemokraterna 
Bengt Eliasson, Liberalerna

Alla har samma mailadress: förnamn.efternamn@riksdagen.seDe kommentarer som görs i Snusjournalens kommentarsfält förhandsgranskas och godkänns av Snusbolaget innan publicering.